Sarong til ferie-kufferten.

Hvis du er så heldig, at du har en sommer ferie i sigte under varmere himmelstrøg, kan du ikke undvære en sarong. Sy den selv, det tager ikke meget mere end 20 minutter. Sy den, så den matcher din bikini eller din hårfarve eller bare i en farve som du er faldet for. Den fylder intet i feriekufferten, men er næsten ikke til at undvære. Brug den når du går til poolen, til stranden, når du skal til poolbaren efter drinks, til beach restauranten efter mad eller som let tæppe når du er blevet forbrændt. Ja, mulighederne er mange.

( den fylder intet i en feriekuffert)

Jeg foretrækker at sy dem i chiffon. Det er let, falder flot, krøller ikke og fås i masser af farver og mønstre. Stofferne er købt i Alanya, og koster 28,50 kr pr.m. Under andet indslag finder du adressen på butikker i Alanya.

Du skal bruge stoffets bredde i længden. De fleste stoffer er 140 -150 cm i bredden, så der skal bare købes maks 150 cm.

Klip stoffet til, så det er et stort kvadratisk stykke. Jeg klipper ægkanten af, da den tit trækker i sømmen.

Du kan overveje flere forskellige måder at kante dit stof. Nogle vil nok bruge rullesøm eller tæt siksak. Men jeg syntes nu bedst om en dobbelt bukket kant. Den er også stærkere, så derfor er det den jeg viser.

Buk kanten smalt 2 gange ca 1/2 cm , gerne mindre hvis du kan. Stik den med en stikkesting. Chiffon er ret nem at sy i , så længe det er sømme langs med og på tværs af ægkant

(Ret svært at se, men kanten  bukkes dobbelt og stikkes med stikkesting)

Det kan være svært at få startet op igen med næste stofside. Det har en tendens til at stoffet bliver trukket ned i maskinen, og maskinen kan stå og sy flere sting oven i hinanden. Men her kommer et lille trick.

Inden du bukker kanten, syer du et eller to sting et lille stykke nede på stoffet. Sørg for at du starter med et par lange tråde og klip så der også er et par lange tråde som afslutning.

(

Sy 1-2 sting, start og slut med nogle lange tråde)

Fold nu kanten dobbelt . Sæt evt nåle i hvis du syntes det er lettere, men chiffon er også meget medgørlig uden.

(Her er der bukket dobbelt og trådene  ligger bagud)

Sæt stoffet under trykfoden, begynd et lille stykke inde og start med at sy baglæns. Hold i de ekstra snore. Sy nu fremad og træk samtidigt i de ekstra snore. De gør at din maskine ikke vil stampe, og hjørnet bliver der med fint.

(

Træk i de ekstra tråde når du syer fremad)

Sy alle 4 sider og din sarong er færdig. Stryg den forsigtigt.

Eksperimenter med at binde den på flere måder. Søg evt på Pinterest og find flere muligheder for at binde den. Men jeg har 3 måder, som er mine favoritter.

Den første er den traditionelle : Slå tørklædet omkring dig og bind de 2 hjørner sammen over dit bryst.

( bundet på den traditionelle måde)

Nr 2 : Bind den først som den traditionelle. Saml derefter de to hjørner op nederst.Det nederste stykke bliver så dobbelt. Træk dem op over bagdelen og til den ene side.

(saml de nederste hjørner op og træk dem til den ene side over bagdelen)

Stram til, så det sider til over bagdelen og bind en knude. Tada.. så har du en fiks lille kjole, så du kan komme op efter en drink eller mad…

( bind en knude i siden og du har en lille kjole)

Nr 3: Læg tørklædet sammen så det bliver til en stor trekant. Bind de to hjørner i trekantens spids sammen med en lille knude. Tag trekanten over hovedet, så knuden sidder i din nakke. Træk de andre snipper om på din ryg og bind en knude. Sådan.. Så har du en fiks lille top til et par shorts eller en nederdel. Smart til strandturen over bikinien.

( en hurtig top over bikinien, til et par shorts eller en nederdel)

(Sådan ser det ud fra bagsiden)

Jeg har købt til 5 nye saronger. En til hver af døtrene og en niece, som snart skal på ferie, en til min kære veninde og en til mig selv… Lige nu ærgrer jeg mig over at jeg ikke købte til flere, da det er en oplagt gave at give til veninderne eller en værtindegave.. Det må blive næste gang turen går til Alanya..

4 thoughts on “Sarong til ferie-kufferten.

  1. Super godt beskrevet og genialt med tippet om at sy et par sting før næste side foldes og syes, så man har snorene at holde i 👍 så har jeg lært noget nyt igen 😍

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *