Min sy hule.

Vi boer i et lille hus, og jeg har derfor i mange år ikke haft et sy-rum. Der er ikke et ekstra værelse. Så de første mange år, imens pigerne var små, syede jeg i hjørnet af soveværelset. Senere blev det inddraget til pc hjørne. Så måtte jeg finde alt sytøjet frem hver gang der skulle syes, og tage spisebordet i brug. Det resulterede i at sytøjet og maskinen altid stod på spisebordet. Heldigvis har vi en udestue, og så ofte det var muligt, blev måltiderne indtaget der..Så vores stue har altid rodet en del, da jeg altid havde gang i nye projekter.

For ca 4 år siden flyttede ældste datter til Århus, hvor hun skulle studere. Det betød at der blev et værelse ledigt. Men jeg nænnede bare ikke at inddrage det til sy-rum. Min datter og hendes kæreste skulle da ha et sted at sove når de kom hjem, og det skulle være hyggeligt for dem. Så det blev stadig ikke til syrum. Yngste datter flyttede så hjemmefra for et år siden. Nr 2 værelse var nu ledig. Men da vi manglede skabsplads, blev værelset indrettet med skabe og enkelt seng. Det egnede sig ikke til at blive et syrum. Stadig rodede det på vores spisebord..

Ved et tilfælde for nogle uger siden, nævnte pigerne at de da ikke kunne forstå, at jeg ikke lavede sy rum i det gode værelse, da de var ligeglad med hvor de sov. De kunne sagtens sove i det mindre værelse med skabene. Bare der var en seng til dem. De skulle jo ikke tilbringe tiden inde på værelset. Jeg troede jeg gjorde dem en tjeneste ved at de fik det store rum, men de var mere opsatte på at jeg skulle have mit sy rum.

Inden jeg så mig om, gik de i gang med at tømme det ene rum og flytte seng inde i det anden rum. De gav mig flere ideer til hvordan jeg skulle indrette værelset. Tju hej , ned på trælasten og hente en bordplade. Og inden weekenden var omme , havde jeg fået sy-rum…

Om aftenen gik turen til Ikea, for jeg havde jo set de smarte opslagstavler på diverse sygrupper, som jeg bare måtte have. Andre småting blev indkøbt, og nu er rummet blevet så fin.

Der er plads til at strygebræt og strygejern kan stå fremme hele tiden. Overvejer dog måske at det skal flyttes over til den anden side, så der kan komme en lille reol op til mapper.

Der er lavet plads til min søde veninde i den anden ende af bordpladen, hvor overlockeren står. Jeg syer ofte med hende, og nu kan vi tøsesnakke uden at manden lytter med fra sofaen…Der mangler lige 2 gode kontorstole.

I hjørnet står min gine, som jeg selv har lavet. Vejledning ligger her på bloggen.

Det store skab er fyldt med stoffer. Spejlet er dejligt stort, så man kan se hvordan tøjet ser ud på undervejs.

På gulvet ligger der et skind til vores hund Tarsan. Den går altid med mig ind i sy rummet. Så også i dag hvor jeg tager billeder derinde, har den listet sig ind og lagt sig på skindet. Sjovt nok så ligger den som regel med ryggen til mig,..

Jeg elsker det rum og tilbringer mange timer derinde. Tror min mand syntes det er helt fint, at han nu kan høre tv uden en symaskines snurren i baggrunden.

Det er lidt sjovt at tænke på,  at det er et helt tilfælde at jeg nu har syrum.  Efter 25 år er det nu lykkedes. Ellers havde jeg stadig siddet ved spisebordet og rodet… Tja rode gør jeg nu nok stadig lidt. Der er gang i mange projekter og der bliver stadig klippet stof ud ved spisebordet…

 

14 thoughts on “Min sy hule.

 1. Hjertelig tillykke med dit nye syrum. Hvor er du heldig at det endelig lykkedes.
  Vi er 2 voksne og 4 børn på 90 kvardratmeter (heldigvis er vi igang med at bygge til) så jeg kender godt til at spisebordet roder 😉 – I vores nye tilbygning er jeg så heldig at have “tiltusket” mig et syhjørne 🙂
  Fortsat god sylyst.
  Mange hilsner
  AnjaAnemone

  1. hej Anja. jeg klumrer lige i mine beskeder. Håber denne her kommer frem. jeg håber jeres ombygning giver dig et dejligt hjørne til din hobby 🙂

 2. Hvor er det fint. Vi bor i et stort hus og jeg har i mange år haft mit værelse til kreativitet. I år er det blevet opgraderet med større bordplade med plads til både symaskine og overlocker.
  Jeg kan godt forstå, at du er glad for dit syværelsr. Held og lykke med det.

 3. HEi
  Vi har to rom som er ledige ett er gjort om til kontor og det som var kontor er gjort om til hobbyrom men jeg sitter stadig på stuebordet. Jaja jeg skal nok komme meg i gang på syrommet jeg også, men jeg har hatt litt besøk av venninner med symaskiner så da må jeg sitte på stuebordet.

  1. Hej Berit. Mit spisebord bliver også stadig brugt? Jeg har det vist med at brede mig? Og ja, det er vigtigt at der også er plads til veninderne ?

 4. Jeg er ved at lave et sy rum hos min kæreste, jeg skal også have sådan en lækker opbevarings tavle,ville også have nogle små glas med skruelåg til sytråd,hvordan har du fået hængt dem op?
  Jeg er ivrig nyder af din blog
  Cathrine

  1. Hej Cathrine. Ja det er da lige ved at det er husets bedste rum 😉 glassene har et håndtag. Det er ligesom de glas man får saftevand i. Så de hænger bare på en krog 🙂

 5. Så deilig et syrom du har fått deg og så hyggelig for deg at du nå endelig har fått ditt rom:-) herlige jenter også som tenker på sin mor:-)
  Jeg forøker å møblere mitt syrom, men får det liksom ikke til, for det må være et kombirom (gjesterom og syrom) og da er det en seng der inne også. Men ser den fine oppslagstavlen din, ser flere som har det, hva heter de? mulighetene kan være tilstede for at jeg kan få ryddet litt bedre hvis jeg hadde en slik en. Blir stadig vekk rot og leting etter småting også hos meg, men hvis de henger på e tavle så kan jeg da umulig klare å rote de bort !! Ønsker deg en god og hyggelig dag.

  1. hejsa 🙂 ja jeg er også meget glad for mit syrum. Det bliver flittigt brugt. Håber også du får lavet et rum som kan fungere for dig. Tavlen er fra Ikea og der fåes rigtig meget forskelligt til den. Jeg har nu sjældent pænt orden i mit sy rum, da jeg faktisk nok er lidt af et rodehoved. Men det trives jeg i og heldigvis er min mand ligeglad med rod:-) Når det bliver for slemt, må jeg jo så begive mig i gang med lidt oprydning. Tavlen hedder i øvrigt Skådis. Fortsat også rigtig god aften til dig 🙂

 6. Tusen takk for svaret ditt. Da må turen gå til Ikea i morgen for å få kjøpt Skådis så kan mulighetene være til stede for at jeg kan få ryddet i løpet av helgen. Håpet er det siste som dør vet du. Ha en god og hyggelig helg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *