Et lille strygetips.

For et godt stykke tid siden, syede min kære veninde en konfirmations kjole til hendes datter. Den blev syet i blonde og hvidt satinstof. Da hun syede nederdelen sammen, rynkede sidesømmen lidt, og uanset hvor meget hun strøg, kunne man se at det trak en lille smule i sømmen. Symaskinen var indstillet som den skulle være og stingene så ellers helt rigtige og fine ud. Jeg kom med et lille tip til hende hvordan det kunne løses, og sømmen blev så fin.

Min veninde så forundret på mig og syntes det var noget nær et genialt tip. Faktisk bruger jeg tit dette lille tip og tænkte  slet ikke over at det kunne være brugbart for andre. Nu har jeg lige brugt det igen og så slog det mig, at det kunne være jeg lige skulle vise jer det.

Det er bestemt ikke noget særligt, men det kan gøre underværker for en søm der driller lidt med at trække. Du skal selvfølgelig starte med at tjekke om din maskine syer stingene som den skal. Du kan bruge tippet når du stryger en søm fra vrangen, men du kan også bruge tippet fra retsiden, når du skal have sømmen ned og ligge til den ene side. Det afhænger helt af sy opgaven, så prøv dig frem.

Dette er et stykke gardinstof. Det er vævet i striber, hvorved stoffet varierer i tykkelse. Det kan næsten ikke undgås at sådan en søm trækker sig lidt. Jeg prøvede at stryge sømmen, men det trækker stadig lidt.

Sæt en nål i sømmen, ned i strygebrættet, så nålen sidder fast. Træk en lille smule i sømmen. Ikke ret meget, kun så sømmen bliver glattet ud. Stryg nu hen over sømmen, imens du holder det lille træk.

Et lille træk, der stryges hen over og jeg holder det et par sekunder til stoffet er lidt afkølet.

Så kommer sømmen til at se sådan ud. Nogen gange kandet være en god ide, lige at holde trækket lidt til stoffet er afkølet lidt. men pas endelig på at du ikke trækker for meget.  Det er jo ikke meningen at du skal trække stoffet længere, kun sømmen 😉

Det virker som et lille ubetydelig tip, men det virker. Så prøv det. Håber det måske er noget du kan bruge næste gang der er en søm, som driller lidt.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *