Diy. Snoet hårbånd.

Jeg har tidligere lavet et indlæg med hvordan du laver et snoet hårbånd i stof. Den var som sådan okay, men helt tilfreds var jeg nu ikke. Den fungerer nemlig bedst i tyndt stof, og i øjeblikket er velour og andre tykke stoffer moderne. Samtidigt var billederne i tidligere indlæg blevet beskadiget, så skulle jeg alligevel have taget nye billeder. Derfor har jeg gået og spekuleret på, hvordan man kunne sy den på en bedre måde. Jeg har ledt på nettet og pinterest, men syntes ikke jeg har fundet den rette metode. Ofte bliver det bagerste midterstykke grimt og det ønskede jeg ikke.

Nu tror jeg måske jeg har fundet en metode… Jeg har syet den en del gange op i forskellige materialer og det virker lige godt.

Hvis du syer den i kraftig velour, skal du muligvis lave den lidt smallere, hvis du ikke vil have den fylder for meget.

Det lille bagstykke valgte jeg at lave i en polyesterjersey, da det ellers bliver for tykt. Men næste gang bliver det erstattet af en rest bomuld.

Den her er syet i ren bomuld. Elastikken i denne er 3 cm bred, da jeg ikke havde mere i 2,5 cm, hvilket jeg vil mene er det mest ideelle.

Denne er syet i en chiffon.

Desværre er ingen af mine piger hjemme så jeg kan ikke vise hvor fine hårbåndene sidder. Jeg  har kort hår og pandehår og derfor sidder de ikke helt så pænt på mig, men sidst i dette indlæg er der billeder hvor jeg har en på. Senere kommer der billeder hvor pigerne har dem på.

Her kommer min vejledning på dem:

Klip 2 stykker stof på 50 x 18 cm (inkl. sømrum) , et lille stykke på 25 x 9 cm og et stykke 2,5 cm bredt elastik på 12 cm. Hvis du har et lille hoved må du ændre på elastik-stykkets længde. Jeg laver den 12 cm til yngstedatter og 10 cm til ældstedatter. Bemærk det er inkl. sømrum.

Laver du den i jersey, skal stykkerne generelt være kortere, da materialet giver sig.

Dette er er en lidt tæt chiffon.

Fold de 2 strimler på langsiden ret mod ret og sy en stikning. Du starter 2,5 cm inde fra folden i den ene ende, kører ud til strimlen bredde og kører igen ind i den anden ende til 2,5 cm. Jeg gør det faktisk bare på slump, da det ikke kommer sig så nøje. Ellers kan du tegne det op med kridt først.

Jeg har tegnet den linje op som jeg syer med en rød streg på billedet.  Klip ned så du kun har ½ cm sømrum. Sæt en sikkershedsnål i den ene ende og vend strimlen rundt til retsiden. Gør det ved begge strimler.

Nu ser strimlen sådan ud. Du må endelig ikke stryge dem, da de skal bibeholde deres fylde. Ret strimlen til så sammensyningen ligger i midten. Det vil vulke lidt da linjen jo ikke er lige, men det betyder intet, tværtimod giver det blot båndet lidt fylde.

Sammensyningen ligger på billedet i midten og put nu elastikken ind i den ene åbne smalle ende og sy en stikning, så elastikken sidder fast.

Svært at se, men der er en stikning lige efter min finger. Fold nu strimlen på midten , så den anden smalle ende kommer til at ligge ovenpå.  Sammensyninger kommer derved til at ligge ovenpå hinanden og på den indvendige side af båndet. Sy igen en stikning, for at holde alle lagene sammen .

Der er syet en stikning ved min finger. Tag nu det lille stykke stof på 25 x 9 cm og folde det på langsiden ret mod ret. Sy en stikning i kanten, men undlad de sidste ca 6 cm.

Der syes imellem mine fingre, resten skal ikke syes.

Træk nu det lille stykke ned over det bånd du lige har syet, fra elastikkens start og fra det lille stykkes åbne ende, som ikke blev syet. Du kan sætte en sikkerhedsnål i elastikken , så er det nemmere at trække det på.

Træk det lille stykke helt ned til der hvor elastikken er syet fast på båndet. Sørg for at det lille stykke ligger så sammensyningen ligger i midten . Læg sømrummet ned  til den ene side Sy nu en stikning igennem alle lagene.

Der skal syes en stikning ved min finger.

Træk nu det lille stykke frem til retten, så elastikken er nu inden i det lille stykke. Nu ser den ene ende find ud.

Dette er bagsiden af båndet, så du kan se at sammensyningen ligger i midten på det lille stykke.

Det lille stykke er jo ikke helt syet, så det ser faktisk sådan ud i den anden ende.

Nu har du som sådan en løkke, hvor sammensyningen ligger indeni i løkken. Tag den anden lange strimmel og læg den inden i løkken så sammensyningen ligger synligt opad.

nr 2 strimmel er lagt inden i . Fold den ned over den anden strimmel.

Det er gjort her. Træk lidt i det og du kan se at båndet får facon.

De 2 smalle åbne ender ligger ovenpå hinanden. Sørg for at sammensyninger ligger i midten..og ovenpå hinanden. Put nu den anden ende af elastikken ind i den ene åben ende og sy en stikning igennem alle lagene.

Her er elastikken puttet ind i den ene åben ende

Og her holder jeg ved alle lagene som lige skal have en syning.

Og det fik den så her. Nu skal du til det eneste som kan virke lidt bøvlet ved denne metode.. Du kan vælge at sy resten nu i hånden, men du kan også sy det lille stykke fast hen over elastikken med symaskinen. Det gøres ved at du vrider det åbne lille stykke rundt og sætter det ovenpå elastikkens ende. Det er nemmere at forstå når du er nået hertil og sidder med det i hænderne.

Det er denne åbne ende du vrider rundt.

Sæt det fast med nåle, så det sidder i midten.

Her er der syet en syning som holder enden på plads. Nu er det ret nemt at folde stoffet omkring elastikken og lukke de sidst 6 cm med nogle nåle hvorefter du syer det til med små sting. Træk rynkerne hen i den anden ende, så du får lidt mere plads og det kan ligge glat når du syer de små sting. Pas på at du ikke stikker ned og rammer elastikken. 

Jeg mangler at sy med små sting, der hvor nålene sidder. Det er det eneste sted på båndet du er nødt til at sy i hånden. Du kunne også vælge at sy en stikning ned igennem elastikken i midten imens du trækker ud i elastikken, så den kommer til at ligge glat. men jeg syntes faktisk det her ser ret pænt ud.

Jeg mangler lige at pille nålene ud, men sådan ser det ud fra retsiden. Så er du færdig med den..

Den først du laver tager lidt tid, da du lige skal forstå fremgangsmåden. Men allerede ved nr 2 vil du opdage det går hurtigere. Den grønne i bomuld tog jeg for sjov tid på og den tog ca 20 min at lave.

Nu glæder jeg mig til pigerne får dem på og vi kan tage nogle bedre billeder.

Håber du kan bruge det og jeg vil meget gerne have tilbagemeldinger om det er til at forstå, og om det virker for dig..

 

8 thoughts on “Diy. Snoet hårbånd.

  1. Tak for instruktion. Jeg har fået syet et fint pandebånd! Dine forklaringer er rigtig gode, men det kunne være skønt, hvis du ville bruge lidt lysere stof når du laver vejledinger , da det er ret svært at se dine syninger.

  2. Hvor mange cm er dine pigers hoveder, du skriver du bruger 10 cm elastik til den ene og 12 til den anden. Jeg skal sy et der passer på 56 cm hovede hvad skal jeg så bruge af elastik?

    1. Hej Kristina. Så tænker jeg 10 cm. Er faktisk ved at lave en ny model som bliver endnu nemmere at sy. Men den kommer først på bloggen i næste uge, da jeg har lidt andre ting igang 😃

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *