Plisseret nederdel med bluse fra Onion nr 5009

I øjeblikket ser man meget plisseret tøj i moden. Det er både som kjoler, bluser og nederdele. Jeg er lidt i tvivl om det lige er noget for mig, eller om det mest er for de unge. Da jeg så dette stof hos Sting og stoffer  tænkte jeg at det måtte komme an på en prøve. Måske kunne man dæmpe det lidt fine ved at kombinere det med noget som er mere hverdagsagtig.

Det er lidt genialt at stoffet er 155 cm bredt. Du bruger nemlig stoffet på den anden led, og deler det i foldekanten, så nederdelen kan maks blive 75 cm lang. men det er også et godt stykke under knæet. Så jeg købte 75 cm til en nederdel, faktisk temmelig billig nederdel 🙂

https://stingogstoffer.dk/shop/frontpage.html?gclid=EAIaIQobChMI5qmst4251wIVzpPtCh2dhQAPEAAYASAAEgIA2fD_BwE

Dertil købte jeg en lækker strikvare i mellemgrå, tror det er en viscose strik. Den har lidt skær over sig og et tungt fald.

Til blusen brugte jeg mønsteret fra Onion, da jeg syntes det er en rigtig god model. Denne gang lavede jeg den dog med 3/4 ærmer og ændrede til at ærmerne ikke har så meget vidde nederst.

Sy vejledning til blusen ligger her http://sygal.dk/2017/10/bluse-moenster-fra-onion-5009/

Sådan ser mønsteret ud. Som sagt, dog gjort ærmerne kortere og fjernet noget af vidden.

Nederdelen er nok noget af det nemmeste at sy. Du klipper den simpelthen op i foldekanten og syer den derefter sammen i siderne. Du behøver ikke at siksakke da stoffet ikke kan trævle. husk bare at vende stoffet så mønsteret går samme vej på for og bagstykke. Som linning købte jeg en sort blød elastik. Tror det er sådan en elastik som også vil være rigtig god i boxershorts, da den er rigtig behagelig.

Jeg fandt ud af at det nemmeste er at sy 2 rækker rynketråde i nederdelens kant øverst. Del nederdelen ind i 4 lige store dele og sæt nåle i som markering. Derefter rynk nederdelen en del ind. Sy elastikken sammen til en ring og del også den ind i 4 lige store dele, sæt nål i . Sy nu elastikken på nederdelen, præcis som du ville gøre hvis det var boxershorts. Der ligger vejledning her hvis du er i tvivl. http://sygal.dk/2017/06/minikreas-boxershorts-77405/

Jeg kortede nederdelen af til lige over knæet. Den var nemlig temmelig lang og det så konet ud til mig. Sikkert rigtig smart til de unge, men jeg så bare kikset ud i den længde. Du klipper bare stoffet af i den længde som du kunne tænke dig. Det skal hverken sømmes eller på anden måde lægges op. Det kan ikke trævle, så det er da super skønt 🙂

Et ganske nydeligt sæt. Fint og så alligevel ikke for pyntet.

Måske lidt svært at se, men der er faktisk ret meget vidde i nederdelen. Syntes sagtens jeg kan have dette sæt på til hverdagsbrug.

2 thoughts on “Plisseret nederdel med bluse fra Onion nr 5009

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *