Bluse efter mønster fra Line2line.

Dette mønster har jeg brugt flere gange og det er et mønster jeg er rigtig glad for . Det sidder pænt, er nem at sy og kan bruges både til bukser og nederdele. Mønsteret er dette http://www.krestoffer.dk/bluse-laeg-p-6867.html

Denne gang har jeg syet blusen i en mørkeblå crepe, som jeg har købt for længe siden i Videbæk. Den er ikke svære at sy. Derfor har jeg ikke lavet en desideret sy vejledning til den. Men jeg vil gerne lige vise hvordan jeg laver halskanten.

Jeg stryger en tynd vliseline på belægningen og syer den sammen i skuldersømmen ret mod ret.

(Belægningen nålet sammen ret mod ret)

Derefter bliver læggene foldet efter afmærkningerne og sat fast med nåle.

(Læggene er sat fast med nåle)

Sy en stikning for at holde læggene på plads.

(Stikningen er kun for at holde læggene på plads)

Sæt belægningen fast på blusen ret mod ret efter mærkerne.

(Belægning er nålet fast på blusen)

Sy derefter belægningen fast med en stikning rundt i kanten ca 1 cm inde. Klip små hak i kanten, hvor den runder. Pas på du ikke kommer for tæt på syningen.

(Her er der lavet små hak)

Vend belægningen til vrangen. Lig alle sømrum op i belægningen og sy en stikning ca 1 mm inde på belægningen for at holde alle sømrum på plads.

(Det gøres her)

Sy et par sting på skulderen i sømmen for at holde belægningen på plads på skulderen. Det har jeg desværre ikke taget billeder af. Hvis du syntes belægningen stadigvæk har tendens til at vippe om på retten , kan du give et par små sting indenunder læggene. Sy dem evt i hånden. Det har jeg gjort på min..Det ses ikke, når du syer dem under lægget.

Bagpå sidder blusen også rigtig pænt, da der er 2 indsnit.

Og sådan ser blusen ud, når jeg har den på..

Et rigtig godt mønster.

12 thoughts on “Bluse efter mønster fra Line2line.

 1. Hej Gitte. Har mønstret og stoffet og er klar til at klippe.. Har kigget på din vejledning, men kan ikke helt lurer hvor det er du syr 1 mm inde, kan du hjælpe ?

  1. hej Doris. Jeg har sendt dig en mail med lidt forklaring. Volder det dig problemer, kan du lige skrive tilbage på den mail 🙂

 2. Jeg har også at lave den, men den blev meget vig i halsen, din sidder bare pænt
  Jeg lavede en str 44 fordi jeg er bred forneden

  1. Hej Pia. Mange tak. Hvis du er en mindre størrelse over bryst, så vil jeg mene du skal prøve at lave den i den størrelse og så måske skråne den ud i begge sider til str 44 nederst. Den bliver nemlig også bred øverst når du vælger en større størrelse end du egentlig er. Håber det giver et bedre resultat, da det ellers er et rigtig godt mønster 😊

 3. Det kan godt være, jeg er lidt dum, men jeg kan ikke finde noget mønster, jeg kan printe ud. Den bluse ser ellers så sød ud.

  1. hejsa. Nej da, ingen spørgsmål er dumme. Mønsteret kan du ikke printe ud. Det skal købes. Jeg har intet med mønsteret at gøre, ud over at jeg har syet efter det, og gerne vil dele min erfaring med det. Under første billeder kan du trykke på den tekst, der kommer lige efter teksten: mønsteret er dette…. så kommer du ind til mønsteret, hvor du kan købe det. Jeg er hverken hverken provisions afregnet eller på anden måde økonomisk involveret i mønsteret. Rigtig god fornøjelse 😍

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *