Små mønsterdele, hvor du gerne vil tillægge sømrum.

Dette lille tip synes jeg er rigtig brugbar. Jeg skal lige skynde mig at fortælle, det er ikke min ide. Sidst jeg var på undertøjs kursus, fortalte en af de andre kursister hvordan hun let lægger sømrum til sine mønsterdele. Jeg kan desværre ikke huske hvad hun hedder, men tippet var så genialt, at den tog jeg lige til mig.

Det er et tip der virker især rigtig godt på små mønsterdele, men kan i princippet sagtens bruges til større dele også. Nogle kan godt lide der er lagt sømrum til deres mønstre, andre vil helst have dem uden. Sådan er vi heldigvis så forskellige. Men lige præcis ved undertøj eller hatte,  er det meget vigtigt at sømrum er 100 % nøjagtig. Blot få mm kan betyde at pasformen bliver helt forkert.

Men hvis du gerne vil gøre det lidt lettere for dig selv, kan du måske få glæde af dette tip.

Start med at klippe dine mønsterdele groft ud. Der skal være rigelig papir rundt om delene. Hvis du som jeg gemmer gamle sy maskine nåle, fordi man en dag måske kan bruge dem til noget groft sytøj, så sætter du en sådan i din maskine. Måske en nål der ikke er så skarp mere. Brug ikke en ny nål, da den bliver sløv af at blive brugt i papir. Tag alt dit sytråd ud af maskinen. Både overtråd og undertråd. Sy nu rundt i kanten af mønsterdelen, så din trykfod flugter med mønsteret

Ved min maskine betyder det så at der er 7 mm fra blyant stregen til hvor nålen går ned i papiret. Det kan godt være anderledes ved dig. Du kan også vælge at rykke nålepositionen til højre og derved går nålen ned i 10 mm eller mere. Det bestemmer du hvad du bedst kan arbejde med af sømrum, det bliver nemlig dit sømrum på mønsteret..

Nu er det meget nemt at klippe ud , lige midt imellem hullerne. Derved er der ved mig lagt 7 mm sømrum til. Meget enkelt.

Jeg har brugt tippet flere gange og det fungerer rigtig fint for mig.

Håber du også kan få glæde at dette lille tip og tak til kvinden der kom med ideen 😁

Smid gerne en kommentar om det er brugbart 😘

18 thoughts on “Små mønsterdele, hvor du gerne vil tillægge sømrum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *