Blusemønster til print. Model 2

Ih.. mit første større gratis mønster som du selv kan printe og derefter sy. Tidligere har mønsteret været sådan, at du selv skulle tegne det op. Nu ligger det på bloggen,  så det kan printes  direkte ud.

Link til mønsteret ligger længere nede i indlægget  Godt nok kun i str 40, men den kan nemt gøres lidt større så den også kan passe str 42 eller 44. Skal du have den større endnu, tænker jeg den bliver bedst hvis der er et brystindsnit. Mine mål er : brystmål 92 cm, talje 85 cm og hoftemål er 103 cm .

Blusen har jeg syet mange gange, både i strikstoffer og faste stoffer. Det er en enkel model med et lille vingeærme. Den ligger i et tidligere indlæg hvor man selv kan tegne den op. Nu har jeg fået lidt hjælp af min datter til at få tegningen lagt ind i et link så du kan printe den ganske gratis.

Du skal dog bære lidt over med at jeg er en glad amatør... 🤣 For jeg har konstateret at mønsteret ikke er helt præcist ved ærmet. Men da det kun er få millimeter tror jeg godt du selv kan rette det. Det er faktisk et stort arbejde at lægge et mønster ind på bloggen, da jeg slet ikke har de remedier der skal til for at tegne det ind. Så det er noget med at klistre papir sammen, tegne mønster over, skille papir fra hinanden, tegne over på nyt papir, skanne ind, og til sidst printe og klistre mønsteret sammen for at tjekke om det er ok. Men sjovt er det, især hvis i kan bruge det.

Mønsteret ligger her :  bluse-monster

Start med at printe den første side for at tjekke om du har printet i den rigtig størrelse. Den lille firkant skal måle 5 x 5 cm. Derefter kan du printe de andre sider. Mønsteret består af 6 sider.

Når du har printet dem er du klar til at klistre dem sammen. Start med at klippe kanten af papirerne i i bunden og i højre side. Som her.

Nu kan du tape dem sammen så det ser sådan ud.

Og det er så her at jeg opdager en lille fejl ved ærmet. Men det vil tage mig mega lang tid at rette det, så jeg blev enig med mig selv om, at det kunne i godt finde ud af selv at rette.

Ret blot linjen op, så der ikke kommer det lille hop ved ærmet.

Nu kan du så klippe mønsteret ud og du kan sy blusen.

Denne er syet i fast stof, der ligner en chiffon, men lidt mere stiv i det. Det er en rest fra Videbæk.

I halsen har jeg lavet en belægning og i ærmerne er der sat en elastisk blonde elastik i kanten.

Det har jeg  lavet vejledning til i et tidligere indlæg og det ligger her

Rigtig god fornøjelse og håber du får lyst til at prøve mønsteret.

19 thoughts on “Blusemønster til print. Model 2

 1. Rigtig flot stof til bluse, ligner jo en hel million 🙂 Hvor dejligt med mønsteret til print, kan næsten ikke vente med at få det prøvet af 🙂

 2. Tak… hvor er det bare fint 🙂 Og den “fejl” i mønsteret…. har der også været i rigtig mange andre mønstre, jeg har købt online, og printet ud 🙂

  1. Hej Henriette. Åh, det er jeg næsten helt glad for at høre. De har jo ellers sikkert mere avanceret udstyr end jeg 🤣

 3. Tusinde tak 🌷🌸🌷. Det er flot, du har orket det. Så fint et mønster. Jeg skal have brystindsnit i, så det må jeg finde ud af at lave

  1. hej Susanne. Mange tak😊 Nu ved jeg ikke hvilken størrelse du har brug for, men ellers ved jeg pppp.dk har et som ligner den rigtig meget. Der skal du skrive dine mål ind og så kommer der et mønster på mail til dig. Det plejer at være nogle rigtig gode mønstre. på min blog ligger der under gratis mønstre en kjole str. 40/42 med brystindsnit. Skriv hvis du ikke kan finde det 😊

 4. Hej Gitte. Tak fordi du gider. Skønt med al din inspiration og dit store arbejde for at vi andre kan slippe lidt lettere og hente hjælp fra alle dine billeder. TAK fra Lotte

 5. Tusen takk. Denne skal jeg sy før sydenferien til helgen. Er så glad i alle dine innlegg med god veiledning.
  God helg til deg😊fra Bjørg

 6. Hej Gitte Sydals. Det er bare imponerende, hvor meget du gør for os.😊 Tak for det.☺️
  Det er en hammer flot bluse, du har kremeret.

 7. Hej
  super flot bluse og tusind tak for mønstret 🙂 hvis man gerne vil gøre den lidt større er det så bare at lægge et par cm til hele vejen rundt? 😉

  1. Hej Mette. Mange tak. Hvis det kun er en lille smule du skal gøre den større, vil jeg foreslå at lægge til i midtbag og midtfor. Du kan selvfølgelig også vælge at lægge til hele vejen rundt men så får du også større ærmehul 😃

 8. Rigtig sødt mønster. Jeg vil høre, som jeg kan lave blusen med
  V-udskæring, da det kunne være rart at variere lidt.
  PS. Jeg er nybegynder i sykunsten 🙂

  1. Hej Dorte. Mange tak skal du have. Du kan sagtens lave den med v-udskæring. Dog vil jeg meget gerne opfordre dig til, som nybegynder, at starte med en rund hals. Det er simpelthen fordi den er nemmere at sy. En V-udskæring kan være lidt af en udfordring. Synes du så modellen er god, kan du begynde at ændre den til lige præcis det look du ønsker. Blot et lille tip 😘

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *