Kjole. Mønster fra Stof og Stil

I Stof & Stil i Esbjerg fandt jeg dette søde stof. Kvaliteten er viscose. Jeg tænkte straks på en kjole med en flæse forneden. De havde et mønster, der lignede det jeg havde i tankerne, så det skulle da prøves. Mønsteret har nr 23145.

Jeg valgte at sy model A. Normalt ville jeg nok have valgt en str 40, men syntes at have hørt at deres mønstre generelt er ret store i størrelse. Da det er en lidt løs model, ville en str 38 så nok være passende.

Den passer perfekt. Den sidder virkelig fin over skulderen, hvor jeg ellers ofte har problemer. Beklager mine sorte strømper, men ejer på nuværende tidspunkt åbenbart slet ikke blå strømper. Det må stå på indkøbslisten til næste shoppetur…

Der er en hel del vidde i flæsen forneden. Jeg syntes måske det er lige til den rigelige side.

Bagpå er der lavet en lille slids, der lukkes med en knappe. Hvis man er lidt nervøs for at gå i gang med sådan en slids, vil jeg foreslå at man laver en deling på ryggen hvorved det bliver noget nemmere at sy slidsen. Delingen kan foregå enten lodret i midt bag, eller vandret lige ved slidsens højde. Det er faktisk en detalje som ses meget i øjeblikket i moden.

Belægningen i halsen valgte jeg at give en stikning, da den ellers har ret let ved at tippe frem, og det hader jeg…Understikning hjalp ikke her.

Som helhed er jeg ret tilfreds. Dog ved jeg, at jeg vil foretage mig nogle ændringer til den næste kjole. Kjolens øverste stykker vil jeg forlænge med ca 5 cm. Derefter vil jeg afkorte flæsens højde med 5 cm, da jeg syntes den lige er høj nok. Til sidst vil jeg ændre på stofmængden på flæsen. Der skal være noget mindre vidde i flæsen. Jeg tror, jeg vil fjerne ca 40 cm af flæsens vidde. Det er en smagsag, men jeg syntes altså at flæsen er lige til den voldsomme side.

Mønsteret vil egne sig utrolig godt til en bluse. Så kan man bare rykke flæsen op eller helt udelade flæsen. Man kunne lege lidt med at kombinere flere stoffer og farver eller diverse bånd. Det er bestemt et mønster jeg vil sy igen, og jeg har allerede planer om en ensfarvet blå kjole til ældstedatter, som vil være perfekt på hendes arbejde… 🙂

4 thoughts on “Kjole. Mønster fra Stof og Stil

    1. Hej Charlotte. Nej det gør jeg desværre ikke. Jeg syer kun til mig selv og min familie. Men du kan evt blive medlem af en sy gruppe på facebook, hvor der er flere som syer for folk. Nåleøjet, kan jeg varmt anbefale 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *