Skuldertaske med wienerlæg.

Denne taske er let at sy, og mønsteret kan nemt gøres større hvis man har brug for en lidt større taske. Den giver god mulighed for at eksperimentere med flere stykker mønstrede stoffer, eller man kan vælge at lave den i stykke stof. Man kan vælge andet for eller sætte gjort bånd i som hank. Det kan sagtens lade sig gøre at sætte lommer indeni , hvis man har brug for det. Der er rig mulighed for at sætte sit eget præg på den.

Jeg har syet den i noget gammelt Sanderson stof i lidt kraftig bomuld og foret den med noget moderne bomuld stof indeni. Som lukning fandt jeg en gammel knappe. Syntes selv den er blevet ret vintage i udtrykket.

Materiale forbrug:  0,50 meter stof i 140 cm bredde til yderstof og 0,40 meter stof i 140 cm bredde til foret. Der ud over evt en knappe.

Mønster:

(Du kan bruge en tallerken for at tegne rundingen på modellen)

Klip delene ud .

(Delene er klippet ud, husk sømrum på 1 cm alle steder)

Sæt nåle i ved mærkerne hvor læggene skal laves på de 4 største dele.

(Der er sat nåle i det gule, det skal gøres på alle 4 dele)

Fold nu læggene og sæt dem fast med et par nåle.

(den ene læg laves ved at nålene ligger ovenpå hinanden)

(det andet læg laves ved at støde op til det første læg)

Nu ser det sådan ud.

(Sådan ser det ud)

Lav læggene på alle 4 stykker. Giv et lille mærke 4 cm nede på lægget med en trick tusch og sy nu en stikning ned langs det ene læg til mærket og op igen på det andet læg.

(Ned på den ene side og op på den anden side)

(det ser sådan ud. )

Det gør du ved de to wienerlæg på alle 4 dele. Derefter tager du den mønsterdel der er 7 x 27 cm og sætter den på ret mod ret ovenpå kanten med wienerlæg.

(Sat på med nåle og klar til at sy)

Sy den med en stikkesting 1 cm inde og fold derefter sømrummet op i det lille stykke og stik 1 mm fra kanten fra forsiden.

(Der stikkes 1mm inde )

Det gør du på alle 4 stykker.

( 4 stykker klar til næste skridt)

Læg nu de to yderstoffer sammen ret mod ret. Nål det sammen .

( Nålet sammen og klar til at blive syet)

Sy nu de to dele sammen hele vejen rundt, dog ikke det lige stykke øverst. Ved foret gør du det samme, men du lader en åbning være i bunden på ca 15 cm .

(der syes ikke imellem min fingre, og selvfølgelig heller ikke i toppen.)

Nu skal du i gang med hanken til tasken. Fold den på den lange led, med retsiden indad, så den bliver 5 cm bred. Sy en syning 1 cm inde på den lange led.

(Der syes 1 cm inde på hanken)

Sæt en sikkerhedsnål i enden og vend hanken, så retsiden kommer udad. Pres hanken og stik i kanten 1 mm inde på stoffet i begge sider af hanken.

(Der stikkes 1 mm inde, gør det ved begge kanter)

Nu skal hanken sættes fast med nåle. Prøv evt lige at sætte den på tasken for at se om længden passer dig. Sæt hanken på sidesømmen ret mod ret. Prop hanken ned i tasken og sæt den fast i den anden sidesøm. Pas på at du ikke kommer til at dreje den. Hvis du kunne tænke dig at få den lille strop på med knappen, skal den laves nu. Den laves nøjagtig ligesom hanken, men bukkes ind i den korte ende. Sæt den fast på midten af taskens overkant, ret mod ret, så den ligger ned i tasken, ligesom den lange hank,

(hanken sættes fast, ret mod ret i sidesømmen )

Tag foret og prop også det ind i tasken, ret mod ret.

(Foret er proppet ind i tasken, ret mod ret)

Sæt nåle i og sy nu i kanten 1 cm inde.

(Kanten er ved at blive syet)

Vend nu tasken rundt igennem det hul som der er i forets bund. Der hvor du ikke syede.

(Her er hullet som du vender igennem)

Vend tasken . Hullet i bunden lukkes ved at bukke sømrummet til vrangen omkring hullet og sy en stikning hen over de 2 sider. Pres den øverste kant på tasken og sy en stikning 1mm inde.

(Der er syet 1 mm inde med en stikning)

Sæt nåle i den nederste kant igennem yderstof og inderstof, så det ligger glat. Giv det en stikning ca en trykfodsbredde fra tidligere stikning.

(Der stikkes igennem yderstof og inderstof med en trykfodsbredde)

(Nu ser det sådan ud)

Har du sat en strop i , i midten, skal du nu sy en knaphul i stroppen og sy en knap fast på det øverste stykke.

(Knaphul er lavet, og knap syet fast)

Tasken er færdig.

Håber du har fornøjelse af denne vejledning. 🙂

Skulle du ønske at ændre på taskens størrelse, kan du gøre det med 3 cm spring. D.v.s i stedet for 9,6,9,6,9 cm  inddeling til læggene skal du lave en inddeling der f.eks hedder 10,6,10,6,10 cm. Det betyder tasken bliver 3 cm bredere.  Det vil sige at det store stykke skal klippes 42 cm bred i stedet for de 39 cm og topstykket skal klippes 30 x 7 cm i stedet for de 27 x 7 cm. Håber det giver mening, ellers giv mig lige en kommentar og jeg vil hjælpe dig.

 

3 thoughts on “Skuldertaske med wienerlæg.

  1. Hej. Det er dejligt at se hvad du laver og deler med andre. Jeg vil finde ud af det hvordan man beregner str på forsiden og bagsiden af en taske hvor front stk er udvidet i bunden fra højre og venstre side. Jeg vedhæfter billede

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *