Mønster fra Minikrea brugt på en anden måde

Disse her shorts har en  sjov historie bag sig. At de er gået hen og blevet virkelig smarte er et rent tilfælde.

Jeg har et mønster, som jeg er rigtig glad for. Det er MiniKreas joggers, som ligger i dette link

Mønsteret har jeg syet et utal af gange og i mange forskellige stof kvaliteter. Det fungerer lige så godt i  jersey, som i isoli og fastvævet stof med stræk. Der skal blot tillægges lidt ekstra sømrum hvis stoffet ikke er så strækbart.

Så da yngste datteren kom og bad om hun måtte kigge i mit skab efter stof til et par shorts, som hun kunne få med sig til Roskilde festival, tænkte jeg, at så skulle dette mønster igen i anvendelse. Hun fandt noget fastvævet bomuldsstof, og mønster blev fundet frem.

Tanken var at hun selv skulle sy dem, imens jeg syede noget andet.

Hun ville gerne have dem med høj talje og løbegang øverst. Så jeg foreslog hende at lægge 15 cm til i de øverste kanter på forbuks og bagbuks. Hun fik klippet og syet dem sammen i benene og skridtsømmen. Jeg syede imens på en kjole. På et tidspunkt spørger hun mig så om hvad hun nu skal gøre og jeg siger at hun lige skal prøve dem før ombuk og elastik i taljen laves.

Det er lang tid siden jeg har grinet så meget da jeg opdager datteren står med bukserne  og forsøger febrilsk at trække dem over knæene. De kunne simpelthen ikke komme højere op 🤣🤣🤣

” Mor , helt ærlig, det er da sådan en fejl jeg kunne begå hvis jeg selv syede i Århus, men troede sgu da ik sådan noget kunne ske hos dig” 😂😂😂

Det var en helt igennem tanketorsk fra min side. Mønsteret er til stræk stoffer, og når man så også lægger 15 cm til i taljen, ja så er det nærmest bare som et helt smalt rør 😆🤣 Jeg kunne ikke dy mig for at spørge om hun ikke lige kunne hoppe lidt, så skulle de da nok komme på, sådan har jeg da set hende før få bukser på 😂 Hun og jeg grinede så tårerne trillede.

Men nu skulle vi så se hvad vi kunne finde på for at få dem til at du. Den kjole jeg syede på blev lagt til side, for nu måtte jeg da vist hellere koncentrere mig lidt 😆

Skridtsøm blev pillet op og der blev isat et stykke stof som belægning, så der kunne komme lynlås i. Øverst i taljen blev der sat en knap i og derefter en ret bred elastik.

Derefter blev der sat stropper på, så der også ville blive plads til et bælte. Bemærk lige bæltet… Det er syet ud af gamle spænder fra en taske og et stykke gjord bånd. Billig at lave og åbenbart meget in i øjeblikket. Vi fandt ud af der måske skulle nogle store lommer på, og der var lige stof nok til disse.

Vi valgte at lave sorte stikninger de fleste steder. Bagpå er de helt uden nogen dikkedarer.

De blev faktisk ualmindelig gode til hende. De sidder lige som hun gerne ville have dem.

Hun lovede mig billeder når hun kom til Århus og disse har hun lige sendt mig.

Perfekt outfit til roskilde festival. Praktisk og rigtig smart. Hendes taske har jeg tidligere syet og den bliver flittigt brugt. Mønster og vejledning ligger i dette indlæg 

De her shorts slap vi virkelig heldig afsted med 🤣 og udfaldet blev rigtig godt fordi vi ikke opgav. Det nemmeste havde været at kassere dem og sy nogle andre, men med lidt opsprætning og nye ideer lykkedes det os at lave noget der blev rigtig sejt når vi selv skal sige det 😆

Datteren er super tilfreds selvom hendes tillid til  mors sy evner har fået et lille knæk 🤣😘🤣

Håber i kan bruge indlægget til inspiration, og til måske at opdage at selvom man går for at være garvet, kan der ske fejl, men det er et spørgsmål om at tænke ud af boksen og ikke opgive undervejs. Det er nemlig det vi lærer mest af 😘😁

 

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Mønster fra Minikrea brugt på en anden måde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *