Simpel top ændret til kjole.

Jeg har tidligere skrevet om en top jeg har lavet. Mønster og vejledning til den ligger her http://sygal.dk/2018/06/moenster-paa-simpel-sommertop/

Den er super god, trods den er meget enkel. Jeg legede med tanke om det måske kunne forlænges til en kjole. For ca 1 år siden købte jeg i tyskland noget viscose jersey, som jeg ikke rigtig har fået syet noget i, måske det ville være fint til en kjole i den model. Jeg tænkte,  det kunne være sjovt med kontrasten i kanterne med blonden og det feminine snit og så det lidt maskuline/macho i stoffets mønster 🙂

Hvis du er i tvivl om størrelse, kommer mine mål lige her og så kan du sammenligne. Talje 82 cm, bryst 92 cm og hofte 99 cm. De vigtigste ved denne model er bryst og hofte..

Så jeg forlængede blot toppens mønster med 35 cm. Helt lige op og ned. Var meget i tvivl om den skulle have facon. Men nu prøvede jeg med lige op og ned. Og det virker rigtig fint…

I ærmekanterne satte jeg en mørkegrøn blonde elastik i .  Stropperne lavede jeg ret bredde. De er ca 3 cm færdig bredde. De folder sammen når man har kjolen på, men det betyder intet. Men pga bredden på stroppen er den meget blød at have på over skulderen.

I øvrigt vil jeg da gerne vise hvilken bh jeg bruger til sådan nogle toppe / kjoler. Det er en stropløs bh fra Hynkemøller. Der medfølger stropper, men dem piller du jo bare af. Der sidder en form for silikone gummi på kanterne af bh`en. De første 2 gange jeg har en sådan bh på, hvor bh`en er helt ny, kan den godt give mig lidt mærker i siderne. Især hvis jeg sveder kan den næsten give brændmærker. Men efter de 2 gange kan jeg næsten ikke mærke jeg har en bh på. Ret mærkeligt. Nu har jeg haft flere af dem og det slår aldrig fejl. Så får du købt en som du syntes er træls, så prøv lige at give den et par chancer..I øvrigt skal du selvfølgelig have hjælp af ekspedienten  i butikken til at købe den rigtig størrelse.. I mange år troede jeg at jeg var en str C, indtil jeg fik at vide af en fagkyndig at jeg var en D. Så tror da pokker jeg aldrig var tilfreds med dem jeg købte 🙂 Har læst, at 80 % af alle kvinder går med den forkerte størrelse bh. Nå det var lige en sidespring 😉

Tilbage til kjolen.. Der var lige nok stof til også at lave et bindebælte. Man kunne også have sat en elastik i lkjolen, men jeg ville gerne have muligheden for at bruge kjolen løs. Det vil være super at rende rundt i ferien med sådan en luftig sag..

Jeg havde kjolen på til Århus lørdag. Tog et par solbriller på og gik ind i butikken hvor min yngstedatter har fritidsjob. Det var så morsomt. Min datter kunne ikke ved første øjekast se det var mig, og hun nåede lige at tænke at det var en smart kvinde der kom ind. Først da jeg lagde solbrillerne kunne hun se det var mig… I den næste butik fik jeg en kompliment af en ung pige, som syntes min kjole var så flot.. Lidt fedt når de unge også syntes det er smart det man får syet 🙂

Sådan ser kjolen ud på.. Der er blot bundet en knude på den ene skulder.

Jeg har gået med den en hel dag fra morgen til aften. Spillet kongespil og hygget mig. Den er super dejlig at have på.

Sådan ser den ud bagfra.

Det næste stof ligger allerede klar til en mere. Den tager næsten ingen tid at sy. Men skal lige have lavet en til min veninde i str 44/46. Den kommer på blogggen når hun har fået den og jeg har konstateret at den passer hende.

Håber i får lyst til at prøve modellen.

I må meget gerne smide en kommentar, eller  sende et billede til faceboksiden sygal hvis i får den syet. Jeg bliver så glad over at se hvad folk bruger mønsteret til 🙂

 

6 thoughts on “Simpel top ændret til kjole.

  1. Tusen takk for at du deler,så mangre lekre klær og som så enkelt kan syyes ,helt genialt … Sylysten er på vei tilbake kjenner jeg !
    Tusen takk,klem Tone

    1. Hej Anna. Hvis du syer den i samme størrelse som jeg, og samme længde skal du bare have 1,20 m. Så har du også til bindebånd og et bindebælte 😊

  2. Jeg synes du er så dygtig og dine ideer og mønstre er til at forstå, så mange tak for at du deler dem med os☺️jeg vil prøve den simple top meget snart! For det er lige sådan et mønster jeg har ledt efter😊😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *