Herre t-shirt efter gratis mønster

Jeg har fundet et gratis mønster  til en herre t-shirt. Det er gratis at downloade og ligger  i dette link

Jeg har i længere tid haft lyst til at sy nogle t-shirt til min mand. Det er svært at købe nogle som er lange nok efter vask. De bliver for korte og stumper. Køber jeg dem lange, bliver de som regel også for store. Min mand er som sådan slank nok, men med alderen har han dog lagt sig lidt af en mave til. Køber jeg så t-shirtene for store, stritter de ud fra fra hans mave 😂 Det er sørme ikke nemt..

Det ville da så være oplagt at sy dem selv. Jeg har endda flere stykker stof liggende som fint egner sig til en mand. Disse 2 bliver weekendens projekt.

Den han har på, på billedet nedenunder er en prøvemodel, da jeg var i tvivl om størrelsen. Stoffet aner jeg ikke hvor jeg har fra, men det er faktisk rigtig lækker blød og en anelse tykkere end almindelig jersey. Jeg tænker det kunne være det man førhen kaldte interlock .

Den kunne godt være lidt mindre ved ærmerne, men må ikke være smallere omkring kroppen. Det kan jeg nemt rette til den næste.

Min mand vil helst ingen dikkedarer have på en t-shirt. Han gik dog med til, at jeg lavede lidt effekt ved kanterne. Det er blot en rest stribet jersey der er sat på. Selvfølgelig skulle min undertråd så lige slippe op da jeg syede med dobbeltnål 😆 Det er træls at man kan se det netop foran på blusen, så det bliver lavet om..

Kanten blev også sat på ærmerne. Det er ikke meget at se, men giver alligevel en lille effekt.

Jeg vil kort lige fortælle hvordan kanten laves. Klip en smal strimmel, buk den til halv bredde med retsiden udad. Sæt den på t-shirtens retside og sy den med en elastiks søm. Jeg har et let træk i strimlen imens den bliver syet på . Men det må du prøve dig frem med, da det afhænger af dit stof.

Vend strimlen om til t-shirtens vrangside og stik med dobbeltnål fra retsiden.

Så får du en kant som ser sådan ud.

Nu skal mønster bare lige rettes og så skal der syes et par stykker mere til ham. Dejligt at få aflivet et par stykker stof mere i skabet til noget brugbart 🤣😘

Håber i kan bruge indlægget til inspiration.

15 thoughts on “Herre t-shirt efter gratis mønster

   1. Hej Annette. Velbekomme. Jeg mener jeg har syet den i str M. Den er lidt stor i størrelse. Jeg sammenlignede inden lige med en t-shirt som jeg vidste passede min mand.

 1. Fint at se kanterne. Har netop syet 7 T-shirts til manden, da han også synes, at købe T-shirts er for korte, vil gerne have dem ned i bukserne. Efter et par forsøg sidder de nu lige i skabet. Også hos mig var det ærmerne, der blev lidt for vide. Næste gang får han spændende kanter på. Så inspirerende at se din blog

 2. Jeg kan ikke umiddelbart få linket til Craftsy til at fungere, ved du hvad mønsteret hedder på hjemmesiden?:-) På forhånd tak!

  1. Hej Stasia. Nej Craftsy har i en periode været lukket ned, men skulle efter sigende starte igen. Jeg har rettet i indlægget og lagt et nyt link ind til mønsteret. Skriv endelig igen, hvis det ikke skulle virke 😊

 3. Hej. Jeg har problemer med at sy ærmer i, da ærmerne er større (68) end for- og bagærmerundingen(62) Så ærmet laver “buler”, når de er syet i. Skal jeg gøre ærmerne mindre ? På forhånd tak: Anette

  1. Hej Anette. Nej du skal som sådan ikke gøre ærmet mindre. Men måske du er kommet til at give lidt mere sømrum til ærmet ? Ærmer skal som regel være lidt større end ærmegabet. Når man syer ærmet i, skal man så ligesom holde det lidt til ca 5 cm før og efter skuldersømmen. Men det skal kun holdes en lille smule til, det må ikke rynke. Det gør at man får lidt facon på ærmet ved skulderen. Sørg for at sætte godt med nåle i. Men kan du ikke få det til at makke ret, ja så kan du klippe ½ cm af ærmet og dermed gøre det mindre. Men det er absolut sidste udvej. Rigtig god fornøjelse og håber det lykkes 😊

 4. jeg kan slet ikke få mønsteret til at passe til forstykket. side 20 passer ikke med stregerne overhovedet og så er forstykke noget breder end bagstykket.
  er det noget du er bekendt med??

  1. Hej Pia. Jeg tror du er kommet til at printe i forkert størrelse. Der er sådan en lille test firkant på mønsteret. Der står hvad den skal måle på begge led. Det er sikker inch, men så må du lige have regnet det om i cm. Når du printer skal din printer i indstillinger stå til at printe i 100 % eller i faktisk størrelse. Start med kun at printe den side hvor testfirkanten er, og først når mål på den passer, printer du resten. Skriv gerne en privat besked til mig og jeg skal prøve om jeg kan hjælpe dig hvis det stadig driller. Ved mig passede mønsteret, og derfor er jeg tilbøjelig til at tro det er i printningen det går galt

 5. Hej Gitte

  Jeg er meget ny i dette univers men efter at have forsøgt mig med et par boksershorts er turen nu kommet til at forsøge at lave lange t-shirt nok til mand og søn. Jeg er vild med din t-shirt men hvor finder jeg opskriften henne?
  På forhånd mange tak
  Maja

  1. hej Maja. Jeg har lige ændret lidt på indlægget, da Craftsy ikke eksisterer mere. Men jeg kan se at det gratis mønster stadig er tilgængelig. Jeg har ændret så link nu er mere tydelig med et blåt felt. Det ligger lige i starten af indlægget. Rigtig god fornøjelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *