Mønster til g-streng trusse

Datteren har  været hjemme på et lille besøg, og så var det ellers med at få prøvet et nyt mønster af som jeg havde tegnet.Hun ville gerne have jeg syede nogle trusser til hende, men det skulle være g-streng. Det er godt nok ikke lige en model jeg er så kendt med. Så det krævede et par forsøg før mønsteret sad i skabet.. Til gengæld er de så nærmest endt ud med at blive perfekte. Jeg har prøvet at lave dem i forskellige materialer, men alle i strækbar materiale med en del lycra i. Om det fungerer i jersey, tør jeg faktisk ikke udtale mig om, da det er et materiale jeg endnu ikke har prøvet at sy dem i. Det skal i alt fald være jersey hvor der også er lycra i.

Set forfra.

Og sådan ser de ud bagfra.

Mønsteret er i str 38 og uden sømrum. 

Mønsteret er til at printe direkte ud, ved at trykke på nedenstående  link. Sørg for at tjekke firkant før du går i gang, ellers passer mønsteret slet ikke.

Det er vigtigt at være meget nøjagtig med at klippe sømrum. Hvis du bruger en elastik med blonde kant, som jeg også har brugt, skal du tage højde for at den fylder mere når den er syet. Derfor skal du lægge mindre sømrum til, nok kun ½ cm. Men bruger du en elastik hvor der ingen kant er, skal du lægge 7 mm til. Så du skal tilpasse sømrum efter den elastik du vil bruge.

Det burde være rimeligt nem at ændre til str 36 og str 40, ved henholdsvis at lave dem lidt mindre eller lidt større i siderne. Skal de være noget anderledes i størrelse, tror jeg det kræver flere ændringer og det springer jeg ikke lige ud i denne gang. Så vil jeg foreslå at man låner en bog på biblioteket.

Mønsteret er et godt udgangspunkt for at få brugt sine rester i blonde,elastikker og stoffer. Hvis man har rigeligt med stof, kan med fordel lave trussen så den faktisk kun har  syning i siderne. Dermed er der intet i skridtstykket som er tykt og kan genere. Jeg lavede 5 par til  hende hvor de alle er i forskellige stoffer og blonder. Nogle af dem nåede jeg ikke at tage billeder af før de var taget i brug, eller på vej til Århus..

Jeg viser dig ikke i billeder hvordan jeg syer dem, da der ligger en vejledning på bloggen som er nøjagtig samme måde som ved denne. Det ligger i link her http://sygal.dk/2018/02/28/moenster-paa-mormortrusser/

Trusser er meget forskelligt fra person til person, hvordan man vil have dem til at sidde. Du kan sagtens ændre i højden på trussen eller ændre bredden på `strengen`. Det er op til dig hvad du syntes er mest behageligt.

Mangler du stof til at sy undertøj i, vil jeg foreslå at du kigger ind ved https://detlillestofhus.dk/

Hun har rigtig mange fine stoffer og tilbehør til undertøj. Er du i tvivl om hvilke materialer du skal bruge, kan du også roligt tage kontakt med hende.

Disse 2 er ens i forstykket, men på den ene har jeg sat blonde i på bagstykket. Men det er kun din fantasi der sætter grænser for hvordan dine trusser skal se ud. Lad dig inspirere af dine blonder eller dine rester og udnyt små stykker…

Blonden bagpå er elastisk og jeg har lavet den så bred som den  nu kunne blive. I skridtet er der sat et stykke bomulds jersey i.

På billedet ovenover kan du se der slet ingen skarring er i skridtet. Der er blot en syning hvor det ekstra skridtstykke i bomulds jersey er syet fast.

Måske kan det give dig lidt inspiration at se hvordan jeg har klippet bagstykket i blonde. Derfor kommer der lige et billede af dette. Det der så kommer til at mangle bagpå, bliver lavet i stoffet som forstykket også laves i. Jeg har tegnet en streg hvortil blonden går til, og derefter klippes det nederste i stof.

Min datter er bestemt ikke genert, men det er  dog ret grænseoverskridende at lægge billeder op af sin krop… Derfor får i kun billeder af detaljer og jeg har helt bevidst sløret billederne. Håber stadig i kan se at de sidder mega godt på hende.

Disse i hvid lycra har jeg sat 6 små perler  i en ring og 1 perle i midten. Det ser så fint ud.

Et andet par set fra siden. De får et meget romantisk udtryk når hele bagstykket er blonde. Samtidigt er de så rimelig tækkelig foran.

Et sløret billede set lidt forfra. Perfekt pasform.

De sidder helt glat uden at lave elastik-mærker nogen steder..Mere billede får i ikke bagfra. I må bare tro mig på mit ord, når jeg siger de sidder perfekt på hende 😉

Disse er lavet i en rest lycra, med indsat blonde foran og bagpå.

Jeg håber du kan bruge mønsteret og får lyst til at gå igang med dine helt personlige trusser..

Rigtig god fornøjelse og smid gerne en kommentar hvad du siger til dem 🙂

8 thoughts on “Mønster til g-streng trusse

  1. hej Birgitte. En lille smule under billede 2 står der forstykke og bagstykke med anden skrift. Du trykker blot på dem en af gangen og printer ud. husk at tjekke firkant

 1. Hvor er de g-streng’ trusser bare flotte.

  Jeg kunne godt tænke mig at prøve mønstret af.

  Mønster er i str. 38 ik’ ?
  Hvis man har brug for at lave et par i 42 eller 44 er det så bare at lægge lidt cm til i bredden ?

  1. hej Susanne. Mange tak. Jo, størrelsen er 36/38. Du kan sagtens ændre dem til 42 ved at lægge lidt til siden, men det skal ikke være særlig meget. Maks 1 cm vil jeg mene. Det giver alligevel 4 cm hele vejen rundt. Rigtig god fornøjelse.

  1. hej Mille. Ja det kan du sagtens. Det vigtigste er at det indeholder noget elastan eller lycra, som er det der gør at stoffet holder sin facon og elasticitet. Brug gerne noget polyester som er beregnet til undertøj eller til sportstøj, så ved du at det er behageligt at have på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *