Retro badedragt efter mønster fra pppp.dk

Yngstedatter ønskede sig en badedragt med høj ben skæring.  Gerne i stof som havde et  retro mønster.

Jeg har i mine unge dage syet både badedragt og bikinier til mig selv, så det turde jeg godt springe ud i.

Mønsteret til badedragten fandt jeg på pppp.dk . Det er faktisk et mønster til lingeri, så jeg måtte hellere lave et forsøg først, da jeg forventede at det nok skulle sidde strammere som badetøj. Mønsteret er her i link  https://pppp.dk/kvinder/hjemme-og-undertoj/lingerier/5238-body-med-blonder

Jeg havde noget sort lycra stof som godt kunne bruges til prøven. Den blev syet og jeg kunne med det samme se at den var for bred i taljen. Min datter er meget smal i taljen.

Næste gang hun var hjemme på besøg, blev badedragten prøvet, og ganske rigtig var den for løs i taljen. Mønsteret blev rettet til i taljen, den blev løftet 1,5 cm i skuldersømmen og bensnittet i bag blev gjort lidt bredere. Den blev også gjort lidt dybere i ryggen.

Skuldersøm og skridtsøm bliver syet med den mest elastiske søm der er på symaskinen. I skridtet satte jeg et ekstra stykke stof i , i noget tyndt kunststof. Desværre havde jeg ikke noget i blåt, så det måtte blive mørkegråt. Efter det er syet på, blev sømrummet  klippet ned , så lagene ligger med forskellige sømrum.

Vrangsiden ligger opad på det grå stof.

I den anden ende af det grå stof skal det ligge løst. Men for ikke at rulle, bukkes kanten om til vrangen og stikkes med en elastisk søm.

Det grå skridtstykke bliver derefter bukket om til retten og sat fast med nåle. Det er vigtigt at skridtstykket er lidt smallere end badedragten, da der så ikke kommer så tykke kanter.

Derefter bliver alle kanter syet med en klar elastik. Jeg havde noget smalt engleelastik som jeg ville bruge, men fornemmede at det måske var for smalt. Derfor bestilte jeg ved Det lille stofhus noget elastik som var lidt bredere. Men efter nogle test fandt jeg ud af at den smalle faktisk var bedst til badedragten.

Engleelastikken bliver syet på fra vrangsiden med en trepunkts stikkesting.

Sådan ser det så ud fra vrangsiden foran på badedragten.

og sådan i den anden ende af skridtstykket.

Derefter vendes badedragten om til retten og fra retsiden stikkes der med en dobbeltnål.  Jeg valgte ret små sting og løsnede trådspændingen lidt, da der kommer et træk i disse sømme.

Her syes med dobbeltnål.

Tja.. så er badedragten færdig. Spændt på om datteren kan passe den. Hun kommer hjem i påsken, og der håber jeg, at jeg måske må tage et billede hvor hun har den på. Den er desværre for lille til mig, ellers havde jeg selv taget den på til billedet 😉

Syntes den er blevet rigtig fin og stoffet er da lige til at blive glad i låget over 🙂

Badedragt set bagfra.

Og set forfra.

Opdatering….

Så har datteren prøvet den og den passer hende perfekt.

Men for hulen da… DET ER EN OMMER…  ?

Virkelig uheldig pacering af den gule blomst foran i skridtet. Den bliver ikke gennemsigtig når den er våd, men placeringen er ikke god  ?  Badedragten er utrolig nem og hurtig at sy, så en af dagene går turen forbi Dethe i Bramming og nyt stof bliver indkøbt..

8 thoughts on “Retro badedragt efter mønster fra pppp.dk

    1. hej. De har lavet ny hjemmeside, og derved virker link åbenbart ikke mere. Men jeg har lige lagt et nyt link ind, så nu skulle det gerne virke igen.

        1. Hej Annette. Det er et 5 år gammelt indlæg. Jeg kan desværre ikke gøre for at det firma har ændret deres hjemmeside. Det er hvad der kan ske over tid. Men hvis du går ind på deres nye hjemmeside og skriver nummeret ind i søgefeltet kommer det frem. Du skal søge på nr 5238. Jeg prøver lige om jeg kan lægge et nyt link ind, men ved ikke om det kan lykkes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *