Kjole efter Onion nr 2078

Dette kjolemønster var jeg meget spændt på at få syet op. Havde hørt fra nogle andre at det var en ret stor og løs model. Jeg overvejede om jeg måske skulle vælge at sy den i str 38, et nr mindre end jeg normalt bruger. Men i sidste øjeblik valgte jeg at sy i den størrelse jeg oftest syer i, str 40. Du kan læse mere om mønsteret her

Mit stof er noget vævet crepet polyester/viscose som jeg købte i Prag under en ferie. Det er næsten krølfrit og med en lille smule stræk. Kvaliteten er blød og falder flot.

Den er meget nem at sy. Men det er altid sjovt at se, om man syer den på den måde som designeren har tænkt sig, så derfor fulgte jeg den sy vejledning der ligger ved.

Som sagt er den meget nem at sy. Jeg synes dog der er et par punkter hvor det måske kunne gøres lidt nemmere end vejledningen. Ikke fordi vejledningen er forkert, men blot fordi man kan gøre det lidt mere overskueligt for sig  selv. Derfor kommer der i første omgang ingen sy vejledning fra mig af, da jeg vil sy den op i et andet stykke stof, hvor den er noget nemmere at tage billeder af.

Men som du kan se på billedet nedenunder, har jeg valgt at sy 2 løbegange og trække elastik igennem, da jeg slet ikke kunne få det til at fungere med en bred løbegang. Elastikken ville slet ikke lægge sig pænt ned , men stod blot og strittede. Jeg prøvede endda mere flere typer af elastik.

Den er helt lige op og ned.

Modellen er lige sådan en kjole som jeg elsker. Dejlig nem og luftig at have på. Den skjuler det den skal skjule og ser stadig feminin ud. Hvis man synes den er for uformelig, er jeg overbevist om den også vil være flot med et bælte til.

Ærmerne er 3/4 lange og med lidt vidde. Perfekt længde synes jeg. Ud over at have syet 2 løbegange i halsen, har jeg intet ændret på mønsteret.

Den skal helt sikkert syes op flere gange. Den tager ikke lang tid at sy og jeg synes det er en meget anvendelig model. Jeg vil også prøve at sy den op som bluse. Måske med et bindebånd i halsen som skal ende med en sløjfe..

Håber du kan bruge indlægget som inspiration. Smid gerne en kommentar, så bliver jeg glad 😊

 

 

4 thoughts on “Kjole efter Onion nr 2078

  1. Mange tak Ingelise. Jeg vil sy den op i et andet stykke stof jeg har liggende, så skal jeg nok lægge billeder ind af ryggen 👍

 1. Hejsa
  Den er bare så fin.
  Har du syet elastikken fast?
  Den ser nemlig ud til at ligge så flot hele vejen rundt.

  1. hej Bente. Nej det har jeg ikke. Elastikken ligger blot løs inde i løbegangene. Jeg tænker det måske bedre ses i den næste jeg laver, da det bliver i lysere stof 😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *