Turen gik til Budapest.

Min mand og jeg fik i julegave en rejse til Budapest af vores 2 piger og vores svigersøn. Det bedste var at de også skulle med på turen ❤ der er simpelthen intet der slår en ferie hvor familien er samlet.

Vi fløj lørdag og skulle hjem tirsdag. Ældste datteren havde for turen lavet en tidsplan, så vi vidste hvad vi skulle nå at se. Hjemmefra havde hun bestilt plads på en Michelin restaurant til mandag aften. Der skulle selvfølgelig også lige være plads til at jeg kunne få 1 time i en stofbutik 😘

Det er en super god ide hjemmefra at have lavet en plan over hvad der skal foregå. Det er første gang vi har prøvet det på den måde. Da vi kun skulle være der i 3 dage, var det vigtigt at få noget ud af dagene, og det gør man godt nok med en plan. Man kan sagtens afvige, men bare det at man har gjort sig nogle overvejelse, gør det  noget nemmere. Min  mand og jeg er slet ikke garvet i det at rejse på storbyferie, så det føltes næsten som at have en personlig rejseguide med 😘

Her er vores rejseplan:

Jeg har prøvet at lægge nogle link ind til de forskellige steder.

Vi havde lejet en lille lejlighed igennem Airbnb.dk  En ren og pæn lejlighed, hvor vi alle 5 fint kunne sove. Efter udpakning i lejligheden begav vi os på eventyr i det jødiske kvarter😘

Gozsdu Udvar er en hyggelig gade i det jødiske kvarter med barer og spisesteder. Du spiser godt og billigt. Her spiste vi vores aftensmad.

Du kan spise pizza hos Jamie Oliver 😁 og den er super god 😘 ca 100 kr for en pizza inkl. drikkevarer.

Meget tæt på gaden ligger  en spændende ruinbar. Den hedder Szimpla Kert. Du føler virkelig du er hensat til  hippiekulturen 😁

og igen ved siden af den ligger et lille område med Street Food.

Morgenmad søndag blev indtaget på en lille cafe, Fekete. Den kan vel rumme maks 10 gæster og så 20 udenfor. Vi var der som de første kl. 9.30 og ½ time efter kunne man ikke få plads. Du kan ikke se cafeen fra gaden af og vi havde aldrig fundet den, hvis vi ikke vidste den lå der.

Virkelig lækker morgenmad. Alt lavet fra bunden af.

Og så kan man da lige studere bykortet bagefter 😘

Så var vi klar til den store sightseeing.

Der ligger utrolig mange smukke bygninger og kirker i Budapest.

Aftenen blev sluttet af med en dejlig irish coffee  på en bar, på toppen af en høj bygning . 360 bar. Den flotteste udsigt over hele byen. Man kan sidde udenfor hvis vejret tillader det eller i noget der ligner en iglo. Meget hyggeligt. Igen et sted vi aldrig havde fundet hvis ikke datteren havde læst om den hjemmefra.

Mandag tog vi i Central Market Hall. Et kæmpe område med alle mulige spændende madvarer. Etagen ovenpå var med tasker, duge og andet håndarbejde. På vej derhen gik vi forbi en mindre stofbutik. Den ville jeg få lov at få 1 time i, på tilbagevejen 😍

Man kunne nemt få flere timer til at gå i Central Market Hall

Lige i nærheden ligger en stor shopping gade, Vaci utca.

De unge mennesker gik shopping og min mand og jeg gik tilbage til stofbutikken. Jeg fandt 4 rigtig fine stykker stof. 7 meter ialt til den nette sum af 80 kr 😍

Shopping gaden havde vi  ikke ret meget tid til, da vi skulle videre med metroen til et termisk bad. Szechenyi Bath, europas største termiske bad.

Virkelig en oplevelse. Meget varmt vand, så man ligger kun og dovner. Det er for varmt til at svømme i det. Indendørs var der en masse forskellige bade. Min mand var lidt forhippet på øl-spa, men det kunne han altså ikke nå 😂

Lettere opløst af varmen og larmen, håret fønet med en fastmonteret blæser og uden makeup. Kjolen er krøllet,  da vores tøj har lagt i en rygsæk hele dagen.

OG DET VAR SÅ HER JEG FANDT UD AF AT MANDEN HAVDE GLEMT MINE STOFFER I METROEN 😢😢🤣🤣

Han var ikke populær… Det gik lidt stærkt i metroen med at komme ud og posen, ja den kom så ikke med.. Det tog mig altså lige en times tid før jeg var kommet over det 😒Ikke så meget pengene, men jeg var jo allerede i mit hoved i gang med hvad der skulle syes af det. Et par fritidsbukser i noget lækker camouflage stof, et par kjoler og en bluse i flotte sommerfarver. Men okay, jeg mangler jo ikke stof og det skulle da ikke ødelægge resten af turen.

