Stor toilettaske

Sidst vi skulle ud at rejse, kunne jeg ikke finde min toilettaske. Jeg vidste, jeg havde syet en helt ny, som jeg aldrig havde taget i brug. Men om jeg da kunne finde den.. Jeg tror jeg har givet den væk i gave og tænkt at jeg da bare syede en ny.. Det havde jeg så glemt😆Så jeg måtte tage til takke med mandens gamle toilettaske. Derfor var planen at sy en ny når vi kom hjem fra ferie, så den kunne ligge klar til næste ferie.

Den skulle være større end den sidste jeg syede, og det blev den sørme også 🤣 Den er nemlig blevet for stor.. Så meget har jeg altså heller ikke med mig når jeg rejser på ferie. Jeg kan slet ikke få fyldt den ud.

Stoffet den er syet i, er noget imiteret læder fra Stof og stil, købt for længe siden. Det mønstrede bomuldsstof, som er indeni, er også derfra. Der er strøget kraftig vlieseline på alle yderdelene.

Nå men pyt, den skal nu nok blive brugt, men jeg vil sy mig en mere, noget mindre. Den skal være lige så stor i bundmål, men den skal ikke være helt så høj.

Men pæn er den blevet, og jeg regner med den næste bliver væsentlig nemmere at sy, da jeg nu ved hvor det kan være tricky..Samtidigt har jeg konstateret at det vil være ret nemt at sy de samme pynte stikninger i resten af tasken, som jeg har gjort i låget.

Det giver en rigtig fin effekt med stikningerne.

 

Foran syede jeg et mærke i velour. Det er jeg slet ikke vild med. Så jeg skal have fundet på noget andet til den næste.

Den måde låget er syet fast til selve tasken fungerer til gengæld helt perfekt. Så det skal ikke ændres.

Bunden er lavet magen til låget, dog selvfølgelig uden håndtag.

Og så lige et billede uden noget inden i tasken. Den rynker en anelse i foret.  Det betyder i princippet ingenting. Men jeg tænker, at hvis jeg ved den næste laver stikninger igennem yderstof og inderstof kan noget af det undgås.

Men alt i alt er jeg temmelig tilfreds. Så nu skal jeg bare have syet en i noget mindre størrelse 😊

Jeg havde lovet jer mønster og vejledning til den, og det kommer også.. Men jeg vil være helt tilfreds før jeg lægger det ind. Så snart den næste er syet, kommer det ind og ligge på bloggen. 😘

Smid gerne en kommentar om hvad du siger til den 😉

 

 

 

24 thoughts on “Stor toilettaske

 1. Jeg synes, den er superflot – og her ville den være lige tilpas i størrelsen 😀

  Jeg glæder mig til at se den næste … og vejledningen 🙂

  Ha’ en dejlig weekend 🙂

  1. hej Mette. Mange tak. Den er meget nem at ændre til den højde man vil have den i. Tak, også en dejlige weekend til dig 😊

  1. hej Bente. Mange tak. Mønsteret bliver lavet sådan at det er meget nemt at ændre til den højde man vil have den i 😊

 2. Hej Gitte.
  Dine ting er bare så fint lavet.
  Glæder mig meget til mønsteret til toilettasken kommer.
  Kh. Gitte.

  1. hej Gitte. Mange tak for din søde kommentar. Jeg sidder netop og bøvler med den. Men jeg er ikke helt tilfreds endnu, så den bliver lidt forsinket i forhold til hvornår jeg troede den var klar 🤔

 3. Hej Gitte
  Jeg sidder og savler over din toilettaske og spekulerede på, hvor jeg lan finde mønster og syvejledning? Jeg har været igennem de links du har, men jeg kan ikke finde linket. Kan du hjælpe?
  Mvh Pernille

 4. Så flot en toilettaske.
  Jeg kunne godt tænke mig at sy sådan en taske.
  Men er nu bedste til at sy efter et mønster.
  Hvor finder jeg sådan et henne til lige den slags toilettaske hvor tingene Jan stå op i.

   1. Måske spørg jeg dumt men hvad skal den lille firkant som ligger v bund og top.
    Kan ikke lige se mig ud af det.

    1. hej Jane. Den lille firkant er blot til tjek at du får mønsteret printet i den rigtig størrelse. Tjek at firkant måler præcis 5 x 5 cm. Hvis den måler noget andet, har du printet i forkert størrelse. Du skal printe i det der hedder faktisk størrelse eller 100 %. Rigtig god fornøjelse 😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *