Anvendelse af skulderbånd.

Skulderbånd, et ganske simpel bånd, som er helt uundværlig. Jeg har det i både hvid og sort, hængende ved siden af symaskinen. Det må du aldrig gå tør for, så får du mulighed for at købe det i større mængde, så slå til. De fleste sy butikker har det. Ofte i små poser hvor det ligger med 5 meter. Jeg har købt en større mængde hos Stof-sycenter Videbæk.

Båndet er ligesom et løst vævet bånd, men åben struktur. Du kan få det både i en fast udgave og en mere elastisk udgave. Jeg kører kun med en type, og det er den faste.

Det kan bruges alle de steder hvor du ønsker at forstærke en kant, eller forhindre en kant i at trække sig.

Her er det en skuldersøm i en jersey kjole. Skuldersømmen bliver belastet under brug, da der er et naturligt træk nedad i kjolen. Derfor kan en skuldersøm have tendens til at komme lidt ud af form og trække sig lang, eller ligefrem i stykker. Du syer bare ned i båndet samtidigt med at du syer skuldersømmen.

En skuldersøm i en top er også udsat for et træk. Tænk den lille skuldersøm skal holde hele toppen.. Derfor sættes skulderbånd på og aflaster trækket.

Når jeg laver tynde stropper, trækker jeg ofte skulderbånd igennem til sidst. Det forstærker stroppen , og jeg står ikke pludselig med en top nede omkring brystet 🙂

Faktisk er skulderbåndet nemlig mega stærk. Har endnu tilgode at det er gået i stykker.

Hver gang jeg syer lommer,  kommer skulderbånd på lommeindgangen. Jeg bruger lommerne og de ville komme til at flane og stritte, hvis ikke båndet kommer på. Man kunne også stryge et indlæg på, men det her er meget hurtigere og bliver hvor det skal. Selv efter mange ganges vask ser det lige så pænt ud endnu.

Jeg opdager stadig muligheder og steder hvor båndet gør gavn. Ofte opstår ideen først , når jeg står med et problem. Derfor hænger det også tæt ved symaskinen, så det er nemt at trække et stykke ud og sætte på.

10 thoughts on “Anvendelse af skulderbånd.

 1. Vi har i industrien brugt det meget til forstærkning af knaphuller i trikotage, hvis man ikke ønsker vlies el lign.

  1. hej Sussie. Jeg bruger faktisk en hel del af det. Det kan nemlig bruges mange steder, Både til at stabilisere en søm, forstærke en søm og forhindre at det flaner 🙂

  1. hej Lene. Umiddelbart vil jeg sige ja. Men det afhænger helt af hvilken halsudskæring og hvilket materiale det er. Hvis du har problemer med strikstof kommer til at flane, tror jeg sagtens du vil kunne bruge det. Men haludskæringen skal være så stor, at du kan få tøjet over hovedet, ellers dur det ikke at bruge skulderbånd, da det ikke giver sig særligt meget. I fast stof vil det aldrig kunne erstatte en belægning, men det kan være med til at give belægningen lidt hold. 🙂

 2. hej sygal
  Jeg har et tilbagevendende problem når jer syr i jersey og lign. tråden springer – i løbegangen fx når jeg tager nederdelen på.
  jeg har ingen overlock og min symask er ikke helt ny.
  jeg bruger stretch nåle.
  Håber du har et godt råd.
  vh Connie moisen

  1. hej Connie. Når du syer i strækstof bliver du nødt til at bruge en elastisk søm, ellers vil den netop springe. Hvis du kan sende en mail til mig privat hvor du sender et billede med af din maskine, så kan jeg helt sikkert fortælle dig hvilken du skal bruge. Jeg er overbevist om at den nok skal have en eller anden form for stræksøm. Jeg har selv haft en ældre maskine og den havde flere at vælge imellem. Min private mail er gittealund@gmail.com eller et billede på sms på 225252o4

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *