Taske med bananer. Model mulepose.

Dette stof faldt min yngste datter for sidst vi var i Stof og Stil. Hun ville gerne have en taske, der kunne rumme noget og den skulle alligevel ikke være for stor. Så vi tog mål efter en taske  som hun tidligere havde købt i søstrene grene og som havde en perfekt størrelse.

Den er nem at sy, og den kan let ændres i mål, så den passer til dit behov. Der kan nemt sættes indvendige lommer i den eller udvendige lommer, hvis man har brug for det. Hanken kan laves kortere eller længere.  Du kan bruge mange forskellige typer stof til den, og den vil være utrolig lækker i skind. Alt i alt en meget god grundmodel, som der er mange muligheder for at sætte sit eget præg på.

Stof forbrug:        40 cm yderstof x 75 cm br. ( kan bare være en rest)

20 cm stof til bund x 75 cm br. ( kan også være en rest)

45 cm stof til fòr x 75 cm br.( kan også være en rest)

2,60 m gjordbånd i ca 3 cm bredde.

Start med at sy bunden fast på yderstykkerne ret mod ret. Husk at vende yderstykkerne modsat af hinanden, ellers kommer den ene side af tasken til at vende på hovedet. Stryg sømmen ned i bunden og stik fra ret siden ca 2mm inde på bunden.

(Bund Sættes på yderstoffet ret mod ret) 

(Sømrummet er presset ned i bunden og der stikkes fra retsiden)

(Så ser det sådan ud)

Tag dit gjordbånd og smelt enden lidt med en lighter.

(Enden smeltes med lighter)

Sæt gjordbåndet fast 8 cm inde på stoffet. Start ned på bunden. Sæt det fast med nåle helt op til 9 cm fra kanten.

(Start nede i bunden med at sætte båndet fast)

(Sidste nål er 9 cm fra kanten)

Mål nu 55 cm ud fra den nål. Sæt nål i og sæt den fast 9 cm nede på den modsatte side af yderstoffet, igen 8 cm fra kanten.

(Der måles 55 cm ud fra nålen , og der sættes nål i det punkt)

(Båndet sættes fast 8 cm inde og 9 cm nede)

Sæt båndet fast med nåle hele vejen ned indtil 9 cm fra kant. Mål igen 55 cm ud og sæt fast i den modsatte side 8 cm inde og 9 cm nede. Ligesom i den anden ende. Når du kommer hen til starten af båndet, skal du klippe så der er 3 cm overlap. Smelt enden med  lighter.

(Båndet klippes over med 3 cm overlap)

Sy båndet sammen ret mod ret 1,5 cm inde på båndet .

(Båndet syes sammen)

Pres sømrummet til hver sin side på båndet. Sy nu båndet fast ved at sy en stikning fra retten helt ude i kanten af båndet. Stop når du kommer op til nålen der sidder i ved de 9 cm fra kant.

(Båndet stikkes fast helt ude i kanten.)

Når du når op til nålen ved de 9 cm, syer du på tvær af båndet, og ned langs båndets anden side.

(Der syes på tvær af båndet)

På samme måde gør du med båndet på modsat side. Nu skulle det gerne se sådan ud.

(Sådan skulle det gerne se ud, dog er båndet ikke stukket fast endnu på billedet)

Sy nu foret på for enderne, ret mod ret.

(Foret syes på ret mod ret for enderne.)

Pres sømrummet op i foret og stik fra retsiden 2 mm inde på foret.

(Der stikkes på foret)

(Nu ser det sådan ud.  Hov, Tarsan har sneget sig ind og lagt sig på noget stof )

Fold nu stoffet på midten af bundet, så vrangsiden ligge udad.

(Stoffet er foldet i midten af bunden)

Sy nu de lange sidesømme. Start fra bunden, hele siden op og sy 5 cm på den korte side i den åbne ende. Så får du en åbning hvor du kan vende tasken igennem.

(Siderne er syet og der er en åbning i foret.)

Nu skal der lige syes nogle hjørner, så tasken får lidt facon. Jeg bruger en skræddertusch til dette. I bunden afmærker du foldekanten, hvorefter du kan folde et hjørne ved at stregen skal følge sidesømmen.

F

(Første billede viser tusch stregen og derefter hvordan du folder den)

Sæt en nål i stregen og sørg for at den rammer syningen på den anden side, derved ved du at du har foldet korrekt.

(Sæt nål i stregen og tjek at den rammer syning på den anden side)

(Sæt nålen fast, tjek igen bagsiden at den rammer syningen)

Mål nu 2 cm på hver side af stregen og tegn en ny streg. Det er den linje som du skal sy i, og det giver 4 cm bund til tasken.

(Der måles 2 cm ud fra hver side af stregen og en ny streg tegnes)

(Sy i stregen og husk at hæfte ender. Når du får vendt tasken rundt på et tidspunkt ser hjørnet sådan ud)

Gør nøjagtig samme proces ved forets hjørner. Vend nu tasken ud igennem det hul der er i foret. Pres tasken i sidesømmene. Luk forets hul ved at vende sømmene ind i foret og stik helt ude i kanten af foret.

(Hullet lukkes og stikkes )

Put nu foret inden i tasken og fold yderstoffet 3cm ned. sæt fast med nåle.

(Yderstoffet trækkes 3 cm ned i foret og nåles fast)

Sy nu gjordbåndene fast fra sidste stikning og op til 1 cm fra kanten. Det holder også foret på plads . Sy på tværs af båndet og ned igen til sidste stikning. Husk at hæfte ender ved start og slut.

(Båndet syes nu fast fra sidste stikning op til kant, derefter på tværs og ned igen til sidste stikning)

Så er tasken færdig..

 

 

 

 

 

 

18 thoughts on “Taske med bananer. Model mulepose.

    1. 🙂 Den bliver vedkommende sikkert glad for. Ja du skal da også selv have en 😉 Lommen er blot 2 firkanter, som lynlåsen er sat på. Derefter bare sat på foret. Så ikke noget med at lave en paspolering eller noget. Hvis du er i tvivl kan jeg sende dig billede hvor du bedre kan se det 🙂

  1. Jeg har rettet i indlæg så der skulle gerne være et billede nu lidt tættere på lommen.I øjeblikket kan i desværre ikke lægge billeder op af det som i har syet, og det ville jeg så gerne at i kunne. Du følger måske min facebook side sygal ? Der kan i desværre heller ikke lægge billeder op endnu, men du må meget gerne sende billede til mig på messenger og så lægger jeg den op hvis jeg må.Jeg arbejder på at få det sådan oprettet at i kan lægge billeder ind :-)Men det kræver lige der kommer en mere pc kyndig ind over 😉

 1. Hej Gitte. Jeg er ny med syning, og jeg vil gerne starte med at sy denne lækre taske.

  Jeg forstår det ikke helt, når du skriver om stofforbrug, og du skriver x 75 br.? Jeg går ud fra, at det betyder “bredt”, men det kan jeg ikke få til at hænge sammen.
  Mvh Minna

  1. hej Minna. Du skal til tasken bruge et stykke stof som måler 40 x 75 cm . De 40 cm skal bruges til taskens højde ( stykket skal være 38 cm uden sømrum) De 75 cm er fordi du skal bruge 2 stykker på 36 cm i bredden ( 2 x 36 cm uden sømrum )Det er måske også lidt forvirret skrevet af mig. Men du skal ende ud med 2 stykker på på 338 x 40 cm ( inkl. sømrum) som regel vil man tage de 2 stykker ved siden af hinanden og derfor har jeg skrevet som jeg har gjort. Men er det rester du bruger, kan det selvfølgelig også være ovenfor hinanden, i stedet for ved siden af hinanden. Håber det giver mening. Jeg vil foreslå du tegner mønster op på papir eller en avis, så bliver det lidt nemmere for dig. Rigtig god fornøjelse og skriv endelig hvis der dukker problemer op undervejs

 2. Hvor er det nogle gode vejledninger du laver.
  Det gir mig mod på at hoppe ud i det.
  Jeg vil gerne lave en taske som denne, men med sider. Sådan bliver lidt mere firkantet.
  Er det noget du har lavet? Ved ikke helt hvor jeg skal finde et mønster på det.

  1. Hej Susanne. Tusind tak for din kommentar. Hvor er det dejligt at du synes det. Jeg er godt klar over hvilken model du tænker på. Jeg har lavet en der ligner men blot en del større. Men jeg har desværre ikke endnu lavet en model med mønster og vejledning. Jeg føler nemlig den er lidt tricky at sy i hjørnerne, så har indtil videre undgået modellen. Jeg vil gerne i det nye år prøve at give mig i kast med en vejledning. Du er velkommen til at smide mig et billede på messenger af hvilken model du tænker på, så vil jeg gerne tage udgangspunkt i billedet. Den taske jeg har lavet, der minder om modellen, er omtalt i dette link: http://sygal.dk/2020/10/30/weekendtaske-syet-af-et-sengetaeppe/

 3. Hej Gitte.
  1000 tak for skøn og nem vejledning.
  Hvad gør du med den øverste kant, når gjordbåndene ersyet færdige? Er kanten blot strøget eller er der en syning, jeg ikke kan se? (Jeg mener den kant, du bukker 3 cm ned i foret, før de sidste syninger på gjordbåndene)
  Er ny i syning, men dine vejledninger gi’r virkeligblod på tanden! 🙂
  Mvh Doris

  1. hej Doris. Ih mange tak for din søde kommentar. Den øverste kant gør jeg ingenting ved. Stoffet er så kraftigt at det lægger sig fint på plads. Men du kan uden problem sagtens give en syning ned ved kanten på de 3 cm. Sørg blot for at gjordbåndene er bukket ned, så de ikke bliver syet hen over. Prøv evt at kigge på den taske der hedder Easypeasy taske på min blog, hvor der netop er den syning du snakker om. Fra pc er der et søgefelt til højre på min blog. Fra mobil skal du lige rulle lidt ned under 4-5 indlæg og så er der også der et søgefelt hvor du kan skrive Easypeasy. Rigtig god fornøjelse 😍

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *