Redesign. Skjorte til barn, syet af voksen skjorte.

Yngstedatter spurgte mig for et stykke tid siden om jeg ville sy noget for hende. I hendes svigerfamilie var der familieforøgelse i vente. I den forbindelse var min datter og hendes kæreste kommet i tanke om, at det kunne være sjovt om jeg syede en skjorte til babyen ud af den vordende fars skjorte. Det lød som en ganske morsom opgave, så jeg sagde  selvfølgelig ja. De vidste det blev en lille dreng, så det ville være lidt sjovt hvis den lignede en voksen herreskjorte.

Det voldte mig lidt problemer at finde et mønster, til en skjorte i fast stof i lille størrelse. Men ved et besøg hos Sting og Stoffer i Esbjerg fik jeg et blad med hjem, hvori der er en del mønstre til børn. Bladet hedder POPPY. I den var der et mønster som gik ned til str 92 c. Det svarer til ca størrelse 1-2 år

(Dette er voksen skjorten)

Jeg modtog skjorten og gik igang med at vurdere hvordan det skulle gribes an. Jeg ville forsøge at genanvende så mange detaljer på skjorten som muligt. Mærket i nakken og lommen blev pillet af. Derefter klippede jeg ærmerne af. Nu kunne mønsteret lægges på. Derefter var det bare at sy den. Nøjagtig på samme måde som en voksen skjorte. Jeg kunne genanvende ærmeslidsen, som den var, så jeg har bare sat ny manchet på.. Det gjorde det en del nemmere..

Knapperne blev selvfølgelig også genanvendt.

Lommen blev klippet lidt mindre, men ellers er den bare blevet syet på igen.

Bærestykket er lavet dobbelt, uden synlige rå kanter. Skjorten blev lavet uden krave, men bare med stand. Det er sikkert det mest behagelige for en baby.

Kan vældig godt lide at jeg rigtig mange steder fik ternene  til at passe..

Mærket skulle selvfølgelig også syes på igen i nakken. Det er lidt sjovt at der står L. Nu må det jo så stå for Lille…

Et stort mærke til en lille skjorte.

Den lille dreng blev født i starten af december. Skjorten skulle være en julegave til ham. Det er mange år siden jeg sidst har syet i så små størrelser, men syntes jeg er sluppet ret godt afsted med det. Det har virkelig været sjovt at sidde med noget der var så småt. Glæder mig til der også engang kommer småfolk i vores familie igen 🙂

Nu i en alder af 2 år passer skjorten den lille dreng perfekt. Han ser så glad og sød ud.

En rigtig charmetrold.

Der er masser af flotte skjorte i genbrugen, hvis man ikke lige synes man kan finde en i mandens skab som skal ofres.. Sørg for at tjekke at skjorten ikke er for slidt, ellers giver det ikke rigtig mening at omsy..

Håber du kan bruge indlægget som inspiration og smid gerne en kommentar.

2 thoughts on “Redesign. Skjorte til barn, syet af voksen skjorte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *