Diy. Hårbøjle med knude.

Sidst jeg var ude i butikkerne og ose, fandt jeg de sødeste stof-hårbøjler, hvor der ligesom var bundet en knude på. De var pænt dyre syntes jeg da det jo er begrænset hvor meget stof der kan gå til sådan en. Så jeg tænkte, at det måtte man da nemt selv kunne lave. Så kan man sørme da også få en hårbøjle der matcher sit tøj… I tiger fandt jeg nogle billige brune hårbøjler til 10 kr. Det kan da vist ikke gøres billigere..

Dertil skal du bruge et stykke stof der måler 20 x 62 cm. Alt kan bruges. Min er lavet i velour. Bruger du et stykke tyndt stof, kan du evt overveje at putte lidt pladevat indeni for at give den fylde, men det er ikke nødvendigt ved velouren. Det kommer selvfølgelig også an på hvor meget du selv syntes hårbøjlen skal fylde.

Sy strimlen sammen ret mod ret på den lange led. Sy ikke for de korte ender.

Du skal endelig ikke stryge det… Så får du det gjort fladt og det er ligesom ikke meningen.  Sammensyningen skal ligge i midten. Vend strimlen om, så sammensyningen kommer til at ligge ned mod bordet. Fold nu strimlen på den korte led ca 1/3 del ind.

Fold derefter den anden side ind over,

Sy igennem alle lagene, ca 1 cm inde.

Klip evt sømrum ned til ½ cm.

Fold på samme måde i den anden ende og sy også der. Vend strimlen rundt , så sømrum for enderne kommer til at ligge indeni, ligesom på billedet.

Tag nu din hårbøjle og pyt bøjlens ende ind i starten af strimlen.

Der hvor du ønsker knuden, putter du strimlen ind i hårbøjlen .Samtidigt holder du med hånden så bøjlen ikke smutter ud af strimlens ende.

Træk strimlen rundt om bøjlen og slå en knude.

Stram lidt til og ret på knuden. Sørg for at man ikke kan se sammensynings kanten. Du kan sagtens vride knuden lidt så den ligger pænt.Knuden skal ligge øverst på bøjlen, så ser man den bedst. Bar bliv ved med at nørkle lidt med den til du er tilfreds.

Nu har du så den anden ende som du skal have sat fast på bøjlen. Hvis den ikke er lang nok, må du lige trække lidt i knuden, så kan du bagefter løsne den lidt igen, så den får lidt volumen.

Nu kan du sy strimlen fast på den indvendige side af bøjlen.

I starten er det meget nemt da det ligesom folder sig om bøjlen. Oppe ved knuden er det muligt du ikke helt kan få dækket bagsiden. Men det bliver ikke at se, når du har den på. Generer det dig at man kan se det, kan du overveje at starte med at sætte et stykke stof omkring bøjlen ved det område hvor du vil have knuden. Det syntes jeg ikke var nødvendigt her, men måske når jeg syer den i noget tyndere stof.

Her er der sat nåle i, gjort klar til at sy i hånden. Vil lige indskyde at hvis du bruger møbelstof, som jeg her gjorde, så er det meget hårdt at stikke i. Den næste skal laves i en blød velour..

 

Det tog godt nok ikke lang tid at lave den,og syntes den er blevet rigtig fin.

Håber du kan bruge vejledningen og får lavet nogle fine hårbånd som kan matche dit tøj

Rigtig god fornøjelse.

 

 

 

 

8 thoughts on “Diy. Hårbøjle med knude.

  1. Sådan en hårbøjle har jeg også luret på, men hold da ferie de er dyre.
    Super fin vejledning du har lavet og hårbøjlen er blevet SÅ fin.
    Den må jeg give mig i kast med.
    Tak fordi du deler.. :o)

    1. hej Camilla. Og så er den ikke engang svær at lave 😉 jeg har hørt fra nogle at de kan være svære at opdrive i tiger, men så har Panduro hobby dem til 20 kr. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *