Taske af cowboybukser.

Jeg elsker cowboy bukser som så mange andre også gør. Der er så mange forskellige farver, faconer og detaljer på dem. På pinterest så jeg flere der havde syet nogle tasker af gamle bukser og tænkte at det måtte da lige prøves. Jeg er gået ud fra fremgangsmåden som jeg har brugt ved muleposen med bananer, bare andre mål og stropper. Derfor vil jeg ikke gå så meget i detaljer med hvordan den syes, da du kan se det i det i indlægget her http://sygal.dk/2017/09/taske-med-bananer-model-mulepose/ 

Gå i genbrugen, hvis du ikke har nogle bukser du vil ofre på projektet. Ved samme lejlighed skulle du kigge efter en læderjakke, hvis du kunne tænke dig at kombinere med læder.

Min taske er lavet i målene 39cm bred x 43 cm høj. Men du kan lave den præcis i det mål som du har brug for.

Der bliver brugt 3 par bukser og en rest læder. Desuden skal du bruge noget stof til for inden i tasken. Jeg brugt noget mønstret bomuld fra stof 2000.

( find nogle brugte bukser med fede lommer, mærker eller andet sjov)

Start med at klippe lommer og mærker og andet spændende af bukserne. Klip lommerne groft ud og så klip dem rene bagefter. Til det formål er applikationssaksen igen ret genial. Den kan klippe helt tæt ind til lommen uden at klippe i trådene og selve lommen.

(Lommer klippes groft ud og bagefter klippes de rent)

Find ud af om der er nogle syninger på benene som du ønsker at beholde. Oftest er der stikninger på den indvendige side af buksebenene. Hvis du vil bruge dem , så klip benet op i den anden side.

Denne syning vil jeg gerne beholde og klippede derfor op i den anden side. Jeg klippede 12 cm brede strimler, hvor syningen så sidder i midten af strimlen.

Sy strimlerne sammen . Læg sømrummet til den ene side og stik fra retsiden med en stikning . Her kan du helt frit vælge hvilken farve stikningen skal have. Jeg valgte en orange.

(Strimler klippes og syes sammen hvorefter der stikkes fra retsiden. )

Når du har syet strimler sammen og tasken er ved at have det mål i højde som du kunne tænke dig, skal du til at overveje om der skal lommer og andet pynt på. Lommen sættes på ved at du syer ned oveni de stikninger der er der i forvejen på lommen. Her vælger jeg en farve som ligner det der sidder der i forvejen, så ser man nemlig slet ikke den ekstra syning.

(lommer og andet pynt sættes på )

I bunden af tasken ville jeg gerne have rødt læder. Det syes på i midten af cowboystykkerne. Nu skal arbejdet klippes lige. Jeg har sjusket med at klippe strimlernes længde, da jeg vidste at jeg senere ville klippe det rent. Læg en lang lineal på. Tegn med kridt og klip det rent.

(Arbejdet klippes rent. )

Sy nu tasken efter anvisningen i det andet indlæg som jeg lagde link ind til tidligere. Hvis du vil have lommer i foret , er det også nu du skal overveje det. Jeg valgte at sætte en af cowboy lommerne på indeni.

(Lomme sat på indeni foret)

Nu skal du til stropperne. Du kan sagtens sætte stropper på som jeg gjorde ved den anden taske. Men da jeg var så heldig at have nok læder, kunne jeg lave dem i det. Ellers kan du også lave hanke af det resterende cowboy stof.

Jeg klippede stroppen med rund facon i enderne. Tegn evt op med en tusch eller kuglepen på bagsiden af læderet. jeg havde nogle gamle ringe liggende og de kom nu i brug. For at læderet ikke skulle glide for mig valgte jeg at give det en stikning før de bliver syet på tasken. Når de så sættes på , syer jeg bare endnu engang oveni den stikning. Krydset er lavet på fri hånd og er med til at forstærke stroppen. Du vælger selv hvor stropperne skal sidde, men min sidder ca 9 cm fra taskens sidesøm.

(Strop laves og sættes på )

Lige et billede af hvordan jeg stikker ned i tidligere syning og hvordan det kommer til at se ud på bagsiden.

(Sådan ser det ud)

Så vidt så godt.

Nu skal de lange hanke laves. Jeg lavede dem i skind, men det kunne også være fedt i rester fra bukserne. Til min klippede jeg 2 strimler ca 63 cm lange og 7 cm brede,

(2 lange stimler i læder)

Fold dem på den lange led og stik i begge sider af hanken. Jeg valgte at stikke ca ½ cm inde, for derefter at klippe 2 mm af i begge sider. Derved bliver den fin ens i kanten. Hvorimod hvis du havde klippet stroppen som 2 der blev lagt ovenpå hinanden: det er jo næsten umulig at klippe så lige, at de ligger pænt ovenpå hinanden. Men det gør du som det passer dig bedst.

(Jeg syer ca ½ cm inde på hver side, for derefter at klippe lidt af sømrummet væk)

Jeg stikker ikke de første og sidste 6 cm af strimlen, da jeg her ønsker kun at have et lag læder. Ellers bliver det nemlig for tykt, når du skal sy i det. Jeg klipper bare det en lag væk på de 6 cm.

(De første 6 og sidste 6 cm syes ikke. Klip det ene lag skind væk her og klip det i samme facon som tidligere stropper)

Sæt nu hanken ind igennem metal ringen på tasken og sy på samme måde hanken fast.

(Hankene sættes igennem ringen og syes med på samme måde som stroppen)

Så er tasken færdig.  Syntes selv den er megafed og glæder mig til at tage den i brug.

4 thoughts on “Taske af cowboybukser.

  1. Wow hvor er den skøn, den må jeg i gang med. MEN min symaskine kan ikke sy i så tykt stof, kan man så bare lade være med at lukke “dimsen” når jeg skal sy? Kender ikke fagudtrykket, så jeg håber du forstår.
    Syer du med plasticfod, når det er i læder.
    Vh. Annette

    1. Hej Annette. Mange tak skal du have. Jeg er lidt i tvivl om hvilken dims du tænker på. Jeg vil foreslå at du laver tasken i et tyndere materiale hvis din maskine ikke kan sy i det kraftige jeans stof og læder. Men ellers overvej at skifte til nål 90 og så bruge en søm-udligner, som jeg har omtalt i et indlæg. Lægger lige link ind. Det kan nemlig være din maskine godt kan sy i tykt stof, men blot ikke kan lide overgangen fra et lag til flere lag, og derved smider sting. Håber det kan hjælpe. https://sygal.dk/2017/04/18/en-genial-dippedut/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *