Kjole m. flæse str. 44/46

Dette skønne stof har jeg købt i Alanya sidst år med henblik på at sy en kjole til et bryllup. Men pludselig havde jeg så mange andre projekter igang, og det endte med jeg ikke fik syet kjolen. Nu har stoffet så fået lov at ligge. I øvrigt har jeg lavet et indlæg tidligere om stofbutikker i Alanya, Jeg vil gerne lige ligge link ind i tilfælde at at din tur går dertil. De har et stort udvalg i stoffer som jeg ikke har set før. Priserne er bestemt et kapitel for sig selv… De er billige… Så sørg for at have rigeligt med hjem:-)

http://sygal.dk/2017/07/stofkoeb-i-alanya/

Nå men som sagt, dette stof har fået lov at ligge.. Indtil i dag. Min søde veninde skulle da have en ny kjole som gave. Til gengæld måtte jeg så tage billeder af hende og lægge på bloggen 😉

Stoffet er en vævet let kvalitet, nærmest en crepet Chiffon, hvis det giver mening. Det har en blomstret bort nederst, som så går over til at blive ensfarvet øverst. Det kunne blive en flot kjole med en flæse, hvor man udnytter det ensfarvede til flæsen.

Dette mønster har jeg tidligere lavet i str 36 og 40. Det er et ret enkelt mønster, som nemt kunne forstørres lidt så det passer str 44/46.

Sy vejledningen til kjolen ligger her http://sygal.dk/2018/06/kjole-med-flaese-i-halsudskaeringen-str-36-og-40/

Jeg vil skynde mig at sige, at jeg er en amatør… en glad amatør 🙂 indenfor mønsterkonstruktion. Så bær over med mine primitive tegninger.. Men jeg har lavet det sådan at du kan printe det øverste af kjolen og så forlænge efter en tegning. 

Tryk på dette link: ..kjolemedflaesestr44-46

Når de 4 sider er printet, har du brug for tegningerne og de ligger her: tegning

Sørg for at tjekke at firkant passer i mål.

Side 1 og side 2 skal sættes sammen. Side 3 og side 4 skal sættes sammen.

Link til sy vejledning ligger lidt højere oppe i indlægget .

Jeg lægger lige min venindes mål ind, så kan i sammenligne, hvis i ønsker at sy den.

højde 176 cm ( jeg lagde 5 cm ekstra til i højden, da hun er en høj pige)

brystmål 105 cm

Taljemål 96 cm

Hoftemål 116 cm

Farven på stoffet er utrolig flot.

Der kunne også lige blive til en tyndt bælte.

Stoffet falder meget blødt og selvom det er tyndt er det ikke gennemsigtigt.

Og så et billede af min smukke veninde 🙂

Syntes den er rigtig flot til hende.

Kjolen har lidt vidde, så den er meget behagelig at have på. Skulle det blive rigtig varmt, kan man undlade bælte og derved får man nærmest en kjole, man ikke kan mærke man har på…

Tak til min veninde for at jeg må bruge disse billeder 🙂

Håber der er nogen der kan bruge mønsteret og vil prøve at sy den op..

Rigtig god fornøjelse.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *