Bluse i isoli. Stof fra Stormdkdesign.com

                                                                                                                                                                                                             Sponsoreret indlæg

Jeg var for første gang til kreativ messe i Fredericia for ca 1 mdr tid siden. Der fik man et gratis blad ved indgangen fra Alt om håndarbejde. Da jeg kom hjem og kiggede i det, kunne jeg ikke finde nogle mønstre i bladet. Troede så i første omgang at det bare var et blad med reklamer. Men da jeg kom til at nærlæse bladet kunne jeg se at man skulle downloade deres mønstre til dette blad fra deres hjemmeside. Det ligger frit tilgængelig for alle. Dog har man ingen vejledning hvis man ikke har bladet. Min bluse er lavet i et af mønstrene derfra.  http://altomhaandarbejde.dk/images/KH2017/KH17_116.pdf

Mønsteret har så fået lov at ligge til jeg lige syntes det rigtige stof var der. For ca 1 uges tid siden modtog jeg  det fedeste stof af  dette firma https://stormdkdesign.com/og så viste jeg straks at nu skulle blusemønsteret prøves af . Jeg kendte ikke firmaet på forhånd, men nu har jeg kigget mig lidt rundt på siden, og jeg vil sige, lidt, men godt.. Der er bl.a den flotteste jersey med denimlook, som jeg har kigget efter i et stykke tid, og en flot jaquardstrik.  Stoffet jeg modtog er 100 % bomulds isoli og 164 cm bredt.  Til blusen har jeg brugt 120 cm.

.

Der skulle selvfølgelig ikke flæser på, da det slet ikke passer sig til stoffet. Det skulle mere komme til at ligne en sweatshirt. Derfor har jeg sat kanter på i hals, ved ærmer og nederst på blusen af stoffet.

Jeg startede med at sammenligne mønsteret med en bluse som jeg viste sidder pænt på mig. hm… Så konstaterede jeg at mønsteret måtte være ret stor i størrelse, Så jeg har lavet efter str Small..En størrelse jeg da vist aldrig har prøvet før.

Halsen er lavet ved at klippe en lang strimmel 5 cm bred og folde til halv bredde.

Jeg må nok sige at her ville en overlocker have gjort underværker… Min gamle overlocker fra Bilka er ikke noget at prale af, så jeg valgte at sy med en stræksøm og derefter siksakke kanterne. Det er helt klart, at det ville være blevet endnu pænere afsluttet med en overlocker. Hvis man syer meget i isoli, kan jeg godt forstå at man ikke kan undvære en sådan maskine.

Efter at halskanten er syet på, bliver den syet med en dobbeltnål. Jeg syer så den ene nål rammer blusen og den anden rammer kanten. Det giver en rigtig fin virkning

(Der stikkes med dobbeltnål)

(Det kommer til at se sådan ud)

I øvrigt har jeg gjort blusemønsteret 4 cm kortere, både på ærmer og for og bagstykke. Det er selvfølgelig fordi jeg sætter kanter på. Ærmekanten har jeg klippet 13 cm bred, den bliver så foldet til 6,5 cm. Nederste kant har jeg klippet 11 cm, og den bliver så 5,5 cm foldet.

Håber i kan se halskanten på billedet og kanten ved ærmerne.

Hvis man har lyst til at lege med et mønster og foretage nogle ændringer, skæringer eller andet sjov, så ser jeg det her mønster som et rigtig godt udgangspunkt.

Jeg syntes det er et utrolig flot stykke stof og elsker at den passer så godt til jeans.

 

 

4 thoughts on “Bluse i isoli. Stof fra Stormdkdesign.com

  1. helt vidunderlig bluse – har også bladet og printet mønstrene ud – vild med pdf mønstre..

  2. Den er virkelig fin! Når du klipper kanter, skal de så være samme længde som blusens (hals, håndled, nederste kant)? Eller skal de være lidt mindre? Hvis ja, er der så en regel om, hvor meget mindre? 🙂

    1. hej Katrine. Mange tak. Kanterne skal være lidt mindre, men jeg må indrømme jeg ikke rigtig har nogle regler for det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *