Forklæde str 5-6 år af et par gamle jeans.

Ideen om at genanvende gamle jeans til noget helt andet tiltaler mig virkelig. Jeg elsker jeans og det slidte look de får med alderen. Så da jeg så et opslag, i en af de sygrupper hvor jeg er medlem af, hvor man havde syet et børneforklæde ud af et par jeans, skulle ideen da prøves af. Efter at have kigget lidt på pinterest fandt jeg ud af hvilken størrelse et forklæde skulle have hvis det skal passe til en på 5-6 år.

Jeg fandt et par bukser i genbrugen som havde ret lige ben. Der går faktisk kun et ben til forklædet, så der er til 2 stk ud af et par bukser.

Dette mønster er jeg kommet frem til . Jeg brugte en tallerken til at tegne de runde hjørner med. Istedet for stropper kan man sætte d-ringe i den ene side og så en lang strop der så kan reguleres. Det vil være sejt hvis det er til en dreng. Til en pige syntes jeg det er fint med bindebånd.

Klip et bukseben op og placer mønsteret så syning kommer til at sidde i midten. Klip lommen af hvis du vil genbruge den.

Find alle de rester du har i bånd og stoffer, som vil være søde derpå. Jeg fandt noget blonde, som jeg satte på lommen. Den lille stjerne er bare noget bånd som er foldet. Du kan pynte med lige hvad du har lyst til og som du ved vil gøre en lille pige glad. Her kan du rigtig få brugt nogle fine rester bånd

Jeg besluttede mig for at der skulle en lille flæse på. Derfor klippede jeg 1,5 cm af kanten på forklædet, på de sider hvor flæsen skulle sidde. Flæsen er bare en lang strimmel, klippet dobbelt bredde og så foldet. Jeg giver det en syning i kanten så det er nemmere at styre.

Jeg har lagt folderne på fri hånd, men man kunne også sagtens rynke den. Den bliver så syet på ret mod ret. Derefter siksakket og så pyntestikkes fra retsiden.

Lommen bliver syet fast ved simpelthen at stikke ned i de syninger der er på lommen i forvejen. Jeg sætter kantebånd på øverst oppe på forklædet. Det stikkes fast fra vrangen, hvorefter det bukkes til retsiden og stikkes igen i kanten af kantebåndet. Jeg satte nogle ekstra bånd og en blonde på.

Mål 35 cm ud på kantebåndet og start derfra med at sy det fast i ærmegabet. Jeg syer det fast på bagsiden først.

Lad der være 45 cm ekstra kantebånd og klip det. Det samme gør du i den anden side.

For at starte og slutte kantebåndet pænt, bukker jeg ½ cm og giver det en stikning . Derefter kan hele kantebåndet bukkes og gives en stikning i kanten af båndet.

Her stikkes kantebåndet fast fra retten.

Sådan kommer det til at se ud. Meget piget og i grunden utrolig julet, hvilket faktisk slet ikke var meningen, men sødt er det da…

Sjovt at genbruge lommen på forklædet. Jeg har sat den lidt langt nede så det ikke ender med at alt mel lander i den..

Et rigtigt hyggeligt lille projekt, som sikkert vækker glæde ved en lille pige..

Nu er mine egne piger voksne, men jeg er sikker på at den ville have vækket glæde ved dem da de var små. Et rigtigt tøse-forklæde. Drop flæsen og pynt forklædet med  blåt, giv det nogle fede symærker eller andet og det vil være super sejt til en dreng…

7 thoughts on “Forklæde str 5-6 år af et par gamle jeans.

 1. Takk for at du deler. Fine bilder og godt forklart. Dette vil jeg også forsøke for her ligger det flere jeans som skriker etter å komme til nytte. Hyggelig julegave ide også dette.

 2. Kære Gitte
  Hvor er det bare fint 🙂
  Du er rigtig god til at forklare, hvordan du syr dine ting.
  Jeg kunne godt tænke mig at sy forklæder til mine børnebørn og her ville aflagte cowboybukser være perfekte og har dem også. Den yngste er 5 år, men den store er 8 år. Ved du hvordan jeg kan forstørre det til hans størrelse?
  Hav en dejlig dag 🙂
  Hilsen Sanne

  1. Hej Sanne . Tak for din besked. Det er også et hyggeligt projekt at sy forklæde til børn. Jeg kiggede lidt i mine bøger og fandt et mønster til str 8-12 år. Det er godt nok et stort spring, men måske kan du bruge det. I stedet for 8 cm skal det være 10 cm. I stedet for 44 cm, skal det være 58 cm. I stedet for de 18 cm, skal det være 26 cm og i stedet for de 13 cm, skal det være 20 cm. Håber du kan bruge det og jeg vil rigtig gerne høre om det virker rigtigt? Rigtig god fornøjelse?

   1. hej Gerd. du skal endelig bare spørge om hjælp 🙂 jeg vil meget gerne hjælpe. Blonden har jeg købt i en butik i danmark i videbæk. Men det må da være muligt at finde det på nettet. Jeg ved der er en butik der hedder det lille stofhus, men aner ikke om de sender 🙂 Håber det lykkedes dig at finde noget.

 3. Tusind tak, Gitte, det kan jeg helt sikkert bruge og vil lade høre fra mig, når jeg har forsøgt mig med det 🙂
  Hav en dejlig dag 🙂
  Hilsen Sanne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *