Jerseykjole efter Onion 2036.

Dette mønster har jeg syet efter før, med stor succes. Det var dog da jeg var en del større. Jeg syede den i str 44 i en lækker grå fastvævet stof med lidt stræk og den sad perfekt. Efter mit vægt tab er jeg en str 38/40 afhængig af model. Jeg valgte derfor at sy kjolen i str. 40.

Sådan så den ud i det grå stof. Selvom man kan se, at jeg er noget større, skjuler den faktisk fint, hvor stor jeg i virkeligheden var, netop fordi den sad så godt på mig.  Puha jeg er godt nok ikke vild med det billede, Men kjolen fejlede bestemt ikke noget, så derfor kommer billedet med.

Kjolen er en 60`er inspireret kjole, som både kan syes i fast stof og strik stof.Der er lynlås midt bag, men det skal undlades når du syer den i strik. Det er en let A-facon. Der er brystindsnit, indsnit på bagstykkerne og med 3/4 lange svajærmer. http://www.onion.dk/2036-snitmoenster-60er-inspireret-kjole/

Jeg syer den i noget bomulds jersey som er købt ved FabricRoad i Kolding.

Denne gang ændrede jeg til  til mere lige ærmer og valgte at sætte andre lommer på. Som sagt valgte jeg at sy den i str 40. Set i bakspejlet, burde jeg have vist at den ville være for stor… Der står nemlig på mønsteret og man bør gå et nr ned hvis man syer den i strikstof. Så blev jeg det klogere.. Jeg syede den nemlig ind af flere gange, og syntes stadig den er for stor. Så en anden gang i strik, vil jeg tage str 36..

Jeg har ikke tænkt mig at gå så meget i detaljer med syningen af selv kjolen, da den ligner så mange andre kjoler, på den måde, Men halsen og lommerne vil jeg vise hvordan du syer. Resten kan du sagtens læse dig til efter vejledningen der ligger ved mønsteret.

Efter at du har klippet kjolen ud, er det første du starter med lommerne, hvis du vil have lommer på. Jeg har lavet nogle der er halv runde og vejledningen får du her http://sygal.dk/2017/09/lomme-paa-jersey-kjole/  

(Efter vejledningen ender du ud med lommer som disse)

Når lommerne er syet, skal du sy brystindsnittene. Pres dem opad.

(Brystindsnit syes)

Sy indsnit i bagstykkerne og hvis du har lagt din bagstykke til søm, skal du sy sømmen midt bag. Jeg sætter ingen lynlås i, da det er strikstof.

(De lange indsnit på bagstykkerne syes og husk at binde knude ved start og slut)

Sy nu et for og bagærme sammen ret mod ret, i den lange ærmelinje.

(Den lange ærmesøm syes)

Sy bagærmerne fast til bagstykket ret mod ret, og derefter forærmerne til forstykket.

(Her ligger forærmet ved forstykket. )

(Og her er den nålet fast)

Nu kan du begynde på halsudskæringen. De to belægninger skal klippes i  vliseline til fold. Jeg har valgt en vliseline med en lille smule stræk i. Jeg starter med at klippe dem i vliselinen, derefter bliver den strøget på stoffet, hvorefter de kan klippes ud.

(belægningerne klippet i vliseline og strøget på stoffet)

(Derefter klippet ud)

Sy belægningen sammen i i skuldersømmen, ret mod ret og pres sømrummet fra hinanden.

(Belægningerne klar til at blive syet i skuldersømmen)

Siksak rundt i den yderste kant på belægningen.Det gjorde jeg først senere, men det er faktisk nu det skal gøres..Med kridt tegner jeg det lille v i forreste belægning. Vær omhyggelig så den er lige.Hæft nu belægningen fast rundt i halsen ret mod ret. Sørg for at midten af belægningen ligger midt på forstykket. Skuldersøm på belægning skal ligge oven på skuldersøm på kjolen.

(Midtfor og det lille v er tegnet op med kridt, belægning er nålet fast )

Sy belægningen fast. På fostykket syer du ned i den lille v. Inden du syer ned i  bunden af spidsen, stiller jeg maskinen til at sy mindre sting. Den stilles tilbage til normal, når du har syet 1 cm på hver side af spidsen.

(Der er syet ned i spidsen med små sting)

Klip det ene lag sømrum ned til det halve. Jeg har valgt at gøre det med belægningen da det er det tykkeste lag. Sørg for at klippe sømrum ned i spidsen.

(Sømrum klippet ned og klippet ned i spidsen)

Klip nu med en lille spids saks næsten helt ned i spidsen til det sidste sting. Pas på du ikke klipper i tråden.

(Der klippes forsigtigt helt ned i spidsen til det sidste sting)

Vend nu belægningen om på vrangen af kjolen. Sæt nåle i og pres kanten.

(Belægning vendt om til vrangen på kjolen)

Sy nu fra vrangsiden belægningen fast ved at give en stikning i kanten af hele belægningen. Det kan også gøres fra retsiden hvis du først tegner op med kridt, men jeg syntes nu det blive ligeså pænt om du gør det fra kjolens vrangside.

(Belægning stikkes fast)

Stryg halskanten og den er færdig.

(Halskanten er færdig)

Nu mangler du kun at sy kjolen sammen fra kjolens nederste kant, hele sidesømmen op , og videre langs ærmets underste søm. Derefter skal kjolen lægges 2 cm op og stikkes med dobbeltnål. Til sidst skal ærmerne lægges 2 cm op og stikkes også med dobbeltnål.

Halsudskæringen bliver så fin med den lille slids foran.

Lommen er blevet rigtig fin. Jeg skulle nok have valgt en mørk ensfarvet, men nogle gange bliver det også bare en anelse for kedeligt.

Næste gang laver jeg den som sagt 2 numre mindre, da jeg måtte sy den en del ind. Den er stadig lidt stor i det, men jeg vurderer at til arbejdsbrug er det faktisk helt ok. Næste gang vil jeg også lægge lidt til i længden, da den her godt kunne være 3 cm længere.

6 thoughts on “Jerseykjole efter Onion 2036.

 1. Hej Gitte.
  Jeg skal igang med denne kjole. Men i fast stof (lækker blød fløjl) og lynlås.
  Jeg overvejer, om det skal være helt uden lommer, eller om jeg skal lave et par stiklommer i sidesømmene.
  Jeg er str 40, men laver 2 cm sømrum til hofterne, som er noget brede. 🙂
  Når det er fløjl, (og jeg har brede hofter) tror du så ,kjolen vil være flottest hvis den er helt glat i siderne. ?
  Tak for din spændende blog. 🤗
  Mvh Bente. (

  1. Hej igen. Jeg riede den sammen og tilpassede. Den blev uden lommer. 😀

   Du skrev at du lagde din meget ind;, gør du kun det i sidesømmene eller også indsnit i ryggen? Eller hvordan?

  2. hej Bente. Åh det lyder til at blive til en dejlig kjole. Umiddelbart tror jeg at jeg ville lave den glat i siderne, men tror nu også en a-facon kunne være pænt. Mange tak for din søde kommentar 😘

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *