Stofkøb i Krakow

Vores sommerferie i år gik til Krakow. Skulle du have lyst til at læse mere om vores tur, har jeg lavet et indlæg i dette link

Jeg havde hjemmefra undersøgt om det var muligt at finde nogle gode stof-butikker i Krakow. Man er vel sy-gal 🤣 Jeg fandt nogle stykker. Billedet er fra den sidste butik.

Måske kunne det have din interesse hvor disse butikker ligger, hvis din ferie skulle gå til Krakow. Derfor lægger jeg link ind til de forskellige butikker, og så vil jeg foreslå, at du sætter en gps i gang for at køre eller gå dertil.

Den første butik faldt vi nærmest over ved et tilfælde. Den så ikke ud af meget, men indenfor bugnede det med knapper og bånd. Ingen stoffer…

Jeg kan ikke forklare dig hvor butikken ligger . Men jeg har fundet deres hjemmeside hvor du kan se adressen. Den ligger i dette link.

Der blev indkøbt nogle knapper, til meget billige priser. Jeg havde ikke tid til at kigge på deres bånd.

Gennem en sygruppe havde jeg noteret navnet på en anden butik. Metry i centimetry. Om det er den rigtig kan jeg være i tvivl om, men den skuffede vildt. Meget lille butik og næsten kun jersey, hvilket jeg slet ikke gik efter. Deres hjemmeside er virkelig flot og derfor havde jeg nok forventet mig noget mere. Dog havde den nogle fine, lidt kraftigere stoffer, som vil egne sig godt til tasker. Så der blev indkøbt 3 stykker. Priserne var lidt lavere end de danske priser.Butikkens adresse finder du i dette link

3. butik var lidt sværere at finde. Den vej som den skulle ligge på var nemlig under udgravning. Hele vejen var lukket af og håndværkerne var i fuld gang. Mange butikker havde lukket, og butikken vi gik efter var flyttet. Men det lykkedes til sidst. Butikkens adresse ligger i dette link

Butikken havde et fint udvalg i vævede stoffer og næsten intet i jersey. Priserne var meget som i Danmark.

Når jeg handler stoffer i udlandet forventer jeg at det skal være lidt billigere, ellers giver det ikke helt mening. Derfor blev der også kun indkøbt et enkelt stykke  i denne butik. Til gengæld synes jeg også den er rigtig fin. Kvaliteten minder mest af alt om en blød viscose.

Jeg var lidt skuffet generelt over de butikker vi fandt, så da vi havde en ½ dag på campingpladsen med regnvejr, gik jeg i gang med at søge på nettet. Jeg fandt noget der godt kunne se spændende ud, men det så ud som om det var et engros firma. Så ville jeg nok ikke kunne handle hos dem. Jeg havde jo ikke noget at miste, så jeg skrev en mail på engelsk til dem. 10 minutter senere havde de svaret at jeg sagtens kunne handle hos dem. Jubi..

Den lå på den mest mystiske adresse.. Eller rettere, bygningen var mystisk. Det lignede nærmest noget der var saneringsmoden. Meget forsømt og nedslidt. Vi kørte forbi og var meget i tvivl om der kunne ligge noget i den bygning. Kun skiltet indikerede at der lå noget inde bagved. Matex tkaniny.

Jeg viser jer lige lidt flere billeder, så der er en chance for at i kan finde det. Men uden gps tror jeg ikke det går..

Det føltes som en tom bygning, men skiltet viste at der skulle ligge noget. Så vi gik indenfor.

Op på 2. etage, og stadig ingen mennesker.

Yes, nu så det mere rigtigt ud..

Og så var man i slaraffenland.

Der var et stort udvalg af alle typer stof. Meget i silke og uldstoffer. En del i jersey og meget i polyester/viscose. Priserne var noget under de danske. Silke lå typisk på 100 kr og op efter.

Der var vel 7-8 kunder i butikken og 3 til at ekspedere.

Jeg købte nogle fine stykker stof og en del knapper og tråd. Knapperne var rørende billige. Ingen af dem jeg købte kostede over 1½ kr stykket. Sytråd var også mega billigt. De store ruller kostede lige under 10 kr pr. rulle. Stofferne er alle vævede. Viscose, chiffon og crepet polyester. Jeg kunne sagtens have brugt flere timer i denne butik. Men de lukkede kl. 13, så jeg havde lige lidt under 1 time, og med en familie der absolut ikke forstår mig,var det lang tid for dem 🤣

I mailen havde de skrevet at det kun var i hele og halve meter de solgte og at der blev lagt 10 % oveni når jeg handlede som privatperson. Men umiddelbart kunne jeg ikke se at jeg har givet ekstra end det rullerne var mærket med. De øvrige kunder i butikken lignede også helt almindelig kunder og der var ingen af dem der købte hele ruller.

Lige et nærbillede af knapperne da jeg synes de er så fine. De er alle i metal. Jeg kunne godt have brugt en del timer mere i denne butik, og jeg er overbevist om, at jeg ville have fundet mange flere flotte stykker stoffer. Men heldigt for min familie, så lukkede de om lørdagen kl. 13, så jeg havde under 1 time i butikken.

Jeg lægger lige link ind til butikkens hjemmeside. Det ligger her 

Inden man så sig om var der gået 1 uge og turen gik igen hjemad til Danmark. Nu kan vi se tilbage på en skøn ferie, og der venter mig mange hyggelige timer ved symaskinen med de nye stoffer 😍

Et sidste billede fra vores campingplads kl 8 om morgenen 😢

Vi kan varmt anbefale Krakow som feriemål. Der er meget at opleve og folk er generelt meget flinke og hjælpsomme. At det så også er et land hvor det er ret billigt at holde ferie, er jo et ekstra plus. Det er helt sikkert ikke sidste gang turen går dertil.

Håber du kan bruge mit indlæg som lidt inspiration til evt næste tur.

 

 

 

 

4 thoughts on “Stofkøb i Krakow

    1. mange tak Jytte, glæder mig også til at komme igang. Tja, jeg kunne sagtens have brugt 3 timer mere, men når nu de andre i familien slet ikke interesserer sig for stof, er det nu helt fint at de alligevel lod mig få lidt tid 😘 Havde jeg haft mere tid, havde jeg nok bare købt flere stoffer 😆

  1. Gode guide-fotos og interessant og informativt indlæg – også selvom man ikke er sy-gal (men dog vild med stoffer, bånd og knapper).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *