Mønster på badedragt. Str 40-42. Del 1

Jeg er igang med at sy badedragt til ældstedatteren og har nu rettet mønsteret til. Det ligger derfor til print i dette indlæg. Det er godt nok kun i str 40-42, men jeg tror godt man selv kan lave den lidt større eller lidt mindre, da det jo er elastiske stoffer den syes i. Du vil også nemt kunne ændre benskæring, hvis du synes den er for høj i benene, men det var et ønske fra datteren. Jeg tænker mønsteret er nemt at ændre, hvis du vil have bredere skulderstropper på. Jeg tror også, man kunne lave små læg på hele det øverste forstykke, hvilket vil give lidt fylde hvis man har en lille barm. Faktisk er der rigtig mange muligheder for leg med dette mønster. Jeg skal da også lige prøve at sy den op i jersey, så den kan bruges som top. Men nu er det lige til datteren først. Hun vil nemlig ikke have de små læg under bryst, så jeg skal igang med 1 mere i sort, og denne her bliver til mig selv 😁 Og jeg er godt klar over, det ikke går uden billede…😆 Så det kommer her.

Den er syet i sort badestof , som jeg har købt i tyskland på et marked der hedder stoffmarkt Holland. Jeg har brugt bagsiden af stoffet, da det var lidt mere mat og det syntes jeg var pænere. Den næste bliver syet i stof jeg har købt ved Merete Hansen, som har facebook siden  “MH  bhstof og-tilbehør”. Hendes stof virker lidt mere fast og knap så skinnende. Det virker for mig som en bedre kvalitet.

Jeg syer badedragten på en helt almindelig symaskine og skifter lidt mellem forskellige sting. Jeg vil forslå, at du laver nogle forskellige syprøver, så du ved hvilken søm på din maskine der virker bedst. Det meste af badedragten bliver syet med sting nr 8, en lille smal siksak som er meget elastisk og stærk. Elastikker bliver syet på med nr 3, som er en trestings siksak. Læggene bliver syet med sting nr 4, som er en stikkesting hvor den tager et sting bagud og 2 sting frem hele tiden, så den er stærk og elastisk. Sting nr 1 bliver brugt når jeg syer med dobbeltnål. Jeg syer med en helt almindelig nål nr 80 og også ganske almindelig sytråd.

Det kan være en rigtig god ide, at du lige læser indlægget igennem som jeg tidligere har lavet omkring badedragten. Det ligger i dette link

Mønsteret til badedragten ligger her i nedenstående link. Du skal bare trykke på link, så kommer det frem. Mønsteret er uden sømrum.

badedragtxstrx40-42

Mønsteret ser sådan ud når du har printet det. Husk at tjekke firkanten holder mål.

Klip alle højre kanter af og tape delene sammen som på billedet nedenunder

Hvis du som jeg vil lave øverste forstykke dobbelt, er det en god ide at tegne den del op en gang mere, så du har 2 forstykker hvor du tegner den ene ned til den første linje og den næste ned til nr 2 linje. Men det er op til dig om du vil have de små læg under brystet. Du kan sagtens lave badedragten ud i et og undlade læggene.

Ud over stof skal du bruge gummi elastik ( ikke englehud, som er klar ) 2 ringe og 2 spænder til stropper. Disse ting kan du også købe ved Merete, som er nævnt højere oppe i indlægget.

Her er alle delene klippet ud. Delene klippes med 7 mm sømrum alle steder, på nær øverste kant på bagstykket og ærmekanterne på forstykkerne. Der kommer nemlig bånd på disse kanter. Alle forstykkerne skal lægges til fold og bagstykket ligger til ægkant. I princippet kan du også lægge bagstykke til fold hvis du ikke er særlig svajrygget. Men den kommer bare til at sidde lidt pænere når den får en søm. De købte badedragter som jeg brugte som inspiration, havde alle en søm midt bag.

Skridt delen er klippet i noget tyndt polyester jersey, du kan også klippe det i samme stof som badedragten. Til kanter og stropper skal klippes nogle lange strimler som er 4 cm brede ( inkl. sømrum) Til læg-stykket under bryst skal der klippes et stykke på ca 9 cm x det øverste forstykkes brede.

Mønsteret  er uden sømrum.. Jeg lægger 7 mm til, hvilket svarer til når min trykfod kører langs kanten. Der tillægges sømrum alle steder dog som tidligere nævnt ikke på øverste kant på bagstykket og ærmekanterne på forstykkerne.

Jeg tror mange sagtens kan sy denne uden at have en vejledning. Derfor vælger jeg i første omgang at lægge mønster op uden. Det hænger også sammen med at flere af billederne var så dårlig taget, at de vil forvirre mere end gøre gavn. Jeg føler også indlægget bliver for langt med alle billederne og tekst. Det tager pænt lang tid at tage billeder, lave tekst og lægge det ind.😉

Jeg går straks igang med den næste som nu endelig er til datteren, og der forventer jeg at der kommer bedre billeder og dermed vejledning. Så man kan jo kalde det her del 1 og så kommer del 2 inden længe.

Den sidder så fint bagpå og dækker det den skal 😆

Håber dette indlæg kan bruges indtil videre og som sagt vender jeg tilbage med sy vejledning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *