Velour kjole i Onion 2062.

Dette utrolig flotte velour stof skal blive til min julefrokost kjole. Ikke specielt julet, men syntes det ser så fin ud. Stoffet er købt hos Sting og Stoffer, og link til stoffet ligger her:

https://stingogstoffer.dk/shop/blomster-graa-2790p.html

Det er mønstret i grå, blå sorte farver og den ensfarvede mørkeblå velour passer perfekt dertil. Jeg tænkte det kunne være rigtig fint hvis siderne af kjolen blev det mørkeblå stof og resten i det mønstrede. Onion  2062 er netop et mønster hvor siderne af kjolen kan laves i et andet stykke stof. De fleste sy butikker ligger inde med dette mønster og du kan læse lidt mere om det her http://www.onion.dk/

Mønsteret er i grunden meget simpel at gå til. Der er ingen lommer, ingen belægninger eller andre ting der kan besværliggøre syningen. Her er det snittet og stoffet som skal træde i fokus. Der ligger en god sy vejledning med mønsteret og af samme grund laver jeg ingen vejledning til denne kjole.  Dog et lille tip til kanten i halsen. vælger du velour at sy kjole i , så husk at vende det rigtigt. Jeg har lært at når man kører hånden ned af sig selv, skal man kunne mærke den ru velour. Når man kører hånden op af sig selv, skal det være glat. Det giver det fineste spil i luven. Vender man det modsat bliver farven mere mat, uden det samme spil.

Det er nu snart 1 år siden at jeg tabte mig 17 kilo, men i mit hoved er jeg stadig en str L.  Det tager åbenbart lang tid at ændre ens eget billede af sig selv. Jeg ser ofte stadig kun mine store arme og min manglende talje. Ved det her mønster begik jeg en total begynderfejl… Havde hørt at Onions mønstre ofte var lidt store i det og derfor tænkte jeg at Medium nok var fint. Helt uden at tjekke mine mål med skemaet. Hm.. Så kan man lære det. Havde jeg tjekket, kunne jeg faktisk have opdaget at jeg ligger tæt på en small. Så derfor blev kjolen en del for stor. Den er mere eller mindre syet lidt ind i alle sømmene.

Efter en del pillen op (Hvor jeg dog hader det) blev resultatet heldigvis rigtig godt. Når man syer i velour skal der sættes en del nåle i , da det har lidt en tendens til at glide lidt fra hinanden.

Halsen bliver lavet ved at klippe en strimmel , folde den på den lange led og sy den på halskanten ret mod ret. Dog kan sømrummet på sådan en kant have tendes til at tippe op  og derfor stikker jeg med en dobbeltnål. Men jeg stikker så der ligger en stikning på kanten og en stikning på kjolen.

Her kan du se der stikkes med dobbeltnål.

Og sådan kommer det til at se ud.

Kjolen bliver også lagt op med dobbelnål. Det samme gør ærmerne.  Stoffet er meget finere end billedet viser. Det er rigtig svært at tage billede af det uden at lyset går i det.

Syntes det giver en fin effekt med siderne i noget andet stof. Og nu hvor jeg se billederne, kan jeg så ærgre mig over at jeg klippede 3 cm af længden, for den er da lidt for kort til mig. Ikke kortere end jeg godt kan bruge den, men for hulen da, det er da dumt gjort.

Den sidder rigtig fint på ryggen.

Og et billede forfra. Nu er kjolen færdig, men jeg føler alligevel der er lidt galt… Jeps. Det er længden på ærmerne. På en eller anden måde får de lange ærmer kjolen til at se lidt tung ud. Jeg tror det vil lette udtrykket lidt hvis de blev kortet  af til 3/4 ærmer. Så frem med saksen og klip klip. De sidste billeder er derfor med kortere ærme og de mangler oplægning, men nu havde jeg lige sko og strømper på, så de bliver lagt op efter billede er taget 🙂

Det hjalp, og jeg er tilfreds. Et rigtig godt mønster som er enkelt at gå til, men sørg for lige at tjekke dine mål med målskema 😉

 

 

 

12 thoughts on “Velour kjole i Onion 2062.

  1. Uanset hvad du trækker i, ser du fantastisk ud. Jeg synes du er er alt for hård ved dig selv mht. store overarme og manglende talje, dine proportioner er bare SÅ fine

    1. Hej Inge. Tak skal du have. Du er nu en sød kvinde. De 2 kjoler du taler om ville jeg sige er meget ens i ryggen. De skæres på nøjagtig samme måde. Dog sidder velour kjolen mere til i siderne hvor den anden sidder lidt mere løs

  2. Hei, en flott kjole. Jeg ser du syr på vanlig symaskin, pg må såørre deg om en tilg. Jeg skal sy en kjole i litt kraftig viskosejersey på vanlig symaskin.den kjolen er fra Line2Line og har paneler. Bør jeg sy med elastisk rettsøm og presse sømmene åpne? Eller bør jeg sy med en falsk overloock søm?

    1. Hej Irene. Tak, ja det meste af det jeg syer er på en helt almindelig symaskine. Du bør helt sikkert sy med elastisk rettsøm, da stoffet er med stræk. Derefter presser du sømmene åbne,lægger dem derefter til den ene side og siksakker eller overlocker hvis du har det, og presser derefter sømmen en gang til. Håber det giver mening. Det er den mest korrekte måde at gøre det på, og giver nogle flotte sømme 😊

  3. Hold nu op hvor er den flot – i sig selv – og til dig. De har selvfølgelig ikke stoffet mere. Er det en strækvelour og viscosejersey – eller??

    1. Mange tak skal du have Hanne. Det er en strækvelour. Jeg tror det er det man kalder en `silkevelour`. Ikke fordi det overhoved består af silke, men fordi det har det glatte og blanke look. Hvis du googler silkevelour, skulle der gerne komme nogle muligheder frem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *