Hårelastik / scrunchie

Man får tit nogle dumme rester stof tilbage når man syer. Nogle af disse rester kan du bruge til at lave hår-elastikker af. De tager ikke mange minutter at lave, og det ser jo også fint ud at de matcher det syede tøj 🙂 Det er et lille projekt, hvor alle kan være med, både børn og nybegyndere. Du kan næsten bruge alt slags stof til hår-elastikkerne.

Du skal bruge et stykke stof på 50 x 12 cm. Du kan sagtens lave dem lidt større eller lidt mindre. Det gør du ved at klippe stykket bredere end de 12 cm eller mindre. Derudover skal du bruge et stykke elastik på  ca 20 cm .

Fremgangsmåde:

Fold stoffet på den lange led, med retsiden indad.

( Her er stoffet foldet)

Sy med stikkesting ca 1 cm fra kanten. Start ca 4 cm nede på strimlen og slut også 4 cm før strimlens ende.

(Her syes med stikkesting , 4 cm fra starten af stimlen)

(der hæftes ende 4 cm fra enden )

Vend strimlen om til retsiden. Det gøres nemmest ved at sætte en sikkerhedsnål i det ene stoflag i den ene ende og så skubbe sikkerhedsnålen hele vejen igennem strimlen. Når strimlen er vendt, skal de korte ender syes sammen ret mod ret, så der dannes en ring.

(her sættes nåle i enderne ret mod ret)

(enderne syes sammen med en stikning)

Nu har du en ring, men med et hul på ca 6 cm.

(Her ser du ringen, men med et hul på ca 6 cm )

Sæt en sikkerhedsnål i elastikken, eller brug denne nål, der er super til formålet. Jeg bruger en rund elastik, da det er en jeg har mega meget af, og den er ret god til formålet. Men ellers bruger du bare en smal almindelig elastik.

(Denne nål er super til at sætte elastik i en løbegang)

put elastikken ind i hullet og hele vejen rundt i ringen.

(Elastikken er trukket rundt i ringen)

Bind nu en knude på elastikken i den længde du syntes passer til dit hårbånd. Stram godt til. Prøv evt hårbånden nu for at se om den passer til dit hår. Du kan sagtens nå at lave den strammere, det er straks sværere at gøre den større, da du har strammet knuden. Når du er tilfreds, kan hullet lukkes med en stikning, ved at lade de to kanter mødes og sætte dem sammen med nåle.

(Hullet er lukket ved at sætte de to kanter sammen med nåle)

(Og derefter sy med en stikning helt ude i kanten)

Bum Bum.. så er dit hårbånd færdigt. Man kan blive helt bidt af at lave dem, da de er så hurtige at lave. Lav en masse forskellige, og du har både til værtindegaver og til pige-fødselsdagsgaver. Her bliver de snuppet af mine piger, lige så hurtigt som jeg syer dem 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *