En genial saks, applikationssaks.

Denne saks kender mange måske, men jeg har først opdaget den fornylig, trods mange års syning..

Den er ganske enkelt genial. Når du først har prøvet den en gang, kan du slet ikke forestille dig at skulle undvære den. Den er beregnet til at klippe overskydende stof væk med når man applikerer. Men jeg er blevet gjort opmærksom på at den også er god til at klippe overskydende stof væk med når man syer i jersey.

De to der er på billedet er begge købt hos Guldager og Sønner i Århus. Den ene er købt til min veninde. Kan varmt anbefale butikken, som både har et højt serviceniveau og et hjælpsomt personale. De har en hjemmeside.

http://guldager-symaskiner.dk/maskiner

Saksen anvendes når du f.eks har lagt en kjole op med dobbeltnål, og så vil klippe overskydende stof af fra bagsiden. Jeg har flere gange kommet til at klippe et lille hul i stoffet når saksen kom for tæt på syningen. Med denne sak bliver stoffet løftet lidt og du kan klippe tæt uden problemer.

 

( her klippes overskydende stof af en kant på en kjole)

Den er også genial til at klippe påsyede kanter rene med , både på undertøj og alle andre steder hvor du bruger dobbeltnål

                                                              

(her er det en påsyet kant i jersey, der bliver klippet ren)

Den rå kant bliver klippet så fin og helt tæt på sømmen. Saksen kan også bruges når du lægger en søm ned og stikker med dobbeltnål fra retsiden. Så kan du igen klippe overskydendes stof lige så pænt af uden at være bange for at klippe hul.

                                                                18952523_10213463403002055_2849710185599597320_n

(Her er det en søm ved gylpen på boxershorts som er blevet lagt ned og syet med dobbeltnål)

Kan kun sige at de 200 kr som sådan en fætter ca koster, er de bedste penge jeg har givet ud. Så næste gang du har fødselsdag, morsdag eller bare ønsker at give dig selv en belønning, så skulle du overveje at købe denne. Giv gerne en melding tilbage om du er lige så overrasket og imponeret over den som jeg er 🙂

2 thoughts on “En genial saks, applikationssaks.

  1. Jeg har også hørt så meget godt om den netop ift overskydende stof ved kantning som du selv nævner. Første gang jeg tager den i brug er det lykkes mig at klippe hul i mit stof! Det burde bare ikke være muligt. Så selv om den er god, så kan det altså stadig lade sig gøre at lave den fejl. Så pas på…

    1. hej Helle. Åh for søren da… Det var ikke godt. Jeg tror ikke, jeg endnu har oplevet det, men ja, så snart man har med en saks at gøre, kan det gå galt 😆

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *