Bukser i Minikrea, joggers 70335

Tricks til rullende kanter på jersey.

Jeg vasker som regel altid mine stoffer før jeg syer i dem. Både for at det kan krympe, men også for at jeg kan være sikker på at stoffet nu er i den kvalitet jeg forventer, også efter vask. Men det kan næsten drive mig til vanvid hvor meget jersey kan rulle i kanterne. Jeg køber ofte ikke mere end jeg skal bruge, og så er det da møj ærgerligt at det første stykke i begge ender af stoffet kan rulle helt sammen efter vask.

Det kan ofte dreje sig om 10 cm i alt. Har jeg købt en kjole længde betyder 10 cm godt nok meget. Pludselig bliver kjolen måske lidt kortere end jeg havde tænkt mig, da det der ruller bliver klippet fra. Nu har jeg fundet en simpel metode til at afhjælpe dette problem.

Du kan få stivelse på spray, men jeg vil ikke kunne styre spray og inden jeg har set mig om er både strygebræt og gulv fyldt med stivelse. Nej, det er meget nemmere at pensle noget på kanterne og derefter stryge det..

Materialer: en pensel, vand, maizena og et håndklæde for at beskytte betrækket på strygebrættet.

(kanten ruller og nålen viser hvor stoffet stopper med at rulle )

Lav en opløsning med 1 dl vand og 1 tsk maizena i en kop.

Læg et håndklæde på strygebrættet og læg det rullende jersey ovenpå. Pensel noget af opløsningen på kanten, ca 2 cm er rigeligt, og mindre kan sagtens gøre det.

(Her pensles opløsningen på kanten)

Sæt nu strygejernet ovenpå og giv det lidt varme, hvorved vandet fordamper i kanten. Jeg har gjort det en del gange og det kan ikke ses på mit strygejern. Men skulle du nu have et nyt fint dyrt strygejern, så kan det være en god ide at bruge et strygestykke eller et viskestykke at lægge over stoffet før du stryger.

(der stryges på kanten )

Nu er kanten lige så fin glat , og en lille smule stiv, så den begynder ikke at rulle igen, selvom du bevæger stoffet og lægger det sammen.

18767637_10213368368186244_4461257771656091912_n

(stoffet er strøget og blevet glat, dog ikke helt tørt)

På det stykke stof jeg behandler blev det til 5 cm i begge ender , som jeg fik rette ud, uden det store besvær.

Efterfølgende har jeg vasket stoffet igen, for at tjekke om opløsningen vaskes ud og det gør det uden problemer. Jubi… et lille problem måske, men det har altså ind i mellem givet mig gråt hår og nogle gange sprang jeg vask over netop for at undgå rullende kanter, men med fare for at det krymper ved første vask.

Håber i kan bruge det lille tricks 😉

6 kommentarer

 • Lisbeth

  Tak for et nyttigt og billigt tip. Det får 10 ud af 10 stjerner.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Hej Lisbeth. Tusind tak for din søde kommentar 😘

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Takk for genialt tips. Holder på å bli gal av alle rullekantene, har prøvd å nåle fast, så stryke, like mye ruller. Nå bli alt bedre

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anny

  Tak for tippet – det vil blive brugt, for jeg har det som dig – lige lidt nok stof og stor irritation over rullende kanter. Og jeg mener bestemt, at man er nødt til at vaske først, for at kunne se, hvad stoffet blir til mht krymp, men også fald, når evt. Appretur er væk

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bukser i Minikrea, joggers 70335