Bh top, gratis mønster

Jeg har en del elastisk blonde liggende, med håb om at jeg en dag får så meget tid, at jeg også igen kan beskæftige mig med at sy undertøj. Det gjorde jeg i mine yngre dag, men syntes ikke rigtig min tid er til det mere. Men jeg  faldt over et mønster på  en blonde top, hvor mønsteret er gratis, og tænkte det måtte da være et hurtigt projekt. Yngstedatter bruger sådan nogle toppe, så det kunne blive til hende.

Link til mønsteret er her

Yngstedatter er en spinkel pige og hun plejer at bruge str small i overdele. Så jeg har printet mønsteret og klippet det ud i small. Der kommer som sådan ikke nogen sy vejledning, men jeg sætter lidt billeder ind af processen.  Alle sømme bliver syet med elastisk søm.

Det består kun af 3 dele, så det skulle jeg da nok lige overkomme. Man skal lige huske at blondekanten skal bruges som toppens kant og derfor  skal den lige linje på de små dele flugte med blondens kant. De små dele syes derfor sammen i den buede side.

Jeg syer med den mest elastiske søm min maskine har. Når sømmen er syet. bliver den lagt til den en side og stukket fra retsiden. For at forstærke bh-en sætter jeg elastik langs kanten på trekanten.

Efterfølgende bliver de små trekanter syet på det lange stykke.

Til sidst bliver der syet en elastik langs hele bh kanten.

Toppen set fra vrangen.

Så bliver der sat stropper på og toppen er færdig.

Toppen set bagfra.

I gemmerne fandt jeg en lille sløjfe. Den kom da lige på i midten.

Nu håber jeg bare på lillepigen kan passe den, og at jeg må få lov at tage et enkelt billede med den på 🙂  Der går en uges tid, så skal jeg en tur til Århus og hun kan få prøvet den. Syntes den er rigtig sød og den er godt nok nem at sy. Hvis det er første gang du nogensinde skal sy undertøj , kan jeg anbefale bogen der hedder bh bogen. Lån den evt på biblioteket. Den er rigtig god, og der står fint beskrevet, hvilke teknikker man bruger ved syning af undertøj.

Håber i kan bruge indlægget.

 

7 thoughts on “Bh top, gratis mønster

 1. Hej
  hvordan bestiller jeg dette mønster. på en blondetop.(bracelette)
  Har forsøgt flere gange på hjemmesiden.Den er måske udsolgt

  1. Hej Berit. Det er et gratis mønster som du kan downloade på craftsy. Der skulle gerne være et link i indlægget på hvordan du kommer igang med craftsy. Jeg tror ikke umiddelbart at jeg kan lægge link direkte ind til mønsteret, men jeg prøver lige.

 2. Hej Gitte. Skønt med gratis snitmønstre 🙏 jeg overvejer at sy denne model i stræk stof, tror du det ville blive lige så godt? Mit sy sprog er SÅ dårligt, mit engelsk fint, men mit sy engelsk knap så fint , så kan ikke finde nogle steder der står angående stof, også strop længde er jeg i tvivl omkring 😇😊
  Mvh Bettina

  1. Hej Bettina. ja, så er der flere skillinger til mere stof🤣 du kan sagtens sy den i strækstof hvis blot det har nok stræk i sig. Bedst med en lidt tynd vare med stræk i begge retninger. Stroppen skal du lave ligsom en bh-strop, så kan du regulere den. Ellers vil jeg foreslå du måler efter en købe bh, da den skal have ca samme længde som den.

  1. hej Helle. Åh da, tak for at gøre opmærksom på det, men er der ikke noget med de igen åbner for Bluprint? Det håber jeg, det er nemlig nemt at finde alle mønstre samlet 😊 Jeg retter lige indlæg med dit link, og tak endnu engang

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *