Maxi-kjole til datteren.

Lidt får jeg syet, trods varmen. Men det bliver ikke til så meget, som jeg gerne ville sy… I morgen går turen, for yngstedatter, tilbage til århus efter en lille ferie her hjemme. Jeg nåede heldigvis at sy 2 kjoler til hende, i mellem strandtur og genbrugs-shopping 🙂

De er begge lavet over samme model. Den er meget enkel at sy, og sidder rigtig godt. Jeg ændrede på mønsteret fra str 38/40 til hendes størrelse 36 ved blot at afkorte mønsteret 3 cm i toppen. Jeg vedlægger lige mønsteret til toppen, som så blot skal forlænges lige ned til en kjole.

 

Den første kjole i silke ser sådan ud:

Flere billeder ligger i indlæg her: http://sygal.dk/2018/07/sommerkjole-str-36-lavet-over-moenster-paa-simpel-top/

Den næste er syet i noget stof der hedder mesh. Det er nærmest noget netlignende noget. Ret elastisk og helt tyndt. Det købte vi under ferien i Prag til den nette pris af 6 kr pr. meter… Så maxi kjolen er syet for 12 kr… Ret vildt at tænke på. Men jeg faldt for stoffet pga farverne og mønsteret.Stoffet ser sådan ud.

Den er syet næsten nøjagtig som silkekjolen. Dog er slidsen i ryggen helt ned til taljen og der er en høj slids i den ene side.

Den bliver syet med elastisk sting de fleste steder, da stoffet kan give sig. Kanterne i ærmegabet er syet med en elastisk blonde elastik hvor den først bliver syet på fra retsiden med stikke sting.

Jeg klipper noget af det stof væk som kommer til at ligge synligt ved blonden, da stoffet er så tyndt at det faktisk kan ses fra retsiden. Til det formål er den buede saks, også kaldt andenæbs saks super god. Den kan klippe ret tæt på sømmen uden at du klipper i elastikken.

Derefter vendes elastikken om til vrangen og fra retsiden stikkes igen med en almindelig stikning. Det syntes jeg giver et rigtig godt resultat.

En sød effekt med kanten. Oppe i toppen af kjolen skal den jo blot bukkes ned og laves løbegang. Men da stoffet er så tyndt har jeg valgt at forstærke den lidt der.. Det gør jeg ret simpelt ved at lægge skulderbånd på vrangsiden og så lave 2 syninger med 3 mm mellemrum.

Her set fra bagsiden.

Og sådan ser det ud fra retsiden.

Alle andre sømme på kjolen bliver syet med denne søm på min maskine.

En meget elastiks og stærk søm. Den er helt umulig at pille op, så det er vigtigt at sy rigtig fra start af 🙂

Kjolen bliver bare lagt 2 cm op, og så valgte jeg at klippe en strimmel stof til bælte. Mesh trævler ikke, så bæltet er slet ikke syet, men blot klippet.

Da stoffet er så tyndt, kræver det en underkjole indenunder. Datteren vil dog også bruge den til en bikini til stranden, og så bliver det uden underkjole 🙂

Her kan du se bindebåndet i ryggen og måske kan du lige ane den lange slids.

Her kan man lige skimte den lange slids i kjolen. Den er mere at se, når hun bevæger sig.

Ikke helt nemt at være model, når der samtidigt er en lille hund der føler sig overset..

 

Kjolen er blevet helt som hun gerne ville have den, og jeg er sikker på den nok skal blive brugt.

Håber i kan bruge billederne til inspiration.

4 thoughts on “Maxi-kjole til datteren.

 1. Hejsa 🙂
  Jeg er nybegynder, og synes simpelthen den kjole / top er så flot!
  Men et spørgsmål jeg håber du vil svare på er: hvor har du målene på toppen fra, og hvordan ved jeg at jeg kan passe det? Skal jeg måle mig selv og evt hvordan?, 🙊

  Rigtig god aften 😁

  1. hej Emmaline. Mange tak 😊 min datter har flg mål: brystmål 86 cm, taljemål 68 cm og hoftemål 98 cm. Så kan du evt sammenligne med dine egne mål. Du tager et målebånd og måler rundt på dig selv 😊

 2. Sikke en dejlig hjemmeside! 👍 Jeg har et spørgsmål til mønsteret: skal det også kun være “halvt” på forsiden? Jeg kan ikke se nogen søm midtpå? Håber spørgsmålet giver mening!

  1. hej Anna. Mange tak skal du have. Ja mønsteret skal bare lægges til en foldet kant foran, så der bliver ingen søm ned midt for. I bag har jeg lavet en søm for at det var nemmere at lave slidsen meget lang

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *