Genbrug af skjorte til en sød nederdel.

Efterårsferien bliver nydt i fulde drag her i huset. Yngstedatter er hjemme nogle dage og hun har masser af sjove ideer til bloggen. De sidste par dage er blevet travet tynde i genbrugsbutikker og dette er et af hendes projekter. Mor, Sy mig lige en nederdel i denne skjorte, det vil da være fedt…og hun har da helt ret, skjorter er ofte syet af nogle fine stoffer og de fås i mange farver til rimelige penge. Det blev til ialt 7 skjorter og der er lavet en hel liste med ting de skal bruges til. Denne nederdel er hurtig at sy og den står i 25 kr og et stykke elastik.

Skjorten er fra Mads Christensen og smalstribet i blå og hvid.

Start med at klippe ærmer af og klip derefter fra ærmegab til ærmegab lige over.

For at den ikke skal gabe ned i midten ved knapperne, syer jeg en stikning ned i en af de stikninger der er langs knapperne. Jeg stopper ved den sidste knappe, da jeg syntes det er lidt smart at man kan se den blå belægning indenunder nederst.

Fold ærmerne og klip 2 strimler ti linningen.

Denne skjorte er temmelig stor og derfor er der for meget vidde i til nederdelen . Så jeg måler 7 cm ind i hver side og tegner en streg med skræddertusch som jeg kan sy efter

Sy efter stregen. klip sømrum ned og siksak. Sy linningen sammen til en lang strimmel i nederdelens bredde. Mål elastik ud efter taljen. Sy den sammen til en ring og inddel den i 4 lige store stykker. Linningen syes på nederdelen ret mod ret. Inddel derefter også linningen i 4 lige store stykker og sæt nåle i

Sæt nu elastikken fast i øverste kant på linningen med en siksak. Træk ud i elastikken så den ligger galt imens du siksakker.

Sy nu en syning nederst i elastikken hvor du også trækker elastikken galt imens du syer.

Buk elastikken om til vrangen og sy igen en stikning imens du trækker stoffet glat

Så ser det sådan ud fra retsiden

Så er nederdelen faktisk færdig

Syntes den er blevet rigtig sød. Til vinter smart med en tyk sweater og korte støvler 🙂

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *