Sommertop med stof fra Stof 2000.

 

Faldt over dette søde stof sidst jeg var i Stof 2000 i Kolding. Det var lige kommet hjem sagde ekspedienten. Det er fast vævet stof i en crepe lignende kvalitet.  Det kunne da blive en sød sommertop. Så jeg købte 75 cm, som er mængden der bruges til en sommertop med sløjfe på skulderen.

Mønsteret jeg har brugt ligger her. http://sygal.dk/2018/04/sommertop-m-sloejfe-paa-skulder/

Eneste forandring er at jeg har lagt skulderen i 3 læg og ikke syet elastik i løbegang nederst på blusen. Dette er min 4. bluse efter dette mønster. Jeg har prøvet at tage tid på hvor lang tid toppen tog om at blive syet. Stoffet blev klippet i går. Den tog lige knap en time, men så var den også strøget og klar til at tage på 🙂 Den er vildt nem at sy.

Her kan du se læggene og båndet er fæstnet nedenunder med et par sting.

Sløjfen er meget nem at få bundet pænt.

Men jeg ved fra mine piger at en sløjfe kan drille når den skal bindes. Det er ligesom den drejer sig når de prøver på at binde en sløjfe. Derfor vil jeg lægge nogle billeder ind af hvordan jeg binder den og håber det kan gøre at den ikke drejer sig for dig.

Hemmeligheden er at det bånd som ligger til venstre skal ligge øverst i den første halve knude. 

Put derefter det venstre bånd ind i hullet bagfra.

Stram lidt til. Det venstre bånd er det som ligger nedad nu.

Så det jeg holder ved er det højre bånd..Lav en fold bagom.

Tag det bånd som ligger nedad ( det venstrebånd) fold det op over løkken og træk det ind bagfra.

Stram den lidt til og træk de to ender lidt nedad. Der er altså ingen hokus pokus ved sløjfen. Men hele hemmeligheden er starten. Får du den til at dreje er du sikkert startet forkert. Så drejer den nemlig

Ligesom denne drejer… og du kan ikke få de to ender til at ligge nedad. Start forfra og det vil lykkedes..

Håber det giver mening 😉

 

10 thoughts on “Sommertop med stof fra Stof 2000.

 1. Hej Gitte!
  Rigtig fin sommerbluse du har lavet, men mønsteret er i str. 40, synes jeg læste et sted at du ville lave det i større størrelse, men måske husker jeg forkert for jeg kan ikke finde det

  1. hej Annette. Mange tak. Jeg har forsøgt mig med en str 46. Brystmål 104 cm. Men tør ikke lægge den ind på bloggen før nogen har testet mønsteret. Hvis du har mod på det, vil jeg gerne sende tegning til dig. Så kan du se om du får den lavet. Det er helt uforpligtende. Jeg kan sende dig tegning på messenger hvis du er interesseret 🙂

   1. Hej og hvor er toppen flot. Jeg tænker at prøve at sy den i en lækker viscose med tigre jeg har på lager😊. Jeg er en str 36 – kunne jeg nøjes med at tage 1 cm fra midt bag og 1 cm på forstykket. Altså så den i omkreds bliver 4 cm mindre ….? Tak for en altid inspirerende hjemmeside med smukke resultater👍😀

    1. Hej Chalotte. Mange tak skal du have. Umiddelbart lyder det som en rigtig god ide med de 4 cm. Det burde kunne lykkes. Jeg tænker dog du lige skal kontrolmåle. Tag dit brystmål og dertil skal du lægge ca 8 cm. Det mål skal toppen i alt fald have som minimums mål på forstykke og bagstykke sammenlagt. Rigtig god fornøjelse 😊

 2. Hej igen…
  ja tak du må rigtig gerne sende mønsteret til mig, men ved altså ikke lige hvornår jeg får den syet?
  Mange tak

  1. Det gør jeg. Men ingen pres herfra 😉 Den er både nem og hurtig at sy, men det ser du bare om du får den lavet ;-). Måske er det nemmere at jeg sender tegning på mail.

 3. Hej Gitte
  Blusen i str 46, har du fået svar på den☺️ Jeg vil også prøve at lave din bluse, den er så fin, men jeg bruger normalt str 44, så i stedet for at sidde og regne str 40 op, kunne det være fedt med en str 46 uden sømrum

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *