Coatigan efter Onion 1049

 

Jeg har tidligere lavet sy vejledning til denne coatigan fra Onion.  ( en sammensætning af jakke og cardigan) Den finder du her

http://sygal.dk/2017/11/coatigan-nr-1049-fra-onion-sy-vejledning/

Derfor vil jeg ikke gå så meget i detaljer med hvordan jeg har syet den, men mere fortælle om de ændringer jeg har lavet.  Når man først har fundet sig et mønster som man er glad for, skal man nemlig ikke være bange for at ændre lidt på det. Derved kan man genbruge mønsteret flere gange og opnå forskellige udtryk.

Stoffet er et skønt løstvævet uld kvalitet, som jeg har været så heldig at få foræret af en meget sød ældre kvinde fra KBH. Kantebåndet jeg har sat på ligner ruskind og er købt ved Stof og stil.

Da stoffet er ret løst i det, ville jeg helst gøre den så enkel som muligt. Derfor valgte jeg, at der ikke skulle være indsyningerne ned på ærmerne. For at den så ikke skulle være for bred i ærmerne var jeg nødt til at fjerne lidt af ærmevidden. Det gøres ved at folde mønsteret ca 1½ cm i hver side, og fortsætte et godt stykke op af ærmet. Nederst ærmekant buer lidt, den skal så rettes op så den bliver lige.

(Pilene viser hvor der skal foldes)

På mønsteret er der en bue oppe ved halsen på forstykket. Det ændrede jeg til et skarpt hjørne. Mønsteret blev klippet uden sømrum alle de steder hvor jeg ville sætte kantebånd på, altså nederste kanter på for og bagstykke, nederste ærmekanter, langs forkanterne og rundt ved halsen.

Det var de ændringer jeg foretog mig på mønsteret.

Jakken er syet sammen med almindelige stikkesting og derefter overlockes alle kanter, da den trævlede rigtig meget.

(Først syet sammen med stikkesting, derefter overlockes kanterne)

Alle kanterne fik efterfølgende kantebånd på. Det er syet på fra vrangen med en stikning, derefter vendt til retten. Fra retten bliver der så syet en stikning 1 mm inde på kantebåndet. Metoden til at sy de skarpe hjørner med kantebånd er vist her:

http://sygal.dk/2018/01/syning-med-kantebaand-ved-skarpe-hjoerner/

Lommerne blev klippet helt uden sømrum og blot kantet med kantebånd hele vejen rundt.

Derefter sat på jakken og syet på med en stikning 1 mm inde på kantebåndet.

Alt i alt en hurtig jakke at sy. Den virker utrolig lækker og varm.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *