2-delt sæt. Mønster fra pppp.dk og Minikrea.

Jeg kan vældig godt lide buksedragt eller jumpsuit, som man også kalder det. Men det er sørme ikke lige det nemmeste at have på, når man skal på det lille hus for sig selv  🙂 Bare det at få lynlåsen lynet ned i nakken kan være svært. Har man en jakke eller trøje uden over, skal den først lægges af. Og så føler man sig pænt nøgen når man sidder der. Når det så er sagt, syntes jeg bare det er så pænt med bluse og buks i  samme stof. Da jeg vejede en del kilo mere end i dag, var min bedste arbejdstøj en buksedragt i sort. Den kan jeg ikke passe mere, og ville gerne have en ny. Men måske man så skulle overveje om den ikke skulle være 2 -delt. Så kan man selvfølgelig også bruge hver del for sig, hvis man så bare husker at vaske det sammen, så der ikke opstår farveforskel.

Jeg fandt et lækkert stykke stof i Stof 2000, som er sort med striber. Det er noget polyester, og der er en del stræk i det. Det tror jeg kunne blive pænt og klassisk i et 2-delt sæt.

Mit bedste buksemønster til dato er nok Minikreas joggers. De er så behagelige at have på, og sidder rigtig godt. Dog skal man huske at lægge lidt ekstra til mønstret fra knæene og ned, da de er ellers er virkelig stramme i det område. Jeg har tidligere lagt sy vejledning ind til dem, så derfor går jeg ikke så meget i detaljer med dem. Sy vejledningen ligger her http://sygal.dk/2017/05/bukser-i-minikrea-joggers-70335/

Da stoffet er fastvævet, dog med stræk, valgte jeg at lægge 1 cm ekstra til i siderne for at give den lidt mere vidde. Om jeg har taget mig lidt på, eller om strækket i stoffet er mindre end antaget, er ikke godt at vide, men jeg ville gerne lige have haft 1 cm mere vidde i end slutresultatet. De sidder ikke spor stramme, men det var ikke lige det udtryk som jeg ville have, så nu må vi lige se om jeg vil lave et par mere 😉

Et godt tip hvis man ikke gider læse tidligere indlæg om buksen er at bruge skulderbånd ved lomme indgangen. Det er så super godt, at jeg gerne vil nævne det en ekstra gang 😉 Hvis du er i tvivl om hvad jeg mener, skulle du lige læse indlægget.

(Lommeposen laver jeg i for-stof, for at den bliver så tynd som muligt. )

Det giver så fin en lomme.

Når man som jeg vælger stribet stof, syntes  jeg man skal forsøge at få striberne  til at passe ved lommen.

Lige før man ikke kan se lommen. Men det er godt nok et utydeligt billede, øv.

 

Som pynt og bare for at prøve papirlæder af, har jeg sat et lille mærke ind i siden. Jeg er spændt på at se hvordan det ser ud efter vask.

Det irriterer mig grænseløs at jeg overså at nederste hjørne er lidt skæv i syningen. Nu ser vi lige om jeg gider at pille den af, eller om det skal vaskes først for at se hvordan det så ser ud.

Linningen bliver syet på næsten på nøjagtig samme måde som i sy anvisningen til Minikrea i tidligere link. Dog bliver elastikken syet fast med en siksak midt i på bagsiden af linningen. og derefter ombukkes linningen og syes fast med en stikning. Forinden lavede jeg 2 knaphuller foran til snoren.

(Der stikkes med siksak ned midt i elastikken på bagsiden af linningen)

(Derefter bukkes om til retten og der stikkes ned i tidligere stikning)

Tilsidst syes endnu en stikning i midten af linningen og snoren trækkes igennem den løbegang der er fremkommet.

Til overdel valgte jeg et mønster fra pppp.dk, som jeg er super glad for. Det har jeg syet flere gange, og det kan sagtens bruges til faste stoffer, hvis man lige lægger lidt til midtfor og midtbag. Jeg lagde knap 1 cm til i midtfor linjen og ligeså i midtbag. Ellers er mønsteret bare blevet afkortet i længden til bluse. Jeg har tidligere lavet et indlæg om dette mønster. Det ligger her http://sygal.dk/2017/08/kjole-sy-vejledning-moenster-fra-pppp-dk-2/

Jeg har valgt at lave en belægning i halsen på ca 4 cm. Syer du den i jersey eller andet strikstof, kan du bare lave kant som i indlægget. Man kan sagtens få den over hovedet, så det er ikke nødvendigt at sætte en lynlås i. Der ligger flere indlæg på bloggen om hvordan man syer en belægning. Desværre fik jeg slet ikke taget billeder af det denne gang.

Det er et mønster som sidder så godt, netop fordi der er et brystindsnit.

Det er en bluse, som også vil være rigtig fint til en nederdel eller en sort buks.

Jeg syntes selv det blev et rigtig godt sæt. Det vil helt sikkert være dejligt at have på, på mit arbejde, og kan let kombineres med forskellige jakker og trøjer.

 

 

Her sat sammen med min nye pyjamas jakke fra Onion.

Håber indlægget kan inspirere jer til nye sy projekter 🙂

12 thoughts on “2-delt sæt. Mønster fra pppp.dk og Minikrea.

 1. Super lækkert sæt du har syet, og sød detalje/ signatur med hjertet ved lommen.
  Tak for inspirationen. :o)

 2. Så flot! Har du syet overdel og underdel sammen? Hvor mon du har købt de metal dimser som du har i snoren?

  1. Hej Susanne. Nej top og buks er ikke syet sammen. Der skulle gerne være et billede i indlægget hvor du kan se at det er 2 dele. Metal enderne er købt i Videbæk, men jeg mener også st have set dem ved Stof og Stil

 3. Super flot sæt….osse med jakken. Kender du eller andre et papirs mønster på blusen? Jeg har en meget dårlig printer og synes det er besværlig at samle printmønster.

  1. hej Lone. Mange tak skal du have. Hm.. umiddelbart kender jeg ikke et mønster som ligner overdelen, da den har brystindsnit. Men på bloggen under syvejledning bluser ligger der et mønster som du selv skal tegne op, den er også super god. Skriv evt privat til mig hvis du ikke kan finde den, så kan jeg linke til den. Men den har dog ikke brystindsnit.:-)

  1. hej Kirsten. Blusen er faktisk et kjolemønster som jeg bare har afkortet.Men den sidder så fint og jeg tror det er fordi den har brystindsnit. Hvis du syer den i fast stof, skal du huske at tillægge lidt midtfor og midtbag. Hvis det er jersey eller lign. skal du ikke lægge noget til. Men set skulle også gerne stå i indlægget. Skriv endelige til mig, hvis du bliver i tvivl om noget. Rigtig god fornøjelse 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *