Strandkjole m. hul på skulder efter model 2

Denne kjole bliver skøn at hoppe i, når turen går til stranden eller til poolen. Den er lavet i en lækker viscose jersey fra en ny  butik i Esbjerg. De har et skønt udvalg og mange stoffer, som man ellers ikke ser andre steder. Butikken hedder Sting og stoffer.  http://stingogstoffer.dk/shop/frontpage.html

Kjolen er syet over bluse mønster model 2, bare forlænget til ca 95 cm. Den er lagt til fold midt for og midt bag. Sy vejledning laver jeg ikke, da du kan se på model 2 hvordan det gøres. Men jeg vil vise dig hvordan du nemt laver lige de huller du har lyst til. Halsen kan du lave på flere måder. Jeg har valgt en smal blå kant, og den ligger der også vejledning på her på bloggen. Kig under vejledning , 2 nemme hals-kanter, og det er model b, jeg har syet.

Du starte med at finde ud af hvor dit hul på skulderen skal være. Jeg har valgt at sætte den ca 6 cm fra halskanten. Det skal være en lidt oval facon du skal lave. Du kan bruge hvad det skal være til at tegne hullet.

Hullet skal klippes både på forstykke og på bagstykke. Så det nemmeste er at du lægger alle 4 skulderkanter ovenpå hinanden og derefter tegner en oval op. Jeg fandt et salt-låg som jeg kunne bruge.

( låget fra en skål kan sagtens bruges til skabelon)

Husk bare at hullet bliver større end du klipper, da der går fra til sømrum.

(Hullet er klippet i alle 4 lag)

Du starte nu med at sy skuldersømmen på for og bagstykke sammen. Det stykke skuldersøm som er tættes ved halsen forstærker jeg med et stykke skulderbånd. Det gør jeg for at sømmen ikke skal trække sig lang i brug. Det er ikke nødvendigt i skuldersømmen efter hullet..

(Her syes skulderbånd fast ved at stikke ned midt i det)

Når du har syet skuldersømmen på begge sider af hullet, er du klar til at gå i gang med selve hullet. Tag en rest af stoffet som er noget større end hullet. Skidt med facon, da du klipper den til bagefter. Den skal bare være stor nok. Læg den bordet med retsiden opad.

(En rest ligger klar med retsiden opad.)

Tag nu kjolen og læg hullet hen over stofresten med retsiden nedad. Jeg har valgt at lægge den lille stofrest sådan at trådretningen er på tværs af kjolen. Derved giver stoffet sig ikke så meget og hullet får lidt mere stabilitet uden at der behøver vliseline bag.

Sæt nåle igennem de to lag rundt i kanten.

 (Den lille rest ligger nedenunder hullet og de to lag er nålet sammen)

Nu syer du rundt om hullet ca ½ cm indenfor kanten.

(Her har jeg syet rundt om hullet)

Nu klipper du det stof væk som er inde i hullet, så kun sømrummet er tilbage. Derefter klipper du overskydende stof af fra den anden side , så der kun bliver 2 cm tilbage.

(Det lille stykke stof er klippet, så der er 2 cm rundt og det midterste er også klippet væk)

Klip nu nogle hak rundt i kanten hvor hullet buer mest. Det er ikke nødvendigt at gøre det hele kanten rundt.

(her er der klippet små hak i rundingen)

Vend nu det lille strimmel stof om til vrangen af kjolen og sæt fast med nåle. Sy derefter med en dobbeltnål langs kanten på hullet. Trykfoden skal bare flugte kanten.

(Der syes fra retsiden med dobbeltnål rundt om hullet)

Vend kjolen om på vrangen og klip overskydende stof væk forsigtigt.

19059489_10213519449643186_816982248871032722_n

(der klippes rent fra vrangen , helt ind til syningen)

Nu skal du bare stryge hullet og det er færdigt. Du kan vælge at lave huller andre steder end lige skulderen. Jeg kan huske en kjole fra da jeg var yngre, den havde huller i siden, lidt over taljen. Kjolen var ellers lige op og ned, men hullerne gjorde den lidt speciel.

(Hullet er færdig og skal lige stryges)

God fornøjelse ..

4 thoughts on “Strandkjole m. hul på skulder efter model 2

  1. Tak for vejledningen. Havde netop selv tænkt på at der måtte kunne laves hul på denne måde, fremfor i at ærmet skal være dobbelt stof. Var dog ikke kommet videre til at prøve, så det er super at du har lavet denne vejledning. Super flot og sommerlig kjole.Beundrer din energi.

  2. Du skriver mønster nr. 2, hvad er det for et mønster er det et man skal købe og printe ud i 50 sider eller kan man købe det færdigt
    Mvh Elisa Frederiksen

    1. Hej Elisa. model 2 er under gruppen øverst der hedder bluser. Den hedder top med åben ryg. Der er en tegning som skulle være ret nem at gå til med at få tegnet op. Du skal dog ikke bue den i ryggen, men lægge den til fold, og så forlænge den det som din kjoles længde nu skal være. Mønsteret kan bruges både til kjole, bluse og cardigan, så det er meget nemt at ændre lidt på den og dermed få andre udtryk på den. Du skriver endelig hvis du får problemer. Rigtig god fornøjelse 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *