Bluse i isoli. Stof fra Stormdkdesign.com

Kjole, stof og mønster fra Stof og Stil

For et stykke tid  siden købte jeg dette stof hos Stof og Stil. Jeg havde ikke rigtig gjort mig nogle tanker om hvad der skulle syes i det. Så det har fået lov at ligge et par  måneder. Min  søde veninde syede en dag en bluse i et mønster fra Stof og Stil, som også kunne syes som kjole. Den blev så fin. Jeg fik lov at låne mønsteret og tænkte at mit stof ville egne sig til kjolen.

Men hold da op… da jeg skulle til at lægge mønsteret på stoffet, opdagede jeg rigtig mange fejl i stoffet.

Der var både hul og en vævefejl hele stykket over. Nu er jeg ikke den der hidser sig op over sådan noget. Jeg er overbevist om at sælgeren ikke har set fejlene, og har solgt det i god tro. Hun har overset det og da det er et stykke tid siden, har jeg ingen bon mere. Det giver bare lidt udfordring til hvordan man så lige kan få mønsteret til at være der, så man undgår fejlene.

Jeg kom så til at tænke på en kjole som jeg havde set i en butik. Den var delt i ryggen ved taljen, og der var sat en løbegang ind i syningen. Altså kun på bagstykket. Det var en ret smart detalje. Ih det ville blive en god løsning og så ville der være nok stof.

Dog måtte jeg så undlade at få det til at passe helt i mønster på bagstykket, men det kan jeg sagtens leve med.

Så bagstykket blev klippet over i taljen. En strimmel på ca 5 cm klippes, foldes til halv bredde . Enderne på strimlen bukkes 2 gange og stikkes. Derefter sættes strimlen imellem de 2 dele som jeg havde til bagstykket. Strimlen skal være ca 2 cm kortere i begge ender end bredden på bagstykket.

Derefter blev kjolen syet sammen i skuldersøm og sidesøm

(Sådan ser det ud fra vrangsiden og fra retsiden af bagstykket)

Jeg valgte at sætte korte trompetærmer på, da jeg så tror det er lidt lettere at have en trøje udenover, end hvis den havde de lange trompetærmer.

Kanten på ærmerne blev overlocket og bukket ½ cm om og stukket fast med stikkesting

(Ærmekanten er klippet, syet sammen og syet på ærmet, overlocket og bukket om)

Derefter lavede jeg halskanten efter metoden her

Til sidst blev der lavet en lang tynd strimmel som bindebånd og kjolen blev lagt op. I grunden en temmelig enkel og hurtig syet kjole. Jeg tror faktisk den er meget pænere med noget i taljen end uden noget. Havde den ikke haft bindebåndet, tror jeg den ville have været lidt uformelig.

Den sidder ret fint i taljen pga løbegangen der holder bindebåndet på plads.

 

Så man kan sige at det var held i uheld at der var fejl i stoffet, ellers havde jeg aldrig lavet den sådan 🙂

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bluse i isoli. Stof fra Stormdkdesign.com