Sommerkjole efter eget mønster.

uh hvor er det dejligt… Sommeren er kommet til Danmark. Det er varmt, og det gør også, at når man kommer hjem fra arbejde af, så skal man da godt nok have noget på som er mere luftigt. Så jeg har lige syet mig en fritids/have kjole i det skønneste viscose jersey. Købt ved Det lille stofhus for et stykke tid siden. En rigtig spændende netbutik, med speciale i alt til undertøjs-syning. Kig ind på hendes side her http://detlillestofhus.dk/

Jeg syntes sådan en kjole kan hurtigt komme til at ligne en natkjole. Derfor tænkte jeg, at hvis jeg lavede lidt effekt ved skulderen, kunne det måske tage noget af nattøj-looket. Om det er lykkedes ved jeg ikke, men den er dejlig at have på. Så den bliver brugt når jeg render rundt herhjemme.

Jeg ville ikke binde kjolen lige på skulderen, da jeg ofte tager en trøje udenover og så er det faktisk irriterende at have en knude på skuldrene. Derfor er knuden rykket ned foran ved overdelen. Det er bare at lave den ene strop kort og den anden strop lang. Vil du hellere binde på skulderen, skal de så have en anden længde hvis du syer den.

Mønsteret til kjolen ligger her http://sygal.dk/2017/06/stropkjole-str-40-model-8/

Den skulle være lige til at tegne op . Men på denne kjole har jeg ikke delt den under brystet. Jeg har blot lagt mønsterdelene sammen. Billedet nedenunder viser hvordan på forstykket.

Og billedet her nedenunder viser bagstykket.

På kanterne satte jeg folde elastik på. jeg ville gerne have lidt bredere stropper på denne og derfor lavede jeg nogle stropper i stoffet. Da det er viscose jersey har det tendens til at trække sig længere og længere som strop. Derfor sætter jeg et stykke skulderbånd ind i stroppen som kan være med til at holde stroppen lidt stabil.

Skulderbåndet bliver bare syet med ind i spidsen af stroppen. Derefter bliver stroppen vendt og jeg syer en stikning nederst for at skulderbåndet ikke skal smutte ind i stroppen.

2 stropper laver jeg lange og 2 laver jeg korte. Jeg giver også en lille stikning lidt længere nede fra spidsen for at der ikke skal komme et forkert træk i spidsen.

Her kan du se at der er væsentligt forskel på stroplængden foran og bagpå kjolen

Bagpå kjolen bliver stroppen syet fast med 2 stikninger ned i foldeelastikken.

Foran bindes der så en knude. Hvis du ikke kan få knuden til at ligge pænt, skal du prøve at gøre nr 2 vrid modsat af hvad du lige har gjort….Det lyder simpelt, men vi er vanemennesker når det gælder hvordan vi binder en knude. Men prøv det og du vil opdage at den kommer til at ligge pænt.

Jeg syntes det ser sommerligt ud med knuderne og så har de faktisk en funktion. Hvis du syntes stroppen bliver slap og for lang, ja så binder du da bare knuden op, strammer lidt til og binder en ny knude.

Og sådan ser den ud på ryggen.

Og til sidst et hurtigt billede af kjolen på.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *