Sådan kan du sætte lynlås i en taske.

Jeg er i gang med at sy en rygsæk/rejsetaske. Undervejs i projektet skulle jeg overveje hvordan jeg ville sætte lynlås i. Jeg prøvede nogle forskellige måder af og kom frem til at den måde beskrevet i dette indlæg er ret nem og ser pænt ud. Der er lige så mange forskellige måder at gøre det på som der er lynlåse, så betragt det blot som en metode ud af mange. Men jeg lægger dem ind efterhånden som jeg selv har brug for de forskellige metoder. Nu får du lige denne og måske kan du bruge den.

 

Jeg skriver ikke mål til disse tasker, da de kan laves i alle størrelser. Mine er faktisk blot lavet af nogle afklip. Den bronze farvede er lavet af nogle rester fra min rygsæk, hvor jeg klippede forkert. Sådan nogle små tasker kan bruges til rigtig mange forskellige ting, dem kan man aldrig få nok af 😉

Pointen er af du skal bruge en lynlås ca 5 cm mindre end det mål du vil have din taske i.

Klip af yderstof 2 små firkanter ca 5 x 5 cm og ligeså af foerstoffet. Til selv tasken skal du bruge 2 stykker yderstof og 2 stykker foerstof.

Lynlåsen skal være en ikke-delbar-lynlås.

Start nu med at sy en af de små firkanter i yderstoffet på lynlåsens ende, ret mod ret. Sy en stikning på tværs af lynlåsen og du skal sy så tæt på starten som muligt ( der er en syning ved min finger, men det er svært at se)

Vend lynlåsen om til retsiden og buk stoffet væk fra enden. Stryg det evt.

Klip stoffet til så det kun er bredden som lynlåsen er. Længden klipper vi til senere.

Gør det samme i den anden ende. Så har du en lynlås der ser sådan ud.

Sæt nu lynlåsen på yderstoffet, ret mod ret. Lynlåsen skal placeres i midten af dit stof, så der er lige meget stof for lynlåsens ender. Klip det overskydende stof af enderne.

Sy en stikning ca midt i lynlåsen, hele vejen ned, også over de 2 små stykker stof.

Tag nu de 2 små firkanter i foerstof og buk den ene ende om og stik en stikning ude i kanten. Jeg har helt bevist valgt sort så det bliver nemmere for jer at se hvad jeg laver.

Klip de 2 små stykker til så de har nøjagtig samme mål som dem der sidder på lynlåsens ender.

Tag din taskes foerstof og sy de 2 små stykker fast i hver sin ende.

Læg stykket ovenpå lynlåsen med  foerets bagside opad. Lynlåsen er i modsatte side som min hånd.

Sæt nåle eller klips i kanten, så du holder på alle lag. Du skal nu sy en stikning imellem de 2 små stikninger du kan se på billeder ovenover. For at gøre det er det nemmest at du vender sytøjet om på den anden side og stikker ned præcist i den tidligere syning. Husk blot at du kun skal sy imellem de 2 små stykker stof… sæt et mærke eller en nål eller andet der gør det nemmere for dig at mærke hvor det er. Du kan faktisk godt mærke hvor det bliver tykkere, og det er der du skal stoppe din syning. Det er ca imellem mine yderste klips du skal sy.

Vend lynlåsen frem og taskens ene side vil nu se sådan ud fra retten.

Hvis du vender det om, ser det sådan ud fra bagsiden. De 2 små stykker stof hænger nærmest bare som løse stykker. Og det skal de gøre..

Tag nu din taskes andet stykke yderstof.

Læg det ovenpå lynlåsens anden side ret mod ret.

Sæt stoffet fast langs lynlåsen med klips eller nåle.

Sy nu en stikning fra lynlåsens side, ca midt i lynlåsen. Pas på at du ikke kommer til at sy ind i de 2 små enderstykker der hænger løs. Hold med en finger stoffet væk, imens du syer.

Her er lynlåsen syet fast. Nederst viser saksen at også her er stoffet ikke syet med.

Tag nu taskens andet stykke foer.

Nu skal foeret sættes på de 2 små stykker stof, ret mod ret. Der skal altså kun syes et lille stykke i begge ender. Sæt en nål eller klips i.

Her er de syet fast.

Vip lynlåsen over på foeret og sæt lynlåsen fast på foeret. Lige som sidst skal der kun syes imellem de 2 små stikninger.. sæt klips eller nåle i for at holde stoffet på plads. Her har jeg vendt sytøjet om til den anden side, så d kan se de 2 stikninger fra tidligere.

Men når du skal sy det, vender du det lige om så du kan se tidligere syning ved lynlåsen og kan stikke ned i samme stikning. Bare husk ikke at sy mere end imellem de 2 stikninger.

Nu ser dit stof sådan ud fra retsiden. På denne side er lynlåsen helt syet fast til stoffet.

Sådan ser det ud fra vrangsiden og for begge ender af lynlåsen er lagene ligesom ikke syet sammen.

Stryg dit sytøj og vend det om til retsiden. Nu kan du give en stikning rundt i kanten af lynlåsen.

Vend nu sytøjet så yderstof ligger ret mod ret og foerstof ligger ret mod ret. Nu kan du sy taskens sider. Jeg starter med foeret. Sy alle de 3 sider, men lad et hul være nederst. Det skal du bruge til at vende tasken igennem senere. VIGTIGT. Husk at åben lynlåsen på dette tidspunkt. Ellers bliver det nemlig lidt svært at gøre det senere.

Derefter gør du det samme ved yderstoffet. Dog skal du ikke lave noget hul her.

Nu kan du vende tasken igennem hullet i foeret.

pPut foeret inden i tasken og form den på plads. Træk lynlåsens ender lidt på plads. Her den ene ende.

og her den anden.

Det giver nogle rigtig fine afslutninger på lynlåsen og på tasken. Denne taske her er helt flad. Men du kan sagtens lave et par hjørner i taskens bund så den får mere fylde.

Jeg syede en taske mere i noget kraftigere stof, der ligner læder. Det har ligesom en lærred bagside. Lynlås metoden her virkede lige så godt på det kraftigere materiale.

Den har lidt facon, da den har fået syet et hjørne i bunden. Dem syer du inden du vender tasken igennem hullet i foeret. Hvis du er i tvivl om hvordan en sådan hjørne syes, ligger der et link her til en taske med samme type hjørner.

Håber mit indlæg er brugbart og smid gerne en kommentar om det var til at forstå 😘

 

 

44 thoughts on “Sådan kan du sætte lynlås i en taske.

  1. Nu forstår jeg endelig de to stykker stof du sætter på lynlåsen.
    Så er det vist piece of cake at se en kosmetik taske 🙂

  2. nu forstår jeg endeligt det med de to stykker stof på lynlåsen.
    Så skulle det være en nem sag at se en kosmetik taske 🙂

  3. Tak for alle dine brugbare tips. Du har fået mig igang med symaskinen igen. Stor fornøjelse 🙂

  4. Flot syvejledning, som jeg vil bruge når jeg syer i skind. I libertystof og andre tynde stoffer hvor jeg bruger voloumen vlies, syer jer forlængerne på lynlåsen i een arbejdsgang. Tasken syer jeg sammen hele vejen rundt som du. HUSK at “lynlåsen” ved sammensyning, skal fylde ned i foer delen.

    1. hej Inge-britt. Mange tak 😊 Kan være jeg misforstår dig, men ved denne metode syer jeg først kanten rundt på yderstoffet, og derefter syer jeg kanten rundt på foeret. Men de 2 lag er skilte ved lynlåsens ender, så jeg kommer ikke på noget tidspunkt til at tage stilling til hvilken vej lynlåsen skal ligge, da jeg ikke syer det i en arbejdsgang. Håber man kan se det ud af billederne. Men det kan være jeg har misforstået dig 😉

  5. Supergod forklaring. Jeg har syet mange tasker med forskellige teknikker til lynlås. Denne har jeg aldrig prøvet men det gør jeg bestemt på den næste taske. Tak for metoden.

  6. Dine vejledninger og mønstre er altså så gode og nemme st gå til, er der noget jeg har problemer med, tjekker jeg om ikke der er en løsning på din side 😊👍🏻,så tak for det

  7. Super gode vejledninger du har. Tak for dem 🙂 Men i denne lynlåsvejledning vil jeg høre om det er rigtigt, at der flere steder skal være 2 ens billeder? 🙂
    Hilsen Sanne

    1. Hej Susanne. Mange tak. Nej der skulle ikke gerne være ens billeder. Jeg tjekker lige.. Tak for melding 👍

      1. Hej igen Susanne. Mystisk hvad der kan være sket, men nu skulle det gerne være rettet og dobbelt billeder fjernet. Tak endnu engang 😊

  8. Hej Gitte
    Jeg er helt ny i sy-området, og derfor er jeg ved at hoppe ud i poser med løbegang, og har fået blod på tanden til mere (pakkelegsgaver) 🙂
    Så undskyld hvis det skulle give sig selv – men hullet i bunden af foret, som du vender tasken igennem – hvornår lukket du det? Er det til sidst, ved at tage foret ud når tasken er vendt og sy det på indersiden? (giver det mening?)

  9. Hej Gitte
    Super god lynlåsvejledning. Jeg har syet meget, også med lynlås og har ALTID været uvenner med taskelynlåse.
    Nu ved jeg, hvordan jeg får det pænt i en taske.
    Vh Hanne

    1. Hej Hanne. Mange tak. Hvor er jeg glad for at høre at du kan bruge indlægget. Tak for din kommentar 😍

  10. Hej Gitte. Tak for dine utrolig gode syvejledninger. Både denne lynlåsbeskrivelse og det at sy en bumbag uden brug af skråbånd til at skjule de indvendige sømme, er helt fantastisk. Dbh karin

    1. hej Ulla. Vendehullet er det allersidste der bliver syet på tasken. Jeg syer det blot ved at bukke sømrummet ind i tasken, hvorefter der syes en stikning helt ude i kanten. Man kunne også lukke hullet med små sting i hånden, men det ser jeg nu ingen grund til at bruge tid på. Det andet er jo noget hurtigere og ser også fint ud

  11. endnu et spørgsmål.
    Når man syr yderstoffet sammen til posen er det ikke helt til at regne ud hvordan man skal gøre med de flapper for enden af lynlåsen, skal de foldes nedad i stoffet til den ene side eller skal de bukkes op

    1. hej Ulla. Ja de skal foldes nedad i stoffet, så de ligger glat. De skal ikke bukkes op. Når først du sidder med det, skulle det gerne give mere mening, ellers skriv lige til mig igen 😊

  12. Fantastisk tutorial, tak for det! Hvis nu man gerne vil have en skulderrem i, hvordan og hvornår, laver man så den?:)

    1. Hej Maibrit. Mange tak for din søde kommentar. Det kommer jo lidt an på hvor du gerne vil have din skulderrem til at side. Men jeg ville nok ved denne taske sætte den i siden. Jeg ville derfor sætte små stropper ind med D-ring inden tasken syes sammen i siden. Du kan evt prøve at kigge på nogle af de andre tasker under gratis mønstre for at få en ide om hvordan det gøres.

  13. Tusind tusind tak for en rigtig brugbar beskrivelse. Vi kunne ikke helt forstå meningen med to to små flaps. Men til sidst lykkes det.

    1. Hej Barbara. Dejligt du kunne bruge det og at det løste sig til sidst. Nogen gange er det svært at skrive sig ud af det, men når først man sidder med det i hænderne giver det god mening.

  14. Tusind tak for en brugbar beskrivelse. Dejligt at finde så fine vejledninger, når hovedet slår knuder 😉

Comments are closed.