Videre gik turen til en meget fin restaurant hvor datteren havde bestilt plads til kl. 18.

En af de 3 Michelin restauranter der er i Budapest. En restaurant vi har fået anbefalet af en der har prøvet alle 3 😁 Borkonyha. 

En rigtig god ide hjemmefra at have reserveret bord 😉

Et glas mousserende vin til  alle, 3 retter mad, en flaske vand  til hver og 2 flasker virkelig god rødvin, inkl. drikkepenge, 2600 kr. Det er længe siden vi har følt os så forkælet og nydt så god mad.

Dette var desserten. Et helt kunststykke og smagte himmelsk.

Efter nogle hyggelige timer fortsatte vi vores sightseeing til bl.a parlamentet.

200 meter derfra langs molen, ligger et monument til ære for de jøder der blev ofre for Hitlers udrensning. Jøderne blev gennet ned til floden, stillet op på række og skudt i ryggen så de faldt ned i det mørke vand. Tilbage stod deres sko. Man har lavet en masse sko i bronze som er sat fast langs molen, både små og store sko. Det gjorde et stort indtryk på os.

Dagen bød på ialt 21,4 km travetur, så nu var vi klar til at komme tilbage til lejligheden. Her  stod den på snack og kortspil inden vi krøb i seng. Godt trætte efter de sidste dages oplevelser. Vi skulle op igen kl. 4.30 for at tage en bus tilbage til lufthavnen og kl. 9 var vi igen hjemme i Danmark.

Sikke nogle dejlige og begivenhedsrige dage i Budapest. Det var vores første besøg til denne by, og det bliver helt sikkert ikke den sidste. Tusind tak til vores piger og svigersøn for at have delt en sådan oplevelse med os ❤

 

 

 

 

 

8 thoughts on “Turen gik til Budapest.

 1. buda Pest er en fantastisk by. Eller faktisk 2 byer. Den gamle Buda og den nye Pest. Var der for ca. 20 år siden og husker stadig de dejlige oplevelser.

  1. Hej Birthe. Ja det er lidt morsomt med navnet. Det er der ikke mange der ved, og da jeg hørte det første gang troede jeg faktisk det var en joke 😆 Dejligt med skønne minder 😘

 2. Tak for en dejlig rejsebeskrivelse. Spændende at se jeres plan med mange gode tips til et besøg i Budapest. Og det med den glemte pose i metroen – man skal ikke betro sine skatte til andre 🙂

 3. Hejsa
  Hvor er det en dejlig fortælling 😊
  Meget meget ærgerligt med det glemte stof….
  Jeg skal derned igen den 16 juni i 10 dage.
  Manden og jeg skal til tandlæge, så nu ser vi på om jeg denne gang igen når i storbutikker.
  Den du omtaler så jeg ikke. Var i en anden, i den anden ende af byen, men skal da lige finde denne her, fordi den ligger tættere på hvor vi skal bo.

  1. Hej Bente. Åh det må være dejligt at se frem til, dog ikke lige det med tandlægen, da jeg har tandlægeskræk 🤣 Må jeg have lov at spørge hvad i skal have lavet dernede og kan det godt svare sig ? jeg synes tandlæge herhjemme er frygtelig dyr 😢

 4. Hej gitte sad og søgte på Google efter stof butikker i Budapest. Vi skal afsted først i april og kom ind på din rejse beskrivelse. Super dejlig beskrivelse. Jeg skal helt sikkert bruge nogle af dine links og råd. Hvordan er det at komme omkring metro og taxa? Købte i billet til de termiskebad hjemmefra. Er der noget vi skal være obs på super tusinde rak for en super god blok

  1. Hej Gitte. Det fungerer rigtig fint med deres metro og folk er meget hjælpsomme hvis man spørger om hjælp. Vi kørte slet ikke med taxa, så det tør jeg ikke udtale mig om. Vi kørte et par gange i bus. Der skal man bruge kontanter. Vi købte ikke billetter hjemmefra til de termiske bade, men det kan godt være du kan spare lidt ved at gøre det. Men hvis i ønsker at spise på den michelin restaurant der bliver nævnt, skal i bestille plads hjemmefra, ellers kan i gå forgæves. Generelt er folk meget hjælpsomme og de fleste kan engelsk. Åh i har noget at glæde jer til.. Der er virkelig dejligt og man kommer langt for pengene. Jeg ønsker jer en rigtig dejlig tur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *