Toilet-taske og kosmetikpung

Mine to piger skal på ferie i Alanya og har spurgt om jeg ikke lige kunne sy en toilet-taske til dem. Så der blev handlet stof ved Stof og Stil i Århus. Støvet rosa møbelvelour, og småmønstret bomuld til fòr. Jeg valgte bomuld til foer, da de så kan smides i vaskemaskinen og vaskes. Jeg vil også sy en kosmetikpung til dem. Den syes på samme måde som toilettasken, men har bare et andet mål. Sidst i indlægget kommer mål på pungen og et billede.

Materialer:Du kan sagtens bruge nogle rester til denne taske. Der ud over kan du bruge nogle af dine restebånd hvis du vil have lidt pynt på. En lynlås på minimum 30 cm. Jeg havde en der var længere og delbar, men det kan sagtens bruges. Du skal bare være meget forsigtig når du skal sy over lynlåsen. Før nålen ned med hånden, så du kan undgå at stikke direkte ned i metallet. Den ekstra længde klipper jeg ikke af, da det kun drejede sig om 5 cm, og det har ingen betydning, da det kommer til at ligge inden i fòret. Evt en træperle eller korkperle til at sætte i lynlåsen.

Mønster til toilettasken:

(En mønsterdel i yderstof, og 2 halve dele i fòret, husk sømrum )

Klip stoffet . Husk sømrum på alle sider.

( klar til at sy )

Ønsker du at pynte din taske med bånd, er det noget af det første du skal sætte på. Hvis der også skal et mærke i siden, skal det også sættes på nu. Jeg har lavet et lille mærke i læder.

(Pyntebånd sat fast, derefter syet i kanten og mærke syet med en stikning)

Sæt lynlåsens ene side  fast ret mod ret på yderstoffet.

(Lynlåsen er nålet fast.)

Sy nu lynlåsen fast med lynlåstrykfoden. Når du kommer hen til skyderen skal du køre nålen næsten op, hæve trykfoden og nu kan du trække skyderen om bag nålen , sænke trykfoden igen, og sy videre.

( sådan kommer du forbi skyderen)

Denne teknik bruges hver gang du har problemer med at sy i nærheden af skyderen. Den skal bruges flere gange undervejs i syningen af tasken. Tag nu det ene stykke fòr og læg det oven på lynlåsen med retsiden nedad som på billedet nedenunder.

(Sådan sætte fòret fast på lynlåsen)

Vend sytøjet om, og stik nu præcis ned i din syning du lige har lavet.

(Sytøjet er vendt om og du skal stikke ned oven i den stikning du lavede før)

Sytøjer ser nu sådan ud.

(Sådan ser det nu ud)

Buk nu yderstoffets anden ende op til lynlåsen, så der dannes en `lomme`.

(Yderstoffet er bukket op til lynlåsen)

Sæt yderstoffet fast på lynlåsen, ret mod ret. Jeg har lynet lynlåsen lidt op , så det er nemmere at se. Når du syer den på, skal du flytte skyderen som tidligere beskrevet.

(Lynlåsen er klar til at blive syet fast med en stikning)

(Og lynlåsen bliver syet fast)

Tag nu det andet stykke fòr og nål det fast på lynlåsen. Fòrets retside til lynlåsens bagside.

(Fòret sættes fast)

Hvis din lynlås er for lang, er det nemt at lyne lånlåsen op , så har du bedre plads til at nåle den fast på lynlåsen. Det ser sådan ud.

(Hvis lynlåsen er for lang, kan du lyne den op og komme bedre til)

Vend sytøjet om, og stik nu ligesom den anden side, præcis ned i den syning du tidligere har lavet.  Sytøjet ser nu ud som næste billede.

(Sådan ser det nu ud)

Pres sømrummet ved lynlåsen, så sømrummet vender ned på fòret. Sy en stikning helt ude i kanten på fòret. Det gøres på begge sider af lynlåsen.

(Sømrummet er presset ned , og stikkes fast med en stikning i kanten.)

Fold nu sytøjet i midten af yderstoffets hakker. Så kommer fòret til at ligge ovenpå hinanden ret mod ret. Nål siderne sammen.

(stoffet er foldet i midten og siderne er nålet sammen)

Sy nu siderne. Du skal hen over lynlåsen. Er din lynlås for lang, ligesom min, skal du køre hen over lynlåsen med hånden, så du kan få nålen til at gå forbi tænderne på lynlåsen, ellers knækker din nål.

(Der skal syes med drejehjulet hen over lynlåsen)

Nu skal fòret syes sammen i bunden, hvor der er rå kanter. Men du skal lade en åbning være på ca 12-15 cm.

(Bunden på fòret syes, men ikke imellem mine fingre.)

Du skal nu sy det der skal blive til taskens hjørner. Tag fat i yderstoffets ende. Fold de rå kanter i hakket som næste billede. Sy en stikning hen over de rå kanter. Det samme gøres i det andet hjørne på yderstoffet.

(hakket i yderstoffet foldes sådan og der syes hen over)

Det samme gør du i fòr hjørnerne.

(Fòr hjørnerne syes på samme måde. )

Nu vendes tasken ind igennem det hul, som stadig er i fòret. Det var det stykke som du ikke syede sammen tidligere. Buk hullets sømrum indad. nål det fast og sy en stikning yderst i kanten.

(hullet i fòret syes nu til med en stikning i kanten)

Prop nu foret ind i yderstoffet og tryk hjørnerne godt ud. Ret lynlåsen ud i hjørnerne og din taske er færdig. Sæt evt en lædersnor i lynlåsen og sæt en træperle for enden af snoren. Wupti.. et styk toilettaske..

Som tilføjelse kommer lige tegning her til kosmetikpungen.

Syes ellers på nøjagtig samme måde som toilettasken.

To styk små kosmetikpunge.

 

 

 

 

25 thoughts on “Toilet-taske og kosmetikpung

 1. Tak for super god diy. Har lige lavet en efter den. Og så er det noget super fedt stof og lave det i.
  Tusind tak for din altid gode og fine inspiration ???
  TAK

 2. Tusen takk for enda en flott forklaring i ord og bilder. Du er så flink og pedagogisk riktig, derfor er det så enkelt å følge deg?. Helt nydelige sett du har sydd de er både pene og i gode størrelser.

 3. Hej. Tusind tak for den meget fine gennemgang af hvordan man kan lave disse tasker. Har lige lavet to stk. (ændret lidt på størrelsen), hvor jeg har puttet voksdug i som foer. Nu har jeg to fine tasker, som jeg vil bruge til at have vasketøj i pusletasken. Dejlig blog! Håber du har lyst at fortsætte dit flotte arbejde. Kærlige hilsner fra Nordjylland

 4. Så fine tasker.
  Det vil jeg også prøve at hoppe ud i.
  Når du skriver husk sømrum.
  Mener du så at mønstret skal ligges 1 cm mere til.
  Jeg er ikke så kvik til det syning men det skal da prøves.

  1. Hej Jane. Mange tak. Ja det er helt rigtigt. Du skal lægge 1 cm mere til når du klipper 😊 og rigtig god fornøjelse.

 5. Så fine tasker.
  Det vil jeg også prøve at hoppe ud i.
  Når du skriver husk sømrum.
  Mener du så at mønstret skal ligges 1 cm mere til. Jeg forstår det ikke helt.
  Jeg er ikke så kvik til det syning men det skal da prøves.

  1. Hej igen. Har Svaret dig i en tidligere kommentar, men skriv endelig igen hvis der er andet du ikke forstår, så prøver jeg at hjælpe så godt jeg kan.

 6. Tak for så fin diy, men jeg kan ikke forstå hvordan du kan sy hen over den åbne lynlås og alligevel få glideren ind i tasken? I mit hovede er der lukket med syningen, så hvordan gør du det?

  1. hej Malene. Mange tak for din kommentar 😊 Hvis det er omkring billede 21, så er lynlåsen åben, men skyderen er inde i tasken. Det er en ikke delbar lynlås der bliver brugt. I den ene ende passer lynlåsen derfor med taskens start, i den anden ende åbner du lynlåsen så meget at skyderen er inde i tasken. Håber det giver mening. 😊

 7. Hejsa
  Jeg synes det er så fint brilleetuiet og vil prøve at sy det. Jeg kan ikke få mønstret frem. Er der en fejl eller mon jeg gør noget forkert?
  Vh Susanne

  1. Hej Susanne. åh brilleetuiet er et indlæg af ældre dato, og flere af de gamle har der været problemer med. Jeg kigger lige på det og vil forsøge at lægge det ind igen, men hav lige lidt tålmodighed med mig 😊

 8. Hej og tak for en inspirerende blog – kan der bruges en alm. universal nål til møbelvelour stoffet?
  Mvh Sus

  1. Hej Sus. Mange tak for din søde kommentar. Ja, du bruger bare en helt almindelig nål til møbelvelour.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *