Julegris lavet af gamle skjorter. Mønster fra Stof og stil.

Jeg har et projekt kørende hvor jeg skal se hvor mange forskellige ting man kan sy ud af skjorter. Dette er projekt nr 2.. Stof og stil har et meget sødt mønster på en gris i 2 størrelser. Sidste gang min datter og jeg handlede der, faldt min datter for den nuttede gris. Mønsteret blev købt.  Så da hun tilbragte et par fridage herhjemme skulle projektet sættes igang. Hun ville lave den lille gris.

Mønsteret kan købes i dette LINK

Valget faldt på en stribet skjorte.Ud af en skjorte er der faktisk til mindst 2 grise i model b. Mønsteret er som sådan lige til at gå til. Sy vejledningen er rimelig god, dog voldte halen lidt problemer. Vi fandt en løsning som ser fint ud, men nok ikke helt efter opskriften. Grisen blev super god og den er så nuttet.

Skjorter er ofte lavet af noget lækkert stof og i mønstre som ellers kan være svært at finde. Den blev så fin at jeg da også var nødt til selv at lave en. Den skal stå på en skænk i stue og pynte, så jeg valgte den samme størrelse som min datter valgte. Jeg valgte at lave den i en rødternet skjorte

Hele hemmeligheden i grisen er nøjagtighed…… Det er meget vigtigt at overholde sømrum efter deres sy vejledning. Mærk op hver gang hvor du skal starte for at få det nøjagtig nok, evt med en prik med en stoftusch. Bare et par millimeter er nok til at det bliver rigtig svært at få grisen fin.  Jeg ved at halen også har vold andre problemer, derfor vil jeg vise hvordan du laver halen. Ud over det  har vi fuldt den sy vejledning der ligger ved mønstret.

HALEN

Pres langsiderne på halen ½ cm til vrangen. Fold derefter strimlen på langs til halv bredde ret mod ret.

Klip et stykke elastik lidt længere end halen. Læg den ovenpå strimlen , sørg for den ligger tæt op mod foldlinjen og stik for enden på tværs igennem alle lagene.

Vend nu halen om til retsiden. Sæt nåle i langsiden så de 2 kanter ligger pænt ovenpå hinanden.

Sy nu en stikning i kanten på langsiden, men start ½ cm fra enden af, da det så er lidt nemmere senere at vende den kant indad.

Vend den ½ cm ind i halen og ri det fast uden at stikke i elastikken.

Træk nu i elastikken og halen vil krølle. Klip elastikken af i det mål vejledningen skriver og sy elastikken fast med små sting i kanten af halen. Stop derefter elastikken ind i halen og den er klar til at blive syet på efter afmærkningen.

Sy med små sting så man ikke kan se at halen bliver sat fast. Et styk lille krøllet hale. Sy resten af grisen efter vejledningen og stop den godt ud med fyld fra f.eks en fiberpude. Der går faktisk en del pudefyld til.

Øffer1 og øffer 2 🙂

Årets sødeste grisebasser. Rigtig god fornøjelse .

16 thoughts on “Julegris lavet af gamle skjorter. Mønster fra Stof og stil.

 1. Hold nu op hvor er de bare nogle skønne grisebasser 🙂 jeg må vist i gang med at sy til børnebørnene…eller mig selv 🙂

  1. hej Sanne. Ja de er da næsten ikke til at stå for 🙂 jeg bliver nok også nødt til at sy en mere,da ældste datter gerne vil have en 🙂

 2. Hvor er det nogle søde grisebasser – jeg må vist se at få købt det mønster.
  Hvad har du stoppet dem ud med ?
  Det er altid meget inspirerende at følge med i din kreativitet ;o) …

 3. Ja hvor er de søde, kom til at tænke på- hvad med en piberensere i den hale- kunne måske få den til at sno.

 4. Meget god ide, har selv købt flotte skjorter i Stof der er fint at bruge til mange projekter super
  Fin ide, i disse tider skal der ikke gå noget til spilde

 5. Hej, jeg er fra Argentina og er designstudent. I et projekt skal vi lave et svin som dette, men jeg kan ikke finde mønsteret på internettet. Der er ingen stoff&still i Argentina. Kunne nogen, der har mønsteret scanne det og sende det til min e-mail? Jeg har virkelig brug for det meget.

  1. Hej Luciano. det lyder som et spændende projekt. Mønsteret kan man kun købe gennem Stof & stil. Det er desværre ikke lovligt at scanne deres mønstre ind og sende videre til andre. Jeg vil foreslå at du sender Stof og stil en mail, hvor du forespørger om de kan hjælpe dig. Mønsteret ligger i dette link, https://www.stofogstil.dk/moenstre/toejdyr/grise?RaptorItemClick=True ,men som sagt til at bestille. Om man kan bestille det til Argentina er jeg i tvivl om, men prøv at tage kontakt med dem. Du kan kontakte kundeservice i dette link https://www.stofogstil.dk/handelsbetingelser/kundeservice
   Håber det lykkes for dig 😊

  1. Hej Anette. Lidt svært at forklare på skrift, men de 4 dele der ligger op til trynen bliver ikke syet helt ud i syningen. Altså efterhånden som de 4 dele syes sammen, stopper jeg ca 7 mm før kanten. Det betyder delene ikke er syet sammen det sidste lille stykke( 7 mm). Derved kan de bedre drejes rundt så de følger trynens kanter. Normalt ville man kunne klippe små hak i sømrummet, men jeg ville være bange for at det kunne trævle op, derfor har jeg gjort det på den anden måde. Håber det giver mening.

 6. Hello could you tell me the namenof the pattern of thèse little pigs ? (Do you havé. The link ?)
  Many thanks un advance
  Merci beaucoup !
  michelle

 7. Tak for mage gode tips I dine vejledninger.
  Vil gerne lige vide, om du på grisens øre har syet et indsnit eller bare lavet et læg?
  Vh Else

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *