Jeans efter mønster fra Makerist.

Ja så fik jeg da endelig prøvet det mønster af som jeg købte for 1 år siden. Det har fået lov at ligge, da jeg havde så mange andre ting jeg ville sy. Men nu var tiden vist også kommet til at jeg skulle prøve mig med det. Mønsteret er købt ved Makerist.de og de kalder den girlfriendhose, boyfriend style.

Link til mønster ligger her. https://www.makerist.de/patterns/ebook-schnittmuster-girlfriend-32-42-hose?q=girlfriend&hPP=6&idx=SearchProduct_production&p=0&fR%5Blocale%5D%5B0%5D=de&search_term=girlfriend

Jeg har lavet den i størrelse 40. Jeg har syet den i en mellemkraftig jeans kvalitet, med en anelse stræk i. Stoffet er købt i Stof og stil. Til pyntestikningerne har jeg brugt en jeans tråd, som jeg har købt i stof 2000 for lang tid siden. Det er en lidt kraftigere tråd, og derfor brugte jeg også en nål der er beregnet til pyntestikninger. Den hedder Schmetz topstitch nr 90. Med min nye symaskine , brother M280D, var det ingen problem at sy med tråden på jeans stof.

Det startede lidt uheldigt, da baglommerne er placeret meget lavt på buksen. Det så mærkeligt ud. Uheldigvis havde jeg også slået nitter i hjørnerne, så det voldte mig lidt problemer at få lommerne af igen. De blev så placeret 6 cm højere end mønsteret siger.

Forbuksen har en skrå skaring, som skal pyntestikkes.

Det giver en rigtig fin virkning med disse syninger ned over benene.

På forbuksen skulle der syes en lille møntlomme.

Derefter blev lommerne syet færdig. Jeg valgte at sy lommeposen i noget lyst lærred, ligesom det ofte er i købte bukser. Til næste par vil jeg dog købe noget som er mørkt, da jeg følder man kan se det lyse stof, når jeg bevæger mig. Lommeindgangen blev syet med skulderbånd som forstærkning.

Skulderbåndet ses på billedet og der bliver klippet hak i kanten før lommen vendes. Lommerne blev også syet med pyntestikninger.

Der er som sådan ingen linning i disse bukser. Det er blot et bredt hoftestykke, som er dobbelt. Da mit stof var en lille smule elastisk, valgte jeg at bruge et stykke stof indvendigt som slet ikke er elastisk. Ellers var jeg lidt nervøs for om hoftestykket kunne blive slap i brug. Stropperne til bæltet er lidt bredere end normalt.

Foran bliver bukserne lukket med jeansknapper som bliver slået i.  Det er ingen sag at lave flotte knaphuller med min nye sy maskine 🙂

Der medfølger en form for syl, så man kan få stoffet væk i cirklen i knaphullet.  Jeg har et par gamle jeans, som jeg er meget glade for. De er også lukket med metalknapper. Jeg havde opdaget ,at alle knapperne var forskellige og det kunne jeg da fint gøre i disse også. Jeg havde en masse forskellige knapper liggende fra købt tøj, hvor der ofte følger en ekstra med.

De gamle slidte jeans ser sådan ud…..og sådan ser de nye ud.

Det er da en fed måde at få brugt dem på 🙂

Benene blev syet lidt ind fra knæene og ned efter, da jeg gerne ville have de sad til. De næste jeg laver bliver ændret en anelse på bagbuksen, for at give en lille smule mere vidde i låret . Der kommer lige et billede af hvor jeg har tænkt mig at lægge lidt til.

Om man kan lide sådan nogle bukser eller ej, er en smagssag. De er lidt baggy og sidder også derfor på en lidt anden måde end andre bukser. Jeg får ofte at vide, at jeg syer så pæne ting og det er altid syet perfekt. Hm.. Måske netop derfor, kan jeg faktisk rigtig godt lide disse bukser.. Det er bukser som falder lidt uden for min normale stil. Der er noget ved stilen der tiltaler mig og får den lille rebel op i mig.. ( Jeg er det midterste barn ud af 3 og blev set lidt som familiens sorte får som barn  ) Jeg kan lide de viser kant og personlighed. Så det er helt sikkert ikke det sidste par der bliver syet op. Om jeg kan bære dem eller ej, det er der faktisk kun en der kan svare på, mig 😉

Her med sandaler og blondetop. Så mangler vi bare noget varmere vejr.

Det var mit arbejdstøj idag. Havde  en støvet rosa lang cardigan over for at holde varmen.

Og så lige et billede bagfra.

Ups… havde ikke lige set at jeg havde fået en tråd på mig nede ved knæet.

 

 

20 thoughts on “Jeans efter mønster fra Makerist.

 1. De sidder da knaphamrende godt på dig. Kan godt lide din tilgang til nummeret i søskende flokken

 2. Hvor er de flotte! Syr du stikningerne med dobbelt-nål eller??? Vil du engang fortælle lidt om, hvad man skal bruge og hvordan man laver nitter? Tak for supper dejlig inspiration!

 3. Selvfølgelig kan du bære dem. De sidder super godt på dig, og som altid er der gjort meget ud af detaljer.

 4. Hvor er de altså flotte, jeg er vild med dem og så meget andet, du lægger op. Tak for dig, og alt du deler med os ❤️

 5. Hvor er de altså flotte, jeg er vild med dem og så meget andet, du lægger op. Tak for dig, og alt du deler med os ❤️
  PS. Den bluse du har på på de nederste to billeder, hvor er mønstret da fra?

  1. 😘 tak. Du mener den blå bluse med sølv kanten i halsen. Det er et burda mønster. Nr 11.2015. Det er et rigtig godt mønster, som jeg har syet flere gange😊

 6. Det blusemønster Burda 11.2015 kunne jeg godt tænke mig, men jeg kan ikke finde det nogen steder på nettet. Og bukserne er bare superflotte og klædelige, De mange stikninger ser fantastiske ud. De viser, hvor flot du syr – desværre viser man også, hvis man ikke syr helt så flot.

  1. Hej Hanne. Mange tak for de søde ord. Jeg kan næsten ikke tro andet end at man kan låne bladet på det lokale bibliotek, eller at de kan bestille det hjem. Jeg tror i grunden også Line2line har et der ligner rigtig meget. Prøv evt at kigge på det der hedder B1223. Ja stikninger afslører alt, så her er det vigtig at give sig god tid 😁

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *