Underkjole i mønster fra pppp.dk

Jeg kan slet ikke undvære en underkjole, som gør at tøjet bare sidder pænere på kroppen. Det gør at overgange på undertøj og bh udlignes lidt og det glatte materiale på underkjolen gør at tøjet falder pænere på plads, når man rører sig. Nu var tiden inde til at sy et par nye. Døtrene skal også have en 🙂

Stoffet er en sort microfiber fra Det lille stofhus.  Jeg købte den endda til den billige pris af 49 kr pr. meter, da det er en 2.sortering. Der var en stribe ned i midten og jeg har ikke fundet andre fejl. Så det var nemt at undgå 😉 Hun har utrolig mange fine ting til syning af undertøj. Hendes hjemmeside er er:  http://detlillestofhus.dk

Link direkte til stoffet er dette http://detlillestofhus.dk/produkt/microfiber-sort-2-sortering/

Men jeg har også købt dette, som også skal blive til en underkjole og trusser http://detlillestofhus.dk/produkt/micro-lycra-24/

Det er lidt tyndere og mere glat endnu.

Mønsteret skulle være enkelt, men gerne med indsnit ved brystet, da det bare sidder pænere. Jeg har flere gange brugt mønstre fra pppp.dk og de plejer at være gode. Man indtaster sine mål og mønsteret bliver tilsendt på mail til at printe ud. Mønsteret jeg faldt for er her http://printogsy.dk/mod-p.php?t=0&a=32

Når du kommer ind på siden er der i venstre side et lille stykke nede, en rubrik hvor der står modelnr. Skriv 5200 og modellen kommer frem. Jeg kan åbenbart ikke lægge direkte link ind til mønsteret.

Billede taget fra mobilen. Det er ved pilen du skriver 5200 og så skulle modellen gerne komme frem

Den er til fast stof hvor man tager mønsteret på stoffet på skrå. Men da mit er strækstof tænkte jeg godt det kunne bruges uden at lægge det på skrå.

Jeg valgte at lave indsatsen i for og bag i strækblonde. Det har jeg købt for lang tid siden i Videbæk, men det ville undre mig Hvis Det lille stofhus ikke også havde noget lignende. I ærmegabene blev der sat en blonde elastik i. Hele kjolen er syet på en almindelig symaskine. Der er syet med en overlock søm i siderne og blonden er syet på med en trestings  siksak.  Kanten er lagt op med en muslingesøm.

Der bliver ikke lavet sy vejledning til den, da det var helt håbløst at tage billeder af det sorte blonde og stof. Jeg har noget rosa stof liggende og når jeg laver den, kommer der vejledning. Men det kniber mig lidt at finde blonde der passer til det rosa stof, så hav lidt tålmodighed med mig 😉

Nu har jeg i øvrigt købt nye lamper til sy bordet, så jeg håber også billeder vil blive bedre af sy processen. Glæder mig til at få dem i brug. Men det kræver lige at manden kommer på banen 🙂

Nu tilbage til underkjolen 🙂 Jeg syntes det er en rigtig fin detalje med blonden og den vil sørme også gøre sig godt til en natkjole… og det er helt sikker den også vil være flot som sommerkjole i noget lækkert stof, taget på skrå, så den rigtig smyger sig om kroppen.

I øvrigt hævede jeg den lidt i skuldersømmen da jeg tænkte den ville kunne trække sig lang i elastisk materiale. Det har jeg faktisk fortrudt, så det bliver den næste ikke. Jeg syntes det kunne være flot om den blev tyndere på skulderen og dybere i udskæring både foran og bagpå. Jeg lavede den nok 30 cm kortere i kjolens længde. Den sidder løs, men det er helt meningen. Hvis man vil have den lidt mere kropsnær, vil jeg mene det må være nemt at sy den lidt ind. Men den har lige præcis den løse vidde som jeg godt kan lide.

Jeg valgte at blondens kant skulle være udskæringen og derfor måtte der så en sammensyning til i midt for og midt bag. Man kunne også vælge at lave den mere lige over, så den får en dekorativ virkning i halsen under sit andet tøj. Tror jeg kunne være fedt under en kjole som måske var lidt udringet.

Sådan ser underkjolen ud på mig.

og bagfra

Nu skal der så bare syes nogle stykker mere. Men har lige et par andre ting først. Jeg har det lidt sådan at jeg syer sjældent 2 ens ting efter hinanden. Det bliver simpelthen for kedeligt for mig 😉 Måske også derfor jeg har så mange ting i gang på en gang 😉

 

4 thoughts on “Underkjole i mønster fra pppp.dk

    1. hej Ingelise. Desværre er der noget galt med bloggen, så jeg får ikke jeres kommentarer. Men den er poppet op nu. Mange tak skal du have 🙂 jeg skal godt nok lige vænne mig til at være så korthåret 😉

  1. Nu siger du underkjole, men kan kan ikke også lave den som en let sommerkjole? I det rette stof?

    Det er nemlig lige netop denne model type til en let brudekjole/sommerkjole….. i hvid jersey med liljer og blonder

    1. hej Heidi. i øjeblikket ser jeg ikke jeres kommentarer da bloggen driller lidt. Men din kommentar er poppet op nu. Jo mønsteret er jo faktisk en sommerkjole, så det kan du sagtens. Hvis stoffet er fastvævet skal den tages på skrå. I jersey tages den bare på den almindelige led 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *