Bumbag af en gammel læderjakke

For længe siden købte jeg en lækker læderjakke i genbrugen. Den har så bare hængt inde i skabet. Nu blev tiden vist inde til at jeg også selv skulle have mig en bumbag.

Bumbag, mavetaske eller hvad man nu kalder den 😁

Jakken så sådan ud før jeg gik igang med at `slagte`den.

Den er lavet i handskeblødt læder og med et slidt udseende som jeg synes er mega flot.

Tasken er lavet efter et mønster der lige er til at downloade gratis. Det ligger her i link

Jeg har valgt kun at sætte mellemfoer i mønsterdel 2 og 4. Jeg brugte sådan noget der ligner en tynd skumgummi, købt i Stof og stil.

Der ligger også en vejledning i hvordan du laver nr 2 lomme på tasken her

Tasken blev syet på min helt almindelige bernina, da den er mega stærk. Der syes med en standardnål nr 80. De smarte lynlåse jeg har brugt, er købt i Stof og stil. De havde dem dog kun i en størrelse. De er faktisk i forkert størrelse til tasken. Derfor er der syet læder hen over lynlåsene i begge ender, derved kan jeg lave dem i den længde som passer til tasken. Du skal blot være meget forsigtig når du skal sy hen over lynlåsen. Drej med håndsvinget nålen ned så den går forbi tænderne i lynlåsene. Lynlåsen  der skulle sættes i den lille lomme foran, bliver så blot klippet af med en gammel saks.

Når man syer i læder kan man ikke bruge almindelig knappenåle. De vil nemlig efterlade hul. Derfor er sådan nogen plastik klips ikke til at undvære.

Inden man klipper i jakken, er det en god ide at kigge den godt igennem. Derved opdager du måske detaljer som kan bruges på tasken som pynt. På ærmet var der et mærke præget ned i læderet. Det har jeg brugt som pynt foran på tasken. Ofte er der også sammensyninger på en jakke og nogle af dem har jeg valgt at beholde.

Lynlåsene er med guld og derfor valgte jeg  at alt andet på tasken også skulle være guld. Alle metaldelene og kæden er købt ved laederiet.dk.

Kæden ligger her i link 

Det er den kæde der er 10 mm, jeg har brugt.

Foeret indeni er bomuld og købt ved Stof og stil. Remmen er blot en lang strimmel klippet ud af jakken, foldet 2 gange og derefter syet en stikning i hver side af remmen.

I fredags var vi oppe hos vores piger i Århus. Den ældste datter havde købt 2 jakker på nettet. Men de var desværre for store og hun ville sende dem retur. Men jeg faldt pladask for den ene af dem. Så jeg endte sørme med at købe en jakke som passer ret fin til min nye taske. For en gangs skyld ikke noget jeg har syet, men noget jeg har købt 😆

Det er ellers yderst sjældent jeg ikke syer det selv, men denne  kunne jeg ikke stå for.

Jakken kan købes her

Jakken er en str L.

Jakken er i noget stof der ligner lidt brokade. Der er 4 store lommer på . Den lukkes med guld trykknapper. Bæltet kan bindes foran eller hænge løst ned.

Måske er det næsten lige før det passer for godt sammen.

Så gå på jagt efter læderjakker i genbrugen. Der kan laves nogle fede tasker ud af dem.

Håber du kan bruge indlægget som inspiration og smid gerne en kommentar hvad du synes om den 😊

 

 

12 thoughts on “Bumbag af en gammel læderjakke

 1. Har et par gange klikket mig vej ind til dine beskrivelser – og hvor er de tydelige og letforståelige! Tak for dem😊 – og fed taske iø👍🏻

  1. Hej Anne. Ja, men nr 2 lynlås er tegnet ind på mønsteret og i det indlæg du har lige har kigget på, ligger der også link til vejledning til nr 2 lynlås lidt længere nede. Ellers kig under sy teknik under accessories, der ligger også en vejledning til hvordan man syer den ekstra lomme 😊

 2. Hej
  Jeg prøvede at lave den af en gammel læder jakke, men slet ikke så flot som din 😍 jeg havde problemer med at maskine ikke altid ville sy 🤪 jeg er ny ved symaskinen så der nok øves lidt 😊

  1. Hej Susi. I nogle typer af læder kan det være en rigtig god hjælp at bruge en teflon trykfod. De kan købes på ebay eller aliexpress for næsten ingen penge. Alternativt kan du sætte et stykke tape under din trykfod. Det vil gøre at det kørere nemmere igennem maskinen. Brug evt en nål str 90 og lidt længere sting end du plejer. Det kan muligvis hjælpe noget på det.Ved alle tykke steder kører jeg ikke med pedal, der drejer jeg håndhjulet med hånden 😊

 3. Jeg er vildt imponeret og inspireret! Har haft nogle års sy-pause, og venter nu bare på, at min nye Pfaff Ambition skal lande på min adresse.
  Din Bumbag bliver klart et af mine første projekter 🙂

  1. Hej Christa. Mange tak skal du have for din kommentar. Jamen du bliver da godt `kørende` når den er ankommet. Rigtig god fornøjelse med din bedste nye ven, og god sy-lyst 😊

 4. Tak for super god vejledning, det er anden gang jeg bruger din bombag vejledning og denne gang til en taske i skind fra en genbrug 🤩

  1. hej Anette. Mange tak for din kommentar. Godt at høre at du bruger vejledningen. Ofte kan være svært at vide om det er brugbart, så det er netop sådan en kommentar, som din som gør mig glad 😍

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *