Bluse. Mønster fra Onion nr 5009.

Denne bluse ville jeg sy, sammen med en nederdel, også fra Onion. Det skulle fungere som et sæt. Men jeg ville ikke lige springe ud i det stof som jeg havde købt til blusen, så jeg fandt en rest i skabet og lavede mig en prøvemodel. Stoffet er en ret lækker strik i en blød og lidt tynd kvalitet. Den kan syes både med en krave ud i et , med påsyet krave, vidde ærmer og almindelige ærmer. Jeg valgte model a, vidde ærmer og krave syet ud i et. Det giver den lidt et retro look.

Det er en rigtig god model og den sidder pænt. Kraven er lidt høj, og derfor skal man forvente at den knækker lidt ned. Det syntes jeg nu ikke gør noget, det er en del af dens design. Den næste vil jeg tage lidt af ved ærmet, ca oppe ved albuen, så vidde ærmerne bliver mere at se. Men det vil jeg ikke ændre på denne, da stoffet er let og det falder rigtig fint på denne.

Der er ikke så store udfordringer i at sy den, da den er lige til at gå til. Så derfor kommer der kun lige få billeder og tekst til den.

Start med at lægge for og bagstykke sammen og sy skuldersømmen.Da mit stof er en ret let strikvare, vælger jeg at sætte skulderbånd med i sømmen i skulderen, men kun op til hvor kraven skal begynde. Hvis det var en lidt mere faststrikket vare ville jeg ikke sætte båndet på. Jeg siksakker undervejs sømmene.

(Her ses båndet på skulderen.)

Resten af blusen bliver syet med en elastisk søm, da stoffet er ret elastisk.

(Nr 8 på min bernina)

Pres derefter kraven ombuk mod vrangen efter markeringen.

(Kraven er bukket ned på vrangen)

Pres kraven lidt og giv kraven et par sting ved skuldersømmen , så den bliver holdt på plads.

(Der syes et par sting ved skuldersømmen)

Nu er kraven færdig.

(Det ser sådan ud)

Sæt nu ærmerne i ærmegabene ret mod ret. Sørg for at pasmærkerne passer.

(Et ærme syet på )

Sy derefter hele blusen sammen fra ærmekant , ned langs sidesømmen , helt ned til nederste kant på blusen.

(Hele blusen bliver syet sammen )

Nu er der kun tilbage at lægge ærmer og blusen op og stikke med en dobbeltnål.

(Lagt op med dobbeltnål)

Den bliver selvfølgelig strøget undervejs i sømmene.

Det er en bluse der er hurtig at lave. Der kommer lige et billede hvor jeg har taget den på til en jeans nederdel. Syntes faktisk det ser ret ok ud. Så nu kan jeg godt gå igang med det stof som jeg har købt til blusen.

 

2 thoughts on “Bluse. Mønster fra Onion nr 5009.

  1. Hejsa sikke flotte vanter der laver. Mon ikke du også kan lave en på filtede hjemmesko med rusindssål

    1. hej Hanne. mange tak 🙂 faktisk står hjemmesko også på min liste som jeg vil lave, ved dog endnu ikke om det bliver med såler.
      Men jeg har lige nogle ting jeg først skal lave, så der går lidt tid 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *