Nye puder syet i stof fra Stof og Stil.

Vi bruger rigtig meget vores puder i sofaen. De står bestemt ikke bare til pynt. Vi har 6 styk, 3 i hver sofa. Ofte bliver de også brugt på gulvet, når både hund og mand tager sig en lille lur foran fjernsynet. Derfor skifter vi rigtig ofte vores puder ud. De når aldrig at blive så gamle at de kommer i vaskemaskinen. Puderne indeni er fjerpuder, og de bliver skiftet lige så tit. De er nemlig slet ikke duntætte, når man bruger dem så meget som vi gør. Så når min mand begynder at sige, at puderne stikker, så ved jeg det er på tide at skifte dem ud 🙂 Jeg vil tro jeg udskifter til nye ca 1 gang i året.

Af samme grund syer jeg aldrig lynlås i vores puder. Det er både spild af penge og tid. Disse her tog vel max ½ time at lave og koster, i stof, ca 69 kr for alle tre.

Stoffet er købt i Stof og Stil. Det er møbelstof. Noget af det var på tilbud til 49 kr pr. m, andet var til 79 kr pr.m. Stoffet er temmelig bredt, så ud af 1 meter stof kan det give til 3 puder.

Den nederste er velour lignende og  flaskegrøn. Den midterste er tweed lignende med miks i gulgrønne og grå farver. Den øverste er også en velour lignende og koksgrå. Jeg købte en meter af hver af farverne. Så der er til en gang udskiftning undervejs eller hvis mine piger skal have nye puder 😉

Jeg vil lige fortælle kort og derefter i billeder  hvordan jeg syer dem, da det jo ikke lige er den store udfordring..Men dejligt at få nye farver i sofaen.

1.  Klip et stykke stof på ca 48 x 98 cm. Betrækket bliver ca 46 x 46 cm færdigsyet. Monteringspuden indeni er 50 x 50 cm.

2. Fold den på midten på den korte led, ret mod ret.

3. Sy de to sidesømme. Brug ikke tid på at siksakke, da det ingen betydning har, med mindre det trævler frygteligt, som min den gulgrønne gjorde.

4. Stryg de åben kanter ca 1½ cm ned på vrangen.

5. Vend puden om til retsiden.

6. Put din monteringspude indeni. Sørg for at den kommer godt ud i hjørnerne.

7. Luk den åben ende med nåle. Tryk forinden monteringspuden godt ned i betrækket.

8. Sy kanten med en stikkesting.

Tada… et styk ny pude.. og så lige billederne.

UH… dejligt med nye puder.

Så trænger jeg bare til at få lidt nyt på væggene over sofaerne. Jeg elsker at male på lærred, men syntes det er svært at finde tid til det. Samtidigt er jeg aldrig tilfreds med det jeg maler. Syntes altid det kan blive bedre. Min mand er frygtelig træt af de huller det giver på væggen, når jeg sætter nye billeder op eller hiver nogle ned. Af samme grund har vi fået  monteret galleri skinne i loftet i stuen. Så kan jeg bare skifte ud lige så tit jeg vil. I øjeblikket har vi slet ingen billeder hængt op i den ende af stuen, så jeg er nødt til snart at have gang i malerpenslen.

Jeg vil da lige til sidst vise 3 malerier, som jeg stadig har,  hvoraf  de to af dem  er hængt op. Det er i bund og grund bare nogle klatmalerier, men de er gode nok til mig 🙂

Dette hænger i gæsteværelset. ( Det er jeg faktisk ikke så vild med)

Dette hænger ikke oppe. Men jeg syntes det har nogle gode farver.

Dette  er jeg ret glad for. Det er malet på 4 cm tyk lærred. Det måler 80 x 80 cm og hænger i vores køkken/alrum. Det skal faktisk forestille vores lille familie, inklusiv vores hund Tarsan 🙂 Det er sådan jeg ser vores familie. Farverig, småskør og godt med humor.

Nu må jeg lige se hvornår det giver tid til lidt flere klatmalerier der passer til de nye puder.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